Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Aleksandrida

Na zalogi
SKU
978-961-241-798-7
Dodaj v primerjavo
Cena 12,90 €
Zgodba o življenju osvajalca Aleksandra, »največjega vala v človeškem morju«, je seveda znana, ampak Pištalova različica ponuja pogled skozi nenavadno prizmo.
Dodaj na seznam želja

Aleksandrida Vladimirja Pištala, novela, kot je to besedilo o Aleksandru Velikem sam žanrsko opredelil, je »zgodba o človeku, ki je osvojil ves svet«. Pravzaprav pa gre za sago »o tem, kaj je svet in kaj ni svet, kje se začne in kje se konča« – ne zgolj svet iz časa Aleksandra Velikega, temveč tudi naš svet, predvsem naš notranji svet, tisti, ki ga bodisi obvladujemo bodisi on obvladuje nas, tisti, v katerem smo bodisi zmagovalci bodisi poraženci, svet, ki je lahko labirint, kakršen je bila za Aleksandrove bojevnike Indija.

Zgodba o življenju osvajalca Aleksandra, »največjega vala v človeškem morju«, je seveda znana, ampak Pištalova različica ponuja pogled skozi nenavadno prizmo. Njegova Aleksandrida se posveča predvsem strukturi (novela, ki je saga) in jezikovnim sredstvom (metaforika, sinestetičnost) ter nenavadnim sopostavam in (re)interpretacijam zgodovinskih dejstev in mitov. 

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 978-961-241-798-7
Leto izdaje 2014
Število strani 80
Dimenzije 12,5 x 17,5
Vezava Mehka
Izdal Modrijan
Avtor Vladimir Pištalo
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Aleksandrida
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Aleksandrida

Cena 12,90 €