Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Aktivni reiki - Usui do

Na zalogi
SKU
978--961-2458-99-7
Dodaj v primerjavo
Cena 20,00 €
Knjiga z naslovom AKTIVNI REIKI USUI-DO se malce razlikuje od knjig na naših prostorih glede iste tematike. Gre za AKTIVNI reiki in opis določenih zgodovinskih dejstev ter tehnik, ki jih v ostalih knjigah ni.
Dodaj na seznam želja

Knjiga z naslovom AKTIVNI REIKI USUI-DO se malce razlikuje od knjig na naših prostorih glede iste tematike. Gre za AKTIVNI reiki in opis določenih zgodovinskih dejstev ter tehnik, ki jih v ostalih knjigah ni.

UVOD
O reikiju je bilo napisanih že mnogo knjig. Večina jih podaja osnovne podatke o pomenu reikija, položajih rok ter o fizičnem aspektu učinka reikija. Večino navdaja mistika, kot da je reiki dostopen le redkim izbrancem. Pa ni tako. Reiki nosimo v sebi prav vsi, je del naše ezoterične anatomije, pa ne samo naše, temveč vsesplošne. Je univerzalna božja energija, ki prežema prav vse. Je ljubezen, je svetloba, toplina srca in tudi vir naših življenj.

Potrebna je le posvetitev, odprtje pretoku reikija in potem nam ostane le še poznavanje samih tehnik, ki se uporabljajo v reiki sistemu ter seveda delu, življenju z reikijem. Rad bi tudi poudaril, da reiki ni omejen na fizične manifestacije, ravno nasprotno; je pot duhovnosti, ki nas pelje v realizacijo samega sebe, v duhovni koncept univerzuma in našega namena bivanja. Seveda deluje tudi na fizično telo, na bolezni, vendar sami vemo, da so bolezni posledica našega energijskega stanja, naših misli, čustev, sprejemanja in razumevanja okolice ter seveda nas samih.. V tej knjigi sem podal stare tehnike, ki izvirajo iz Japonske, zgodovinska dejstva, ki morda niso sprejemljiva vsem, pa tudi nekaj drugih tehnik, ki jih lahko uporabimo skupaj z reikijem. Nekaj pa je podanega tudi iz mojih izkušenj, prakticiranja različnih tehnik in načinov, torej mojega osebnega pristopa. Predvsem pa sem hotel poudariti, da reiki ni le pasivna oblika zdravljenja in samozdravljenja, temveč je močna aktivna oblika, če seveda uporabimo vse kar nam je dano. Dano nam je z namenom, torej nam lahko le koristi. Od tod tudi naslov knjige same: Aktivni reiki. V reiki seansi nam ni dano le priklicati energijo in spremljati kaj se nam dogaja, temveč jo lahko tudi akumuliramo in usmerjamo z uporabo določenih tehnik ter v določenih pogojih. In na tak način reiki sam preseže rezultate, na katere se sklicujejo nekateri, ki reiki opredeljujejo kot pasivno, šibko in na fizično telo omejeno tehniko. Ni le sistem, ki blaži samo simptome. Ne uporabljamo ga le, kadar nas boli glava ali kadar imamo bolečine v hrbtenici, temveč občutimo nekaj več, se poenotimo z univerzumom in dvignimo našo zavest z delom na sebi. Reiki ne deluje le, če ga ne uporabljamo.

DVE OBLIKI REIKIJA
Z vsemi »orožji« svetlobe in ljubezni lahko reiki naredimo »močnejši«, kot pa se navadno kanalizira. Zato sam opredeljujem reiki zdravljenje na dva načina.

PASIVNI REIKI TRETMA
Pasivno obliko zdravljenja z reikijem sam opredeljujem na način, kadar reiki tretma izvajamo nekako v skladu s tem, kakor smo bili naučeni in usmerjeni, torej smo kanal za vstop univerzalne energije v energijsko polje druge osebe ali vase, brez da bi sami kaj sodelovali v intenziteti energije. Prikličemo energijo in jo usmerimo v polje osebe ter prepustimo njej sami, reikiju, da najde pot in mesto, kjer je potrebna energija v takšni ali drugačni obliki.
Ta način je bolj blage narave, osebno menim, da je to vsakodnevni proces, ki nas sproti vsakodnevno prečiščuje, harmonizira, deluje na daljši rok. Tudi kakšni večji premiki na bolje glede določene psihofizične motnje, bolezni, disharmonije, niso pričakovani takoj, temveč zdravljenje poteka postopoma in počasi. Če je oseba v bistvu psihofizično zdrava, če potrebuje le usklajevanje energije v energijskem polju in boljše počutje ter kot preventiva, je tak način seveda ustrezen. Izvajamo pač ustaljen reiki postopek.

AKTIVNI REIKI TRETMA
Pri tem načinu zdravljenja lahko skozi način dihanja, vizualizacijo, uporabo jumon ali kotodam ter zvokov, posebnih tehnik (dih, dlani, prsti, kretnje …), akumulacijo in usmerjanjem energije na določena mesta, spreminjamo intenziteto, frekvenco, praktično bi lahko dejali – moč energije v krajših časovnih intervalih. Na ta način lahko delujemo učinkovito in v dokaj kratkem času, na vsa področja naše avre, tako tudi na fizično telo kot tudi na mentalno, astralno telo itd. S tem lahko vplivamo takoj. In tako v eni sami seansi spremenimo negativna čustva, misli, konkretne fizične disfunkcije. Sklepam, da je nekaj takega uporabljal tudi mojster Usui.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 978--961-2458-99-7
Leto izdaje 2011
Število strani 181
Dimenzije 14,5 x 21,0
Izdal Samozaložba
Avtor Matjaž Bogdan Zepan
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Aktivni reiki - Usui do
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Aktivni reiki - Usui do

Cena 20,00 €