Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

50 naj nasvetov za vitko postavo

50 nasvetov, s katerimi uspešno in trajno odpravite neželene kilograme. Vsak nasvet je zgodba zase. In za vsakogar se najde nekaj. Poiščite in uporabite tiste, ki so vam pisani na kožo – uspeh zagotovljen!
Dodaj na seznam želja

50 nasvetov, s katerimi uspešno in trajno odpravite neželene kilograme. Vsak nasvet je zgodba zase. In za vsakogar se najde nekaj. Poiščite in uporabite tiste, ki so vam pisani na kožo – uspeh zagotovljen!

Najboljši nasveti za vitkost

Prelistajte, izberite, shujšajte!
› Preizkušeni v praksi, znanstveno dokazani in presenetljivo preprosti

50 nasvetov, s katerimi uspešno in trajno odpravite neželene kilograme.
› Zabavni in vsestransko uporabni

Vsak nasvet je zgodba zase. In za vsakogar se najde nekaj. Poiščite in uporabite tiste, ki so vam pisani na kožo – uspeh zagotovljen!

Beseda za uvod Če smo si nabrali nekaj odvečnih kilogramov, poslušamo z vseh strani: "Treba bo shujšati!" "Ja, seveda," takoj pritrdimo, neredko z občutkom krivde, toda pri sebi si običajno mislimo: "Saj bi, ampak kako? Zaradi mene je to isto, kot če mi naložite, naj si zmanjšam številko noge.«
Kilogrami pod nadzorom

UŽIVANJE NEOMEJENIH KALORIJ je na prvi pogled skrajno mamljivo, toda na dolgi rok prinaša precej križev in težav. Obremenjujejo nas odvečni kilogrami, in več ko zbašemo vase, večji je apetit. Ne preostane nam drugega, kot da jemo manj. Toda kako se tega lotiti- ne da bi ob tem trpelo naše delo in razpoloženje? Bolj ko se bomo držali strogih dietnih pravil, bolj bo na udaru avtomatično« biološko uravnavanje prehranjevanja. Naj je duh še tako močan, telo takrat, ko začnejo možgani silovito in pod nujno zahtevati nekaj užitnega, ponavadi popusti. Tako se lahko zgodi, da ravno ljudje, ki premorejo veliko samodiscipline, v enem samem obroku pospravijo več tisoč kalorij, ker se po več dnevih divje lakote samoobvladovanje preprosto zlomi.

Če sami ne vemo, kdaj nas ponese do hladilnika, in že spravimo vase veliko več, kot bi v resnici potrebovali. Ko nam odpove nadzor nad lakoto, podvomimo o sebi in polasti se nas obup. Toda v resnici se kot zgube počutimo č isto po krivici, saj je naše telo tisto, ki z biološkimi triki ustvarja vse pogoje za polom. Zato je bolje, da ne snujemo takoj velike dietne revolucije, temveč stopamo naprej z majhnimi koraki in z navidezno drobnimi spremembami uvajamo bolj sproščen, toda postavi prijaznejši življenjski slog. In še obeti: Če nam uspe na majhnih, vendar ključnih mestih spremeniti vsakdanje navade, bodo naše možnosti za trajen uspeh pri hujšanju precej poskočile- in to povsem brez nadležnega jo-jo učinka. 

Za čvrsto telo
tudi če menite, da ste podedovali bolj zaobljeno telesce, to še ne pomeni, da ste na milost in nemilost prepuščeni svojim genom. Vaš ključ do uspeha je gibanje. »Če vsak dan intenzivno uporabljamo svoje mišice, v službi, pri vrtnarjenju ali športu, nam bo telo oprostilo marsikatero pregreho pri hrani. »če pa vsako, tudi najkrajšo pot prevozimo z avtom, ves ljubi dan č emimo za pisalno mizo in se nato zvalimo pred televizor, se nam bo na tehtnici poznal tudi najmanjši grižljaj. Prav, boste rekli: ker veliko sedim, bom pač bolj malo jedel. Vendar ni tako preprosto, saj tudi s tem spravimo telo v škripce. »Če malo jemo, dobimo tudi malo življenjsko pomembnih hranilnih snovi. To se nam kmalu pozna na razpoloženju, koži in laseh. Najboljši recept za hujšanje je torej skok v aktivno življenje. »Če želite neovirano uživati p ri jedi in se hkrati izvrstno počutiti, je daleč najboljši recept, da vstanete iz naslanjača in jo mahnete na prosto. Naši nasveti za športne aktivnosti vam bodo pri tem v veliko pomoč.

Pomagajo še malenkosti
tudi če boste zase uporabili le nekaj od naših 50 nasvetov, ste že na pravi poti. Kajti tudi majhne spremembe za lepšo postavo se sčasoma seštevajo in topijo kilograme, hkrati pa nam ponujajo možnost, da počasi, v lastnem ritmu, uresničujemo svoje cilje. Teh 50 nasvetov, ki so plod znanstvenih raziskav in dognanj, jemljite torej kot 50-kratno priložnost. Ni vam jih treba brati po vrsti, temveč načrtno izberite tiste, ki so vam pisani na kožo, preizkušajte jih in poljubno kombinirajte med seboj. Naši nasveti vam bodo pomagali, da se boste v svoji koži s svojimi kilogrami počutili bolje, ne da bi življenje obrnili na glavo.Vendar pa vam kljub temu vsak nasvet odpira tudi vrata do dolgoročnega uspeha, ki si ga želite.

Umetnost majhnih korakov  
Morda boste že pri branju prvega nasveta rekli: ah, saj to ni zame. Potem preprosto polistajte naprej in ni rečeno, da ne boste že v naslednjem našli tisti trik, ki vam bo odločilno pomagal pri hujšanju. Najprej izberite tiste predloge, ki se jih lahko lotite že v prvih štirih tednih. Preprosto zaupajte svoji intuiciji. Že en sam nasvet vas lahko na poti do sanjskega cilja popelje nekaj velikih korakov naprej- č e vam bo le uspelo, da ga dosledno vključite v svoje življenje. Od vas je odvisno, ali boste začeli z lažjimi spremembami ali s takimi, ki zahtevajo večji vložek. Vendar pa se na začetku nikar ne obremenjujte s preveč novostmi naenkrat, da ne bi prehitro izgubili volje.
Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9789610115250
Leto izdaje 2011
Število strani 112
Dimenzije 20,0 x 16,5
Izdal Mladinska knjiga Založba d.d.
Avtor Elizabeth A. Langeson
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:50 naj nasvetov za vitko postavo
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

50 naj nasvetov za vitko postavo

Cena 16,95 €