V vrečki ni artiklov.
120 najboljših slovenskih gostiln po izboru www.siol.net

V več kot petih letih je ekipa, sestavljena iz bolj ali manj novinarsko obarvanih jedcev, obiskala okoli 300 gostiln po vsej Sloveniji. V tej knjigi je ostalo natanko deset ducatov tistih, ki so si po našem mnenju priborile najboljše ocene. Da bo vodič še uporabnejši, ocenam dodajamo tudi aktualne lestvice najboljših gostiln v posameznih slovenskih pokrajinah in ocene vinske ponudbe posameznih gostiln.

O avtorju

Miha First je novinar in kulinarični strokovnjak, ki v zadnjem času piše predvsem za spletni portal Planet Siol.net. First ocenjuje gostilne in restavracije ter proučuje slovensko kulinariko, vinarstvo in kmetijstvo.


Uvodna beseda:

Več kot pet let mineva, odkar se je spletni portal Siol.net lotil ocenjevanja slovenskih gostiln. Na strani se vsak četrtek z ocenami od ena do sedem vrstijo gostilne, restavracije, turistične kmetije, oštarije… V knjigi, ki je pred vami, je 120 tistih, za katere smo avtorji prepričani, da so najboljše v naših krajih (tokrat smo izpustili lokale, ki smo jih ocenjevali v tujini). Pri vsaki gostilni smo, za občutek, dodali datum, ko je bila ocena gostilne objavljena, v besedilih pa smo, glede na časovni odmik datuma objave, popravili zgolj nujne podatke, recimo velike spremembe v ceni ali ponudbi hrane. 


V več kot petih letih je naša ekipa, sestavljena iz bolj ali manj novinarsko obarvanih jedcev, obiskala okoli 300 gostiln, v pričujoči knjigi pa je ostalo deset ducatov najboljših, tistih, ki so si po našem mnenju priborile najboljše ocene. Pospremili smo jih z zvezdicami – tri zvezdice so dobile tiste res najboljše gostilne. Za lažjo orientacijo smo dodali še kozarce - trije pomenijo izjemno vinsko ponudbo, dva dobro in eden povprečno. Zraven je še znak za prijaznost ali urejenost lokala – najlepši imajo tri, potem dve ali eno. Ocene so seveda subjektivne in so odvisne od tega, kako smo jedli med našimi nenapovedanimi obiski, je pa povsem mogoče, da se v istih lokalih ob različnih priložnostih lahko jé boljše ali slabše.


Za piko na i pa ocenam dodajamo aktualne letošnje lestvice posameznih slovenskih pokrajin, turističnih kmetij in gostiln z najlepšimi razgledi. Da bo vodič še koristnejši. 

Miha First

9789616954457 https://www.cangura.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/b0c758deab8348667aa0ba244803f14b/9/7/9789616954457.jpg 9789616954457
9.9 EUR 2020-09-29 Zaloga: Na zalogi

120 najboljših slovenskih gostiln po izboru www.siol.net

120 najboljših slovenskih gostiln po izboru www.siol.net Miha First

Cangura zlatnik Z nakupom boste pridobili 49 zlatnikov = 0,49 €.
V več kot petih letih je ekipa, sestavljena iz bolj ali manj novinarsko obarvanih jedcev, obiskala okoli 300 gostiln po vsej Sloveniji. V tej knjigi je ostalo natanko deset ducatov tistih, ki so si po našem mnenju priborile najboljše ocene. Da bo vodič še uporabnejši, ocenam dodajamo tudi aktualne lestvice najboljših gostiln v posameznih slovenskih pokrajinah in ocene vinske ponudbe posameznih gostiln.O avtorjuMiha First je novinar in kulinarični strokovnjak, ki v zadnjem času piše predvsem za spletni portal Planet Siol.net. First ocenjuje gostilne...
Cena: 9,90 €

Podrobnosti artikla 120 najboljših slovenskih gostiln po izboru www.siol.net

ISBN 9789616954457
Leto izdaje 2015
Število strani 265
Dimenzije 15,0 x 21,0
Vezava Mehka vezava
Izdal Založba UMco
Avtor Miha First

O avtorju 120 najboljših slovenskih gostiln po izboru www.siol.net

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(0)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).