V vrečki ni artiklov.
10 nasvetov - Počutite se bolje in živite 10 let dlje

V priročniku 10 nasvetov - Počutite se bolje in živite 10 let dlje boste prejeli jasne nasvete, ki temeljijo na najnovejših raziskavah. Več kot imate zdravih navad, s toliko več zdravimi leti lahko računate.

Kako naj živimo, da bomo imeli dolgo in zdravo življenje, kot je le mogoče? Ali ima naš način življenja kakšno večjo vlogo ali smo zgolj odvisni od dobrih genov? Potem ko so starši Bertila Marklunda prezgodaj preminuli, je začutil naraščajoč nemir, da bi ga lahko doletela enaka usoda. Začel je pregledovati izsledke raziskav s številnih področij. Odgovor, do katerega je prišel, ga je pozitivno presenetil - raziskave so namreč pokazale, da je način življenja tisti, ki v 75 odstotkih odloča, kako dolgo bomo živeli. Torej ste vi tisti, ki odločate, kako se želite ali ne želite postarati.

V priročniku 10 nasvetov - Počutite se bolje in živite 10 let dlje boste prejeli jasne nasvete, ki temeljijo na najnovejših raziskavah. Več kot imate zdravih navad, s toliko več zdravimi leti lahko računate.

Prednosti te knjige pred drugimi priročniki za samopomoč:

Nov fokus

Pomembno je, dobiti odgovor na vprašanje zakaj bi spremenili svoj način življenja. Če je odgovor, da vam to daje možnost živeti deset let dlje, poleg tega bolj zdravo, se bo motivacija, da spremenite svoj način življenja, znatno povišala Večina ljudi želi živeti dlje in bolj zdravo, in izhodišče v knjigi je razlaga, kako se tega lotite.

Temelji na znanju strokovnjakov

Vsa dejstva in vsi nasveti v knjigi temeljijo na izkušnjah in spoznanjih, ki jih je dr. Bertil pridobil skozi leta, delno kot splošni zdravnik, delno kot raziskovalec na področju splošne medicine in nacionalnega zdravja. Dejstva knjige temeljijo prav tako na obsežnih študijah strokovne literature, raziskavah o zdravju in izjavah zdravstvenih strokovnjakov.

Vsebuje nova spoznanja o vnetjih

Knjiga temelji na vznemirljivih raziskavah, ki kažejo, da je ena velikih groženj za naše zdravje, nastajanje vnetij v telesu. Kako le ta nastanejo, kakšne posledice lahko imajo in kako se lahko okrepimo, da se izognemo vnetjem, se vije kot rdeča nit skozi knjigo.

Spodbuja zdravje in preprečuje bolezni

Ta knjiga izhaja iz dveh različnih perspektiv. Ponuja vam predloge za spodbujanje ukrepov, ki jih lahko sami izvedete za dobro počutje in ukrepov, ki vodijo do dobrega zdravja. Hkrati razloži, kako s pomočjo teh ukrepov celo preprečite bolezni.

BERTILOVIH 10 NASVETOV:

1. Pomen gibanja
2. Čas za počitek
3. Spanec krepi
4. Sončite se - vendar zmerno
5. S hrano do zdravja
6. Izberite pravo pijačo
7. Nadzorujte svojo težo
8. Ustno zdravje omogoča splošno zdravje
9. Bodite optimisti
10. Potrebujemo drug drugega

BERTIL MARKLUND je zdravnik in dela kot profesor na univerzi v Göteborgu. Pred 40 leti je začel delati v zdravstvenem domu Torpa v Vänersborgu in od takrat razvijal in raziskoval zdravstvene nasvete. V zadnjih letih se je količina nasvetov o tem, kako lahko zdravo živimo, silovito povišala. Vendar jim pogosto manjka znanstvena utemeljitev in ravno to je bilo tisto, kar je spodbudilo Bertila, da je poizvedel, kaj trdijo raziskave.

9789612614591 https://www.cangura.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/b0c758deab8348667aa0ba244803f14b/u/n/untitled_2_4_6.jpg 9789612614591
19.99 EUR 2021-03-04 Zaloga: Na zalogi

10 nasvetov - Počutite se bolje in živite 10 let dlje

10 nasvetov - Počutite se bolje in živite 10 let dlje Bertil Marklund

Cangura zlatnik Z nakupom boste pridobili 99 zlatnikov = 0,99 €.
V priročniku 10 nasvetov - Počutite se bolje in živite 10 let dlje boste prejeli jasne nasvete, ki temeljijo na najnovejših raziskavah. Več kot imate zdravih navad, s toliko več zdravimi leti lahko računate.Kako naj živimo, da bomo imeli dolgo in zdravo življenje, kot je le mogoče? Ali ima naš način življenja kakšno večjo vlogo ali smo zgolj odvisni od dobrih genov? Potem ko so starši Bertila Marklunda prezgodaj preminuli, je začutil naraščajoč nemir, da bi ga lahko doletela enaka usoda. Začel je pregledovati izsledke raziskav s številn...
Cena: 19,99 €

Podrobnosti artikla 10 nasvetov - Počutite se bolje in živite 10 let dlje

ISBN 9789612614591
Leto izdaje 2016
Število strani 128
Dimenzije 21,0 x 14,0
Vezava Trda vezava
Izdal Založba Didakta
Avtor Bertil Marklund

O avtorju 10 nasvetov - Počutite se bolje in živite 10 let dlje

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(0)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).