Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Anatomija političnega zločina - Trojni umor v Rossettijevi ulici med ugibanji in dejstvi

Na zalogi
SKU
9788873422358
Dodaj v primerjavo
Cena 26,00 €
Dodaj na seznam želja

Anatomija političnega zločina govori o umoru književnika in politika dr. Stanka Vuka, ,njegove žene Danice Tomažič ter njunega ljubljanskega gosta dr. Draga Zajca 10. marca 1944 v Trstu.

Martin Brecelj v svoji knjigi obnovi dosedanje razlage tega krvavega dogodka in jih kritično pretrese. Na osnovi poglobljene zgodovinske raziskave pa ugotavlja, da so trojni umor v Rossettijevi ulici izvršili trije pripadniki Varnostno-obveščevalne službe Osvobodilne fronte. Po njegovih dognanjih so imeli nalogo, da likvidirajo predvsem Vuka, ki se je tedaj skupno z ženo pripravljal na odhod v partizane.

Slovenski komunistični voditelji so se namreč bali, da bi mladi krščanskosocialni voditelj načel njihov politični monopol nad narodnoosvobodilnim gibanjem na Primorskem. Delo obsega skoraj 300 strani srednjega formata, prinaša pa tudi dokumente in fotografije iz tistega časa.

O AVTORJU

Martin Brecelj se je rodil v Buenos Airesu v Argentini, že od mladih let pa živi in deluje večinoma na Tržaškem. Maturiral je na klasičnem liceju Franceta Prešerna v Trstu, iz filozofije pa je diplomiral na tržaški univerzi. Do leta 2015 je bil zaposlen kot časnikar in naposled kot urednik pri Primorskem dnevniku, v katerem se je rad oglašal s komentarji. V mlajših letih se je udejstvoval na političnem področju. Bil je pokrajinski in nato deželni politični tajnik stranke Slovenske skupnosti ter občinski svetnik in podžupan v devinsko-nabrežinski občini. V zadnjem obdobju intenzivneje goji lastna filozofska in širše kulturna zanimanja.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9788873422358
Leto izdaje 2016
Število strani 296
Dimenzije 17,2 x 24,0
Vezava Mehka
Izdal Založba Primus
Avtor Martin Brecelj
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Anatomija političnega zločina - Trojni umor v Rossettijevi ulici med ugibanji in dejstvi
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Anatomija političnega zločina - Trojni umor v Rossettijevi ulici med ugibanji in dejstvi

Cena 26,00 €