Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Aktivistični misticizem: ezoterično učenje

Na zalogi
SKU
978-961-07-1078-3
Dodaj v primerjavo
Cena 17,00 €

Avtor: Paul J. Goodberg
Prevod: Saša Petejan

Narava je dostop do svetega, nas uči zdravitelj in mistik Paul J. Goodberg v svoji knjigi  Aktivistični misticizem: ezoterično učenje. Gre za čudovito branje za začetnike in napredne mistike praktike. Vsakogar spodbuja, naj ima svojo izkušnjo svetega.

 

Zbirka učenj Aktivistični misticizem: ezoterično učenje ponuja nekaj predlogov za iskalce mistične izkušnje.

Paul Goodberg je zdravitelj in mistik, ki bralca najprej povabi v raziskovanje svetega kot v priložnost za utelešenje in povezavo s planetom. Uči ga, da je narava dostop do svetega. Spodbuja ga, naj ima svojo izkušnjo svetega.

To je učenje, ki ga zahodnjak podaja zahodnjakom. Kompleksnost učenja se vsakomur razkriva skozi čas. Gre za izkustveno učenje, utemeljeno na telesu, in človekov um ga ne more razumeti ali razložiti. Deluje na operacijskem sistemu, ki nam je vrojen, a onkraj uma. Negujemo ga v povezavi s planetom in s pozornostjo, usmerjeno navzven. Če se kot iskalci usmerimo vase, tvegamo sebičnost in samozaverovanost.

V času, ko je zbirka učenj nastala, je bil Paul osredotočen na zdravljenje planeta. Zanj ima Zemlja zavest. Ker ima zavest, sta s Paulom v odnosu.

Odnosnost in recipročnost sta ključni človekovi sposobnosti poleg skrbi za empatijo. Kot vrsta smo sočutni, sodelujoči, ljubeči in družabni.

In kdo smo instinktivno? Smo vrsta, ki je prisotna v materialnem iz prostora znotraj nematerialnega. To je dediščina naše vrste.

 

Pohvale knjige ali odlomek iz knjige:

“Aktivistični misticizem je čudovito branje za začetnike in napredne mistike praktike.”

  • Rosemarie Anderson, avtorica The Divine Feminine Tao Te Ching

“Paul ne uporablja metafor, kot sta razsvetljenje ali uresničitev, tega niti ne uči ne prakticira. Uči, da je narava dostop do svetega.”

  • Saša Petejan, novinarka v predgovoru h knjigi

 

ODLOMEK IZ KNJIGE
1.

Raziskovanje svetega in njegovo izkušanje sta za zahodnjaka priložnost, da se utelesi. Je priložnost, da opusti koncepte, misli, verovanja in pričakovanja, da si dovoli, da ga preseneti. Kajti, ko ste enkrat utelešeni, ste širša inteligenca od svojega uma, in imate priložnost, da ponovno odkrijete svojo temeljno naravo. Bolj kot ste v svoji osnovi to, kar ste, večja je vaša zmožnost izkušanja svetega.

Kako se utelesite? Na vas je, da odkrijete. Za zahodnjake ni univerzalnega odgovora, kot na primer: “S tem postopkom ali tisto vajo se boste utelesili.” Kajti postopek vas zadržuje v umu.

Torej, kako se utelesite? Na vas je, da raziščete. Zakaj bi se podali v proces utelešenja? Čemu bi se podali skozi proces ponovnega odkrivanja, kaj ste v svojem bistvu? Zakaj bi se podali v zahteven proces, ki zahteva čas, v zahteven proces učenja, kako izkušati sveto? Kaj upate, da boste s tem pridobili? Kaj je dobrobit tega? Kaj dobite?

No, lahko se zgodi, da se osvobodite osebnega trpljenja. Svet bo lahko še trpel, a osebnega trpljenja boste osvobojeni. Kar ne pomeni, da ne boste več čutili bolečine sveta, izginila pa bosta osebna bolečina in trpljenje. In pridobili boste še nekaj, pridobili boste osebno svobodo. Pridobili boste možnost za življenje izbire. Osvobodili se boste velikega razpona omejitev. Ne boste imeli popolne svobode, saj ste utelešeni, a nabor izbir, ki jih pridobite, bo izjemen.

ODLOMEK IZ KNJIGE
2.

To ni učenje za um. Ne učim vsebine, ne učim konceptov, učenje naslavljam na vašo bit, na vaše globlje védenje. Prosim, spustite se na globljo raven zavedanja tako, da prejemate, kar govorim, ne da bi povedano filtrirali z umom. Če ne veste, kako to narediti, imejte namero, da bi poslušali brez uma. To je namera: je poslušanje brez poslušalca, brez tega, kar posluša in nenehno sprašuje: “Ali razumem to? Ali je razumljivo?” Poslušalec se vrine v neposredno poslušanje. Namesto tega sprejmite vse, kar povem, v telo, spomnite se, da je  energija, ki jo oddajam, bolj pomembna od besed. Energija je tisto, kar bi resnično želel, da prejmete. Besede so drugotnega pomena.

Učenje, ki ga želim ponuditi, je tako imenovano postmoderno učenje. Je učenje o tem, kar sem občasno imenoval “aktivistični misticizem”, ali aktivizem, utemeljen na misticizmu, aktivizem utemeljen na neposredni izkušnji duha. Ta aktivizem je namenjen  — v nasprotju s kontemplativnimi načini, da učinkuje na obe ravni: na subtilno in na materialno raven. Ta aktivizem je to, kar so Evropejci v 18., 19. in 20. stoletju opredelili kot šamanizem. V 21. stoletju je misticizem, ki je aktivisitčen.

 


O avtorju:

Paul Goodberg je tadicionalni zdravitelj in učitelj. Mnogi gledajo nanj kot na modernega šamana. Sam se predstavi kot družabnik zemlje, kar je domorodna pot, in kot tradicionalni zdravitelj.

Rojen je leta 1942 v New Yorku v družino jidiških vizionark in zdravilk. Ob rojstvu je postal dedič srednjeevropskega izročila svoje babice Gussie. Gre za mistično in ezoterično prakso, ki se je prenašala po ženski liniji z ustnim izročilom. Zavezana je služenju in predanosti.

V odraslosti je spoznal, da potrebuje nadaljnje usposabljanje. Na oddaljenem duhovnem festivalu v Andih je našel tisto, za kar sploh ni vedel, da išče – don Manuela Quispeja, andskega visokega svečenika ljudstva Keros (Q’eros). Ko so ju predstavili, je don Manuel Paula skrivnostno vprašanje: »Kje si bil tako dolgo?«

Paul sledi naukom babice Gussie in posreduje zdravljenje vsakomur, ki ga potrebuje. Že trideset let udejanja poslanstvo Don Manuela in izvaja  obrede zdravljenja Zemlje po vsem svetu.

V središču učenja je Paulovo prepričanje, da se je za duhovni razvoj potrebno posvetiti življenju služenja.

 

Dodaj na seznam želja
Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 978-961-07-1078-3
Leto izdaje 2022
Število strani 93
Dimenzije 150 x 8 x 230
Vezava Mehka
Izdal Primus - Okaši
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Aktivistični misticizem: ezoterično učenje
Vaša ocena
Back to Top

Aktivistični misticizem: ezoterično učenje

Cena 17,00 €