Afirmacije, kot jih poznamo danes, izhajajo iz takoimenovane »Nove misli« in New Age-a. Gre za pozitivne izjave (pozitivne afirmacije), ki naj bi jih velikokrat izrekali ali pisali, učinkovite pa so, če so konkretne, se v njih pojavljajo pozitivni izrazi in so prilagojene na kožo posameznika. 


Afirmacije so se razmahnile med ljudmi po zaslugi filma in knjige Skrivnost, ki izhaja iz konceptov tudi v slovenščino prevedenih knjig slavnega avtorja Napoleona Hilla, po mnenju katerega je tudi s pomočjo afirmacij mogoče doseči cilje v življenju in manifestirati svoje želje, pri čemer se je na začetku osredotočal samo na bogastvo, kasneje pa v manifestacijo in afirmacije vključeval tudi duhovno in socialno dimenzijo.


Afirmacije se uporabljajo tudi


Afirmacije se uporabljajo tudi pri nevrolingvističnem programiranju in hipnozi, nekateri pa gotovo poznate tudi slavnega motivatorja in govorca Tonyja Robbinsa, ki se afirmacij tudi poslužuje na svojih dogodkih in v knjigah. Slovenci smo za afirmacije morda prvič slišali, ko so v našem jeziku izšli prevodi prvih knjig pokojne Louise Hay, ki je v svojih knjigah pisala, da lahko z njimi škodljiva omejujoča prepričanja nadomestimo s pozitivnimi, ki nam služijo, sama pa je pripravila afirmacije, ki se lahko uporabljajo v svojem vsakdanu za izboljšanje svojega življenja. 


Afirmacije se seveda lahko pojavljajo v različnih oblikah, kot besede, posnetki, mantre, na voljo so tudi številni zvočni in video posnetki na različnih frekvencah, ki naj bi pomagali, da afirmacije stopijo v podzavest in spremenijo način delovanja in razmišljanja. Afirmacije je treba pri sebi začutiti, kot da so že resnične, in si narisati v glavi ustrezno podobo uresničene afirmacije, pa naj bi se nam želja uresničila. Seveda je treba upoštevati, da so afirmacije v najvišje dobro, ne pa na račun nekoga drugega, ker se tako izniči njihov pomen. Z afirmacijami ne smemo posegati v svobodno voljo in višje dobro nekoga. V knjižni rubriki afirmacije priporočamo knjige: Misli moči (3. prenovljena izdaja)

Afirmacije (dnevne misli, meditacije)

X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.
Prikaži kot Mreža Seznam

Elementi 1-12 od 26

Stran
na stran
Nastavi padajočo smer
Prikaži kot Mreža Seznam

Elementi 1-12 od 26

Stran
na stran
Nastavi padajočo smer
Back to Top