Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Alekaneka - 1. knjiga Zbi

Alekaneka je drugi roman Aleksandre Veble, ki govori o njenem pobegu iz izmučenega Bejruta, krajšem bivanju v Sloveniji in selitvi za ljubljenim na Havaje. Tako kot njeno prvo delo Al-Eksandra, je tudi roman - potopisni dnevnik Alekaneka popolna osebna izpoved v neposrednem jezikovnem izrazu. Vebletova o svojem življenju piše svobodno, saj bralcu strastno in brez zadržkov naslika in razkrije vsa svoja najgloblja čustva. Po mirni poti želi urediti zadeve z bivšim možem Munirjem, a strel nad glavo jo prepriča o nasprotnem. Vojna! Na hitro mora zapustiti Bejrut in dolgoletni dom. Iz razrušenega Libanona se s prijateljico in hčerkama kar z avtomobilom poda na dolgo in nevarno pot proti rodni Sloveniji. Med potjo se spopada s strahom in zapleti. Doživi tudi strastne Carigrajske noči z neznancem. V času bivanja v Bejrutu in na potovanjih se je soočila z bližino smrti, posilstvom, izdajo. Večkrat je morala uporabiti svoje ženske čare, da je uspela rešiti nevarne situacije. Hkrati pa se je s svojimi moškimi znala nebrzdano predati strastem. Po vrnitvi v Slovenijo spozna, da tudi tukaj ni več njena domovina. Zaradi dolge odsotnosti se je odtujila celo s hčerkama. Sicer se trudi vživeti v prijetno vasico na Dolenjskem, a se po kratki avanturi s starim prijateljem odloči, da je čas za še eno selitev. Pot jo vodi k ljubljenemu Adiju, s katerim se je na sanjskih Havajih nekoč že ljubila in predajala užitkom. Ali je to priložnost za popolno srečo?
Dodaj na seznam želja

Alekaneka je drugi roman Aleksandre Veble, ki govori o njenem pobegu iz izmučenega Bejruta, krajšem bivanju v Sloveniji in selitvi za ljubljenim na Havaje. Tako kot njeno prvo delo Al-Eksandra, je tudi roman - potopisni dnevnik Alekaneka popolna osebna izpoved v neposrednem jezikovnem izrazu. Vebletova o svojem življenju piše svobodno, saj bralcu strastno in brez zadržkov naslika in razkrije vsa svoja najgloblja čustva.

Po mirni poti želi urediti zadeve z bivšim možem Munirjem, a strel nad glavo jo prepriča o nasprotnem. Vojna! Na hitro mora zapustiti Bejrut in dolgoletni dom. Iz razrušenega Libanona se s prijateljico in hčerkama kar z avtomobilom poda na dolgo in nevarno pot proti rodni Sloveniji. Med potjo se spopada s strahom in zapleti. Doživi tudi strastne Carigrajske noči z neznancem.
V času bivanja  v Bejrutu in na potovanjih se je soočila z bližino smrti, posilstvom, izdajo. Večkrat je morala uporabiti svoje ženske čare, da je uspela rešiti nevarne situacije. Hkrati pa se je s svojimi moškimi znala nebrzdano predati strastem.
Po vrnitvi v Slovenijo spozna, da tudi tukaj ni več njena domovina. Zaradi dolge odsotnosti se je odtujila celo s hčerkama. Sicer se trudi vživeti v prijetno vasico na Dolenjskem, a se po kratki avanturi s starim prijateljem odloči, da je čas za še eno selitev. Pot jo vodi k ljubljenemu Adiju, s katerim se je na sanjskih Havajih nekoč že ljubila in predajala užitkom. Ali je to priložnost za popolno srečo?

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9789616816007
Leto izdaje 2010
Število strani 301
Dimenzije 14,0 x 21,0
Izdal Agencija Baribal
Avtor Aleksandra Veble
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Alekaneka - 1. knjiga Zbirka izpovedi
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Alekaneka - 1. knjiga Zbi

Cena 24,70 €