Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Anoreksija, neizrekljiva

Na zalogi
SKU
9789617103144
Dodaj v primerjavo
Cena 24,90 €

O telesu, spolu, strahu, krivdi in odraščanju, o razdvojenosti, izogibanju in razpadanju, o biti vse, potem pa nič.

Dodaj na seznam želja

Anoreksija

Anoreksija je najbolj smrtonosna duševna bolezen, zapiše avtor v prvem poglavju. Vprašanja so se mu vselej zdela pomembnejša kot odgovori, ki so ne glede na to, ali so bili točni ali napačni, vedno znova odpirali nova vprašanja.

Ob delu z anoreksičnimi mladostnicami in mladostniki so bila samo vprašanja, odgovorov pa malo. Zakaj je bolezen tako smrtonosna? Zakaj zbolijo skoraj samo dekleta? Zakaj so skoraj vsa dekleta z anoreksijo tako storilnostna, brezhibna, popolna, brez napake, disciplinirana? Zakaj stremijo k popolnosti za vsako ceno? Zakaj vidijo svoje telo drugačno, kot je v resnici? Zakaj jih je strah? Zakaj se skrivajo? Zakaj imajo tako slabo samopodobo? Zakaj anoreksijo spremljajo znaki skoraj vseh drugih duševnih motenj? Zakaj so mladostnice z anoreksijo najboljše, najbolj pridne in uspešne, pa tako nesrečne? Zakaj niso nikoli dovolj vitke, lepe, dovolj dobre, vredne? Zakaj so ob nejasnih travmah močno travmatizirane? Zakaj je uspeh zdravljenja relativno slab? Zakaj je anoreksija tako zapletena motnja? Zakaj so si drevesa, ki jih narišejo različna dekleta z anoreksijo, med seboj tako podobna? Zakaj, zakaj, zakaj?

Knjiga številnih zakajev, namesto enovitega odgovora pa sporočilo vsem, ki jo bodo vzeli v roke – ne glede na spol –, naj isto naredijo s svojo usodo: vzamejo naj jo v svoje roke.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9789617103144
Leto izdaje 2020
Število strani 296
Dimenzije 16,0 x 23,5
Vezava Mehka
Izdal Pivec
Avtor Ignac Schmidt
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Anoreksija, neizrekljiva praznina
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Anoreksija, neizrekljiva

Cena 24,90 €