Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Alamut

Na zalogi
SKU
9789616387095
Dodaj v primerjavo
Cena 30,00 €

Napeto dogajanje romana poteka v ozračju Tisoč in ene noči. V njem se nepopustljivo, do osupljivih razsežnosti zaostrujejo vprašanja človeške biti.

Dodaj na seznam želja

Dogajanje romana Alamut je pisatelj oprl na zgodovinsko izpričane dogodke v 11. stoletju v Perziji. Osrednji lik je Hasan ibn Saba. Ta karizmatični verski voditelj, katerega ime Iranci še danes izgovarjajo s strahospoštovanjem, je od Alaha poslani prerok, ki izza okopov svojega orlovskega gnezda, gradu Alamut, vodi pravo sveto vojno proti perzijskemu cesarstvu. Veliko močnejšemu sovražniku se postavi po robu z majhno skupino privzgojenih privržencev fedaijev, ki jim v zameno za njihovo zvestobo ponudi več, kot so navadni smrtniki kadarkoli mogli okusiti: s ključem, ki mu ga je zaupal sam Alah, jim odklene vrata onostranstva, raja iz Korana. Ko si raj enkrat zares doživel, si pripravljen narediti vse, da se vrneš vanj. 

Alamut je prvič izšel leta 1938, njegovo vrednost pa je svet začel odkrivati in ceniti šele petdeset let pozneje. Odtlej ne mine leto, da ne bi izšla nova izdaja. Do danes je knjiga doživela nič koliko ponatisov v 25 jezikih sveta. Zanimanje zanjo še naprej narašča. O njej poročajo najuglednejši domači in tuji mediji, o njej pišejo strokovnjaki, o njej razpravljajo na internetu.


Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9789616387095
Leto izdaje 2016
Število strani 508
Dimenzije 16,0 x 24,0
Vezava Trda
Izdal Sanje
Avtor Vladimir Bartol
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Alamut
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Alamut

Cena 30,00 €