V vrečki ni artiklov.
Angeli in demoni (mehka vezava)

Angeli in demoni

Profesor Robert Langdon pride na sled skrivni sekti iluminatov, znanstvenikov, ki so se v 16. stoletju uprli katoliški cerkvi. Ta si je namreč vzela izključno pravico presojati o tem, kaj je resnica. Veliko iluminatov je končalo na grmadah inkvizicije, zato so se umaknili iz Italije. Umor znanstvenika v inštitutu za jedrsko tehnologijo pa dokazuje, da je red oživel in da pripravlja maščevanje. S hčerko umorjenega fizika se odpravita v Rim rešit ukradeno snov, tam pa ju čaka vrsta presenečenj iz vatikanskega podzemlja. Zgodba se odvija prav na dan, ko kardinali v Sikstinski kapeli volijo novega papeža, zato teroristična zarota ni izključena.


»Iluminati so spet oživeli, da bi uresničili starodavno zaobljubo.«
»Katero starodavno zaobljubo imate v mislih?«
»Uničiti Vatikan.«

 

Se je vesolje začelo s stvarjenjem ali velikim pokom?
Lahko znanost zamenja Boga?
Resnica se skriva v steklenički antimaterije.

 

"Dobra zgodba in eksploziven tempo. Nabita z vatikanskimi spletkami in visoko tehnologijo drži Brownova zgodba, polna šokov in obratov, bralca napetega čisto do končnega razkritja. Skupaj z zloveščimi liki, vrednimi slavne družine Medici, udari Brown eksploziven  tempo po Rimu."
Publishers Weekly

 

"Pustolovščina, ki vzame sapo. Napeta, hitra, z neobičajno visokim IQ-jem."
San Francisco Chronicle

 
Film Angeli in demoni:

Tom Hanks se je tako znova prelevil v profesorja Roberta Langdona, strokovnjaka za stare in skrivnostne simbole, ki skuša tokrat preprečiti zle načrte starodavne družbe iluminatov.

V zasedbi režiserja Rona Howarda - oskarjevca za film Čudoviti um - je med drugim mesto dobil tudi Ewan McGregor. Dodelili so mu vlogo 'vplivnega vatikanskega insajderja'.

9788611177083 https://www.cangura.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/b0c758deab8348667aa0ba244803f14b/a/n/angeli_in_demoni.jpg 9788611177083
16.99 EUR 2021-08-08 Zaloga: Na zalogi

Angeli in demoni (mehka vezava)

Angeli in demoni (mehka vezava) Dan Brown

Eksplozivna in verjetno ena najboljših knjig Dana Browna, ki ravno tako kraljuje na svetovnih lestvicah največjih uspešnic, vas bo popeljala na začetek poklicne poti Roberta Langdona, strokovnjaka za simbole iz Da Vincijeve šifre, in vam razkrila temačne skrivnosti iz zgodovine znanosti.
Cena: 16,99 €

Podrobnosti artikla Angeli in demoni (mehka vezava)

ISBN 9788611177083
Leto izdaje 2013
Število strani 566
Dimenzije 11,0 x 18,0
Vezava Mehka vezava
Izdal Založba Mladinska knjiga d.d.
Avtor Dan Brown

O avtorju Angeli in demoni (mehka vezava)

Dan Brown

Dan Brown

Dan Brown (1964) je ameriški pisatelj, ki je diplomiral na Phillipsovi akademiji v Exetru (Phillips Exeter Academy), kje je bil kot profesor matematike zaposlen tudi njegov oče. Kasneje se je vpisal na Amherstov kolidž (Amherst College), kjer je diplomiral leta 1986. Na Phillipsovi akademiji se je naučil britanske angleščine, ker je hotel postati poklicni pisec. Ima ženo Blythe, ki je umetnostna zgodovinarka in slikarka. Njen vpliv se čuti v prodajni uspešnici Da Vincijeva šifra. Brown se zanima za kriptologijo, šifrirne ključe in kode, ki se neprestano pojavljajo v njegovih zgodbah.

Je avtor večih svetovnih uspešnic, med drugim tudi Da Vincijeve šifre, ki je postala ena najbolje prodajanih knjig vseh časov. Time Magazine ga je proglasil za enega izmed 100 najbolj vplivnih oseb na svetu. Liki, ki nastopajo v njegovih delih pogosto nosijo imena, ki izvirajo iz realnega sveta. Robert Langdon je dobil ime po Johnu Langdonu, umetniku, ki je naredil ambigrame za naslovnico knjige Angeli in demoni.

"V svojih knjigah delam nekaj zelo namernega in posebnega. To je, da ko pripovedujem zgodbo, povezujem dejstva in fikcijo v moderen in učinkovit slog. Nekateri razumejo, kaj počnem in berejo moje knjige, kot bi bili na vlaku, na dolgi, udobni vožnji; spet drugi raje segajo po knjigah drugih avtorjev." (Today Show, sept. 2009)

Več o Dan Brown

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(0)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).