Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Ana

Na zalogi
SKU
15857
Dodaj v primerjavo
Vroča cena 9,00 €
Prihranek 6,00 € (-40%)
Redna cena 15,00 €
V knjigi se prepletata zgodba o enajstletni Ani, pridni in poslušni deklici, ki zaradi šolanja odide od doma in se preseli k sorodnikom, z zgodbo odrasle Ane, učiteljice. Ta se dogaja v sedanjosti in prinaša utrinke spominov. Obe zgodbi se v neki točki srečata v razpletu, ki se zdi edini možen brez kakšnih skrajnih moralnih in etičnih kompromisov. Začetek dogajanja sega v leto 1948, torej v čas, ki ga označuje mračno ozadje informbiroja. Globoko verna učiteljica Ana se poroči s prepričanim komunistom oz. iskrenim ateistom Matejem … Jordan Stavrov je Bolgar, ki že od leta 1961 živi v Sloveniji. V mladosti je pisal poezijo, nato zaradi zaposlenosti prekinil s pisanjem. K literarnemu ustvarjanju se je vrnil po upokojitvi. Piše v srbščini in slovenščini. O njegovem pisanju pravijo, da ničesar ne skrije, ne zanemari, je odprt, a ne tendenciozen, surovo iskren in čustveno avtentičen.
Dodaj na seznam želja
V knjigi se prepletata zgodba o enajstletni Ani, pridni in poslušni deklici, ki zaradi šolanja odide od doma in se preseli k sorodnikom, z zgodbo odrasle Ane, učiteljice. Ta se dogaja v sedanjosti in prinaša utrinke spominov. Obe zgodbi se v neki točki srečata v razpletu, ki se zdi edini možen brez kakšnih skrajnih moralnih in etičnih kompromisov.
Začetek dogajanja sega v leto 1948, torej v čas, ki ga označuje mračno ozadje informbiroja. Globoko verna učiteljica Ana se poroči s prepričanim komunistom oz. iskrenim ateistom Matejem … Jordan Stavrov je Bolgar, ki že od leta 1961 živi v Sloveniji. V mladosti je pisal poezijo, nato zaradi zaposlenosti prekinil s pisanjem. K literarnemu ustvarjanju se je vrnil po upokojitvi. Piše v srbščini in slovenščini. O njegovem pisanju pravijo, da ničesar ne skrije, ne zanemari, je odprt, a ne tendenciozen, surovo iskren in čustveno avtentičen.
Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 978-961-6817-47-9
Leto izdaje 2011
Število strani 158
Dimenzije 13,5 x 21,5
Izdal Pivec
Avtor Jordan Stavrov
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Ana
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Ana

Vroča cena 9,00 €
Prihranek 6,00 € (-40%)
Redna cena 15,00 €