Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

4 diete za 4 krvne skupine

Na zalogi
SKU
961-6282-25-5
Dodaj v primerjavo
Cena 19,05 €
Kaj je dieta z ločenimi skupinami jedi in upoštevanjem krvne skupine? Če hočemo ta pojem pojasniti s preprostimi besedami, gre za dieto z ločevanjem prehrane na določene skupine jedi (ta način je že dalj časa priznan in uveljlavljen) in z dodatnim upoštevanjem naših gensko določenih potreb. S tem okrepimo in optimiramo pozitivne učinke ""normalne"" diete z ločenimi obroki.
Dodaj na seznam želja

Kaj je dieta z ločenimi skupinami jedi in upoštevanjem krvne skupine?

Če hočemo ta pojem pojasniti s preprostimi besedami, gre za dieto z ločevanjem prehrane na določene skupine jedi (ta način je že dalj časa priznan in uveljlavljen) in z dodatnim upoštevanjem naših gensko določenih potreb. S tem okrepimo in optimiramo pozitivne učinke ""normalne"" diete z ločenimi obroki.

Sinteza dveh zasnov

Klasično prehrano z ločevanjem obrokov po skupinah je v začetku 20. stoletja razvil ameriški zdravnik dr. Howard Hay. Doktor Hay je z ločenim uživanjem hrane, bogate z beljakovinami, ter one, ki je bogata z ogljikovimi hidrati, pozdravil svoje hudo obolele ledvice. Poleg tega ločevanja se je preusmeril na pretežno rastlinsko hrano. S svojo dieto je pomagal številnim bolnikom s preveliko telesno težo ter takim z motnjami in boleznimi v presnovi. Nova dietna prehrana z ločenimi skupinami jedi dopolnjuje spoznanja doktorja Haya z dognanji dr. Petra D' Adamoja (ta so bila objavljena šele pred nekaj leti) o vplivu krvnih skupin na prehrano. Ameriški zdravnik je dognal, da določene jedi niso enako primerne za vse ljudi in da je ta primernost v tesni zvezi s krvno skupino posameznika. To utemeljuje z zgodovinskim razvojem (evolucijo) posamezne krvne skupine.

Pravilna izbira in kombiniranje

Posebej pomemben del naše diete, ki upošteva ločene obroke in krvno skupino posameznice(ka), je izbira in kombiniranje živil. Kombiniranje jedi pri tem sicer upošteva pravila o ločenih obrokih, izbira hranil pa je določena s teorijo o dieti po krvnih skupinah. Pri vsem, kar bomo zaužili, bomo s tem upoštevali svoje genske osnove in potrebe, hrano pa bo telo optimalno izkoristilo...

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 961-6282-25-5
Leto izdaje 2001
Število strani 95
Dimenzije 16,4 x 22,0
Izdal Mavrica d.o.o.
Avtor Christopher J. Hammond
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:4 diete za 4 krvne skupine
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

4 diete za 4 krvne skupine

Cena 19,05 €