V vrečki ni artiklov.
Afganistan, kamor se bog pride le zjokat

Upanje

Zgodba o Širin-Gol je značilna za vsakodnevno norost, ki jo živi tisoče afganskih žensk, moških in otrok. Kajti sprva se vedno zdi, da se bodo stvari nazadnje le uredile. Upanje ostaja. Začetek novega obdobja je vedno obetaven. Toda samo začetek.

Zgodba o Širin-Gol je zgodba o ponosni, pogumni in čudoviti ženski ter o ljudeh, ki se vedno znova poberejo in si prizadevajo za boljše življenje. Življenje v katerem bi lahko skupaj z otroci zaživeli v miru, brez lakote in strahu.

Po tej izjemni zgodbi pa se postavlja vprašanje, ali jim bo uspelo? Se bodo njihove sanje uresničile? Se bo Bog kdaj njihovi deželi tudi nasmehnil?

Ganljiva zgodba o ponosnih in pogumnih Afgankah in njihovi borbi za boljše življenje, o vzdržljivosti in nemoči, pa tudi o upanju, človeški dobroti in ženskem prijateljstvu.

Roman, ki ga lahko berete v najmanj sedemindvajsetih jezikih, pripoveduje o življenju v nemirnem Afganistanu od konca sedemdesetih let pa praktično do sedaj. Piše nazorno, brez tabujev, na trenutke sarkastično, v težkem, slovesnem, skoraj bibličnem slogu.

Siba Shakib

Avtorica Siba Shakib je odraščala v Teheranu, kjer je obiskovala nemško šolo. Kot režiserka in avtorica dokumentarnih filmov je v minulih letih pogosto obiskovala Afganistan, tako sever države kot ozemlja pod talibsko oblastjo, in tam posnela več dokumentarcev o življenju Afganistancev, posebno še o dramatičnem položaju Afganistank. Tudi junakinjo knjige Širin-Gol je spoznala v begunskem taborišču. 

5854 https://www.cangura.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/b0c758deab8348667aa0ba244803f14b/a/f/afganistan_kamor_se_bog_pride_le_zjokat.jpg 961-6359-22-3
5 EUR 2020-10-31 Zaloga: Na zalogi
-82%

Afganistan, kamor se bog pride le zjokat

Afganistan, kamor se bog pride le zjokat Siba Shakib

Cangura zlatnik Z nakupom boste pridobili 25 zlatnikov = 0,25 €.
Zgodba o Širin-Gol je značilna za vsakodnevno norost, ki jo živi tisoče afganskih žensk, moških in otrok. Kajti "sprva se vedno zdi, da se bodo stvari nazadnje le uredile. Začetek novega obdobja je vedno obetaven. Toda samo začetek." To je zgodba o izjemnem pogumu, človeški dobroti, ženskem prijateljstvu, odporu in ljubezni, pa tudi zgodba o ponosni, pogumni in čudoviti ženski, ki si nenehno prizadeva za boljše življenje, v katerem bi njeni otroci lahko zaživeli brez lakote in strahu.

Vroča cena: 5,00 €

Prihranek: 22,12 € (82%)

Redna cena: 27,12 €

Podrobnosti artikla Afganistan, kamor se bog pride le zjokat

ISBN 961-6359-22-3
Leto izdaje 2006
Število strani 283
Dimenzije 14,8 x 23,6
Vezava Trda vezava
Izdal Eno
Avtor Siba Shakib

O avtorju Afganistan, kamor se bog pride le zjokat

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(1)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).

Ocene in komentarji

TJA?A

Objavljeno 12.09.2014

Knjiga, ki jo vsekakor priporočam vsem, ki

Knjiga, ki jo vsekakor priporočam vsem, ki verjamejo v moč ženske. Vsekakor nikogar ne bo pustila ravnodušnega.

Afganistan, kamor se bog pride le zjokat

Siba Shakib

Vroča cena: 5,00 €

Prihranek: 22,12 € (82%)

Redna cena: 27,12 €

Afganistan, kamor se bog pride le zjokat

Oglejte si tudi