V vrečki ni artiklov.
15 kil nesreče

Hujšanje

Knjiga 15 kil nesreče je nastala po navdihu moje osebne zgodbe, saj sem se zadnjih nekaj let neuspešno bojevala s pridobljenimi 15 kilogrami, ki so se mi nakopičili v približno enem letu.

Ko sem se naenkrat zavedala, kaj sem naredila svojemu telesu, se je v bistvu šele pričel najbolj mučen del, vsaj zame osebno. Znašla sem se v začaranem krogu nenehnih vzponov in padcev, hujšanje ni bilo uspešno. Ti neuspehi pa so me vodili v vedno večji obup in depresijo. Ni mi bilo jasno zakaj za vraga vedno, ko mi že uspe lepo shujšati, zafrknem in se zopet zredim.

Postalo mi je jasno, da mora biti za tem nekaj več kot le to, da sem morda enostavno prelena ali premalo motivirana in pričela sem raziskovati kaj bi lahko bil vzrok da hujšanje ni uspešno. Začela sem delati na sebi in na svoji osebni rasti in skozi ta proces sem spoznala, kako uničujoča so bila zame pravzaprav prepričanja, ki sem jih (nezavedno, pa tudi v neki meri zavedno) vlekla še iz otroštva. Že kot majhna deklica sem namreč bila prepričana, da sem zguba in najslabša, ter da mi nikoli ne bo nič uspelo. Na podlagi teh prepričanj so se mi potem dejansko tako tudi odvijale situacije v življenju, le da se tega takrat sploh nisem zavedala.

Dojela sem, da bom morala najprej spremeniti svoja prepričanja in vse te negativne vzorce, ki so me vlekli k propadu, če bom dejansko zares želela da bo hujšanje pustilo dolgotrajne posledice.

2. DEL KNJIGE – POSVEČEN BRALCEM

Želiš ugotoviti kaj tebe ovira na poti do uspeha?

Ko se mi je porodila ideja o knjigi, sem najprej imela v mislih, da bo to v celoti knjiga o moji zgodbi. Pač še ena klasična knjiga. Vendar pa, ker so spremembe edina stalnica v našem življenju, se mi je vsakič znova utrnila kaka nova ideja kaj bi lahko dodala in kako bi knjigo dodelala in na koncu je knjiga izpadla pol – pol.

V prvi polovici knjige sem napisala svojo zgodbo, bila brutalno iskrena in povedala točno tako kot sem tisti čas čutila in doživljala dogodke v mojem življenju in skozi pripovedovanje moje zgodbe sem se na nek način tudi zdravila. Ko sem dala vse ven iz sebe, sem se počutila precej olajšano in osvobojeno težkih bremen preteklosti.

V drugem delu, ki je posvečen Vam, bralcem, pa sem pripravila vprašalnik, ki vas vodi skozi vaše življenje od otroštva do sedaj, da bi tudi vi lažje ugotovili katera so vaša negativna prepričanja in vzorci, ki vas vedno znova zavirajo in preprečujejo uspeh, na koncu pa Vas spodbudim še k razmiselku kako bi radi preživeli svoje življenje. Vsa vprašanja, ki Vam jih postavim notri, sem tudi sama dala čez skozi raziskovanje in ugotavljanje kaj se mi dogaja in menim da so lahko zelo koristna in dajo dober vpogled v realnost življenja.

Tako da tople vode nisem odkrila, sem pa odkrila, da nam odgovori na ta vprašanja in delo na sebi resnično lahko pomaga pri našem osebnem razvoju in k spremembi na bolje, v kolikor ne obupamo že takoj na začetku ali po nekaj mesecih.

»Bojana Ivanovič«

978-961-288-386-7 https://www.cangura.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/b0c758deab8348667aa0ba244803f14b/1/5/15_kil_nesrece.jpg 978-961-288-386-7
21.9 EUR 2020-06-11 Zaloga: Na zalogi

15 kil nesreče

15 kil nesreče Bojana Ivanovič

Avtorica odkrito pripoveduje o tem, kako se je zadnjih nekaj let neuspešno bojevala s pridobljenimi 15 kilogrami, ki so se ji nakopičili v približno enem letu. Kako se je znašla v začaranem krogu vzponov in padcev, ti neuspehi pa so jo vodili v vedno večji obup in depresijo. Začela je delati na sebi in na svoji osebni rasti in skozi ta proces je spoznala, kako uničujoča so bila zanjo pravzaprav prepričanja, ki ji jih vlekla še iz otroštva.
Cena: 21,90 €

Podrobnosti artikla 15 kil nesreče

ISBN 978-961-288-386-7
Leto izdaje 2018
Število strani 212
Dimenzije 12,5 x 19,0
Vezava Mehka vezava
Izdal Samozaložba
Avtor Bojana Ivanovič

O avtorju 15 kil nesreče

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(0)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).