V vrečki ni artiklov.
Alkimija spolne energije: Povežite se z vesoljem od znotraj

Spolna energija je vir energije

Taoisti so odkrili tudi, da lahko energijo, ki v telesu nastane zaradi negativnih čustev, preoblikujemo v pozitivno. Negativna čustva so nekaj običajnega, ostanejo v telesu, pričnejo razpadati in škodijo našemu zdravju. Pozitivna čustva pa na organizem delujejo prav nasprotno, saj izboljšajo zdravje in raven duhovne energije, imenovane shen.

Spet drugi vir energije je spolna energija, ki je v taoizmu poznana pod imenom ching in je vir vsega življenja in ustvarjalnosti. Ko smo vzburjeni, pričnejo delovati spolni hormoni in prav to je začetek notranje alkimije spolne energije.

Taoisti našo spolno energijo vidijo kot ustvarjalno silo, s katero lahko obnovimo notranjo energijo telesa, vendar se moramo najprej naučiti, kako odvečno spolno energijo zbrati in jo preoblikovati v či oziroma energijo življenjske sile. Ko s spolno energijo krožimo po mikrokozmični orbiti – neprekinjeni energijski zanki, ki poteka navzgor po hrbtenici in vzdolž prednje osi telesa – jo preoblikujemo v zdravilno energijo, ki jo lahko shranimo v organih in treh tan tienih: energijskih središčih v možganih, srcu in spodnjem delu trebuha.


Meditacija, s katero se napolnite s spolno energijo

Nekatere oblike meditacij se osredotočajo samo na duha in zanemarjajo dejstvo, da sta samo fizično telo in z njim spolna energija še kako pomembna. S temi postopki lahko sicer tvorimo ogromne količine energije, ki pa je nikakor ne moremo shraniti, ker se ne povežemo z organi, zato na ta način pridobljeno energijo izgubljamo. Nekateri meditirajo, tako da celo več ur sedijo povsem mirno v tišini, a pri tem ustvarjajo zelo malo energije. V nasprotju s temi meditativnimi postopki pa pristop Univerzalnega taa uči, kako napolniti spodnji tan tien, da bo lahko nato napolnil možgane.

Taoistične metode ponujajo način, kako preseči domet fizičnih čutov. Povežemo se z notranjimi viri ter zajemamo in usmerjamo energijo okrog nas, šele nato lahko vidimo, česa vsega nam pravzaprav naši čuti ne morejo pokazati. Takrat lahko vidimo, da smo neposredno povezani z našim osončjem in vesoljem, ki ga obdaja. O tem ni dvoma, saj so naše telo, razum in duh nenehno podvrženi vplivom lune, planetov, sonca, galaksij in sploh celotnega kozmosa. Sčasoma se lahko z vajo naučimo črpati iz različnih virov energije tudi zunaj nas in jih uporabiti po potrebi. Vse to pa se lahko naučimo s tem delom mojstra Chie, saj nam pojasni, kako pomembnih je pet elementov (voda, les, ogenj, zemlja in kovina) za nas in kako jih uporabiti.

Avtor vrh tega razloži, zakaj je vrtenje energije in treh skladišč energije tako nujno, saj živimo v vrtečem se vesolju. Predstavi nam nasprotujoči si sili jin in jang, ki pa skupaj tvorita eno in potrebujeta druga drugo za svoj obstoj. V knjigi najdemo tudi odgovor na vprašanje, kako se energija v našem telesu pretaka po začrtani poti, ki smo jo že prej omenili – po tako imenovani mikrokozmični orbiti. Slednja v nas prebudi energijo či in jo požene v tek, da prične krožiti – najprej se povzpne po nadzornem kanalu, ki poteka od dna hrbtenice do glave, in se nato spusti po opravilnem kanalu po sprednjem delu telesa. Avtor pa ne izpusti niti dihalnih vaj in poda natančna navodila, kako dihati s hrbtenjačo in kako vdihniti zrak vse do črevesja globoko v telesu.

Notranja alkimija spolne energije se odvije v treh tan tienih, kjer sta sili jin in jang združeni. Če bi se radi napolnili z več energije, se morate samo odpreti zanjo in se zavedati šestih smeri vesolja, kako vse kroži in se vrti okrog vas in v vas samih. Ko se resnično zavedate kozmosa, kako se vrti in vrti, takrat se vaše zaloge energije večajo. Tako preprosto je, samo poskusiti morate.

S temi taoističnimi postopki boste dosegli notranjo svobodo in utrdili razum. V notranjosti boste postali samostojna oseba, ki ji nihče več ne bo mogel ukazovati – povsem boste svobodni in uravnoteženi, telo, razum in duh bodo polni harmonije. 

9789616769846 https://www.cangura.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/b0c758deab8348667aa0ba244803f14b/u/n/untitled_1_3_3.jpg 9789616769846
25.9 EUR 2020-11-30 Zaloga: Na zalogi

Alkimija spolne energije: Povežite se z vesoljem od znotraj

Alkimija spolne energije: Povežite se z vesoljem od znotraj Mantak Chia

Cangura zlatnik Z nakupom boste pridobili 181 zlatnikov = 1,81 €.
Taoisti našo spolno energijo vidijo kot ustvarjalno silo, s katero lahko obnovimo notranjo energijo telesa, vendar se moramo najprej naučiti, kako odvečno spolno energijo zbrati in jo preoblikovati v či oziroma energijo življenjske sile. Ko s spolno energijo krožimo po mikrokozmični orbiti – neprekinjeni energijski zanki, ki poteka navzgor po hrbtenici in vzdolž prednje osi telesa – jo preoblikujemo v zdravilno energijo. Alkimija spolne energije nam pokaže, kako to naredimo, gradi pa na vajah, opisanih v Healing Light of the Tao (Zdravilna luč ta...
Cena: 25,90 €

Podrobnosti artikla Alkimija spolne energije: Povežite se z vesoljem od znotraj

ISBN 9789616769846
Leto izdaje 2015
Število strani 210
Dimenzije 13,0 x 20,5
Vezava Mehka vezava
Izdal Inštitut EKO 365
Avtor Mantak Chia

O avtorju Alkimija spolne energije: Povežite se z vesoljem od znotraj

Mantak Chia

Mantak Chia

Že od malih nog se je Mantak Chia učil pri številnih taoističnih mojstrih, leta 1979 pa je ustanovil sistem univerzalnega zdravilnega taa. Sam je učil in kvalificiral več deset tisoč učencev in učiteljev po vsem svetu ter je obenem direktor zdravilišča, toplic in učnega središča Tao Garden na severu Tajske.

Do svojega 57 leta je moral nositi očala, saj je imel prirojeno napako oči. Medtem ko se je »staral«, je napako odpravil in mu očal sedaj ni treba več nositi. Skozi redno vadbo in delo na sebi je razvil tudi sposobnost, da ga iz mesta ne more premakniti niti 10 ljudi. 

Napisal je šestindvajset knjig, med drugim tudi The Multiorgasmic Man (Večkratni moški orgazem), Sexual Reflexology (Spolna refleksologija), Fuzija petih elementovKozmično razstrupljanje, Chi nei tsang: Či masaža vitalnih organov, Či samomasaža

Več o Mantak Chia

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(1)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).

Ocene in komentarji

Anonimno

Objavljeno 26.08.2017

Povsem drugačen pogled na spolnost, kot smo ga

Povsem drugačen pogled na spolnost, kot smo ga navajeni zahodnjaki. Zelo zanimivo branje

Alkimija spolne energije: Povežite se z vesoljem od znotraj

Oglejte si tudi