Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Afne guncat

Na zalogi
SKU
9789616008525
Dodaj v primerjavo
Cena 27,60 €

Vam je kdaj kdo rekel, da ste z vsemi žavbami namazani? So vam kdaj rekli, da afne guncate, ker ste se zibali na stolu, potem pa telebnili po tleh, kot ste dolgi in široki? 

Dodaj na seznam želja

Izrazi

O, zagotovo ste slišali tudi take besede, pa vam ni bilo nič jasno. V knjigi vam avtor preko zgodbic o bratcu Boštjanu in sestrici Mojci razloži, kaj pomenijo taki izrazi, ki jih velikokrat slišite v vsakdanjem življenju.

V 21 kratkih zgodbah, ki jih je z zanimivim pristopom ilustriral akademski slikar Boštjan Plesničar, nastopajo babica Anica in dedek Peter ter vnuka Mojca in Boštjan, ki sta bratec in sestrica. Vsi štirje skupaj preživljajo poletne počitnice, hodijo na izlete, tudi na Šmarno goro in v živalski vrt, dogajajo pa se jim dokaj čudne stvari.

Tokrat se je pisatelj knjige odločil, da na karseda zabaven način otrokom (knjiga je predvsem za otroke pa tudi za odrasle) razloži najpogostejše nenavadne izraze, t. i. frazeme, ki jih zelo pogosto uporabljajo odrasli, posnemajo pa tudi otroci.

Tako v zgodbah razloži, kaj pomenijo pojmi medvedja usluga, občutljiv kot mimoza, afne guncat, krokodilje solze, imeti krompir, tristo kosmatih medvedov, kamor gre še cesar peš, brez dlake na jeziku in druge.

V kratkih zgodbah mu je uspelo pričarati zabavno in na trenutke tudi smešno vzdušje, predvsem pa smo prepričani, da bodo mladi bralci z branjem zgodb spoznali kaj novega.


Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9789616008525
Leto izdaje 2019
Število strani 48
Dimenzije 21,5 x 30,5
Vezava Trda
Izdal Zavod Harlekin
Avtor Primož Hieng
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Afne guncat
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Afne guncat

Cena 27,60 €