V vrečki ni artiklov.
Anatomija političnega zločina - Trojni umor v Rossettijevi ulici med ugibanji in dejstvi

Anatomija političnega zločina govori o umoru književnika in politika dr. Stanka Vuka, ,njegove žene Danice Tomažič ter njunega ljubljanskega gosta dr. Draga Zajca 10. marca 1944 v Trstu.

Martin Brecelj v svoji knjigi obnovi dosedanje razlage tega krvavega dogodka in jih kritično pretrese. Na osnovi poglobljene zgodovinske raziskave pa ugotavlja, da so trojni umor v Rossettijevi ulici izvršili trije pripadniki Varnostno-obveščevalne službe Osvobodilne fronte. Po njegovih dognanjih so imeli nalogo, da likvidirajo predvsem Vuka, ki se je tedaj skupno z ženo pripravljal na odhod v partizane.

Slovenski komunistični voditelji so se namreč bali, da bi mladi krščanskosocialni voditelj načel njihov politični monopol nad narodnoosvobodilnim gibanjem na Primorskem. Delo obsega skoraj 300 strani srednjega formata, prinaša pa tudi dokumente in fotografije iz tistega časa.

O AVTORJU

Martin Brecelj se je rodil v Buenos Airesu v Argentini, že od mladih let pa živi in deluje večinoma na Tržaškem. Maturiral je na klasičnem liceju Franceta Prešerna v Trstu, iz filozofije pa je diplomiral na tržaški univerzi. Do leta 2015 je bil zaposlen kot časnikar in naposled kot urednik pri Primorskem dnevniku, v katerem se je rad oglašal s komentarji. V mlajših letih se je udejstvoval na političnem področju. Bil je pokrajinski in nato deželni politični tajnik stranke Slovenske skupnosti ter občinski svetnik in podžupan v devinsko-nabrežinski občini. V zadnjem obdobju intenzivneje goji lastna filozofska in širše kulturna zanimanja.

9788873422358 https://www.cangura.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/7fcb6c8101ee80c32a9da7dd78e8d271/a/n/anatomija_politicnega_zlocina.jpg 9788873422358
26 EUR 2021-09-23 Zaloga: Na zalogi

Anatomija političnega zločina - Trojni umor v Rossettijevi ulici med ugibanji in dejstvi

Anatomija političnega zločina - Trojni umor v Rossettijevi ulici med ugibanji in dejstvi Martin Brecelj

Cangura zlatnik Z nakupom boste pridobili 130 zlatnikov = 1,30 €.
Anatomija političnega zločina govori o umoru književnika in politika dr. Stanka Vuka, ,njegove žene Danice Tomažič ter njunega ljubljanskega gosta dr. Draga Zajca 10. marca 1944 v Trstu. Martin Brecelj v svoji knjigi obnovi dosedanje razlage tega krvavega dogodka in jih kritično pretrese. Na osnovi poglobljene zgodovinske raziskave pa ugotavlja, da so trojni umor v Rossettijevi ulici izvršili trije pripadniki Varnostno-obveščevalne službe Osvobodilne fronte. Po njegovih dognanjih so imeli nalogo, da likvidirajo predvsem Vuka, ki se je tedaj skupno z ženo pripravljal na...
Cena: 26,00 €

Podrobnosti artikla Anatomija političnega zločina - Trojni umor v Rossettijevi ulici med ugibanji in dejstvi

ISBN 9788873422358
Leto izdaje 2016
Število strani 296
Dimenzije 17,2 x 24,0
Vezava Mehka vezava
Izdal Založba Primus
Avtor Martin Brecelj

O avtorju Anatomija političnega zločina - Trojni umor v Rossettijevi ulici med ugibanji in dejstvi

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(0)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).