V vrečki ni artiklov.
Arhetipi: Kdo si?

Arhetipi: Kdo si?

Znanje in razumevanje arhetipskih struktur je ključno za vse ljudi, ki želijo osebnostno in duhovno rasti. 

Arhetipe zasledimo prav v vseh kulturah, saj so prav z arhetipi ljudje v preteklosti želeli razložiti naravo življenja in našo vlogo v njem.

Znanje arhetipov je neprecenljivo, saj nam omogoča resnično osebnostno in duhovno rast.

Arhetipi so naši vzorci delovanja, razmišljanja in obnašanja.

Kot taki so lahko hkrati izvor naših izzivov ali pa darov.

Če želimo živeti srečno in izpolnjeno življenje ter dosegati svoje želene cilje, je znanje arhetipske psihologije neprecenljivo. 

Nihče med nami ne vstopi v življenje vedoč, kdo je in zakaj je tak, kakršen je.

Da bi to zvedeli, moramo poseči globlje.

Ko se sproži prva vznemirljiva radovednost o sebi, se začne iskanje notranjega spoznanja o tem, kdo sem, kakšna je narava moje notranje moči, kaj je moj namen,… 

To niso vsakdanja vprašanja in nanje ne dobite odgovora, tako da najdete pravo službo ali pravega življenjskega partnerja.

To so kriki iz globin vašega bitja, ki vas pozivajo, da brez odlašanja ali strahu odkrijete svoj pravi jaz.

V vaših arhetipih je vtisnjen vaš pravi jaz. 

Arhetipi so univerzalni vzorci obnašanja, ki vam, ko jih enkrat odkrijete, pomagajo bolje razumeti sebe.

Poznavanje arhetipov vam lahko spremeni življenje.

Deset arhetipov v tej knjigi predstavlja prvobitne teme moči, ki opredeljujejo današnje ženske.

V vsakem poglavju se avtorica posveti enemu arhetipu, razloži, kako se je razvijal in do podrobnosti razkrije njegove edinstvene lastnosti, opredeljujočo milost, življenjski izziv in druge pomembne informacije, s katerimi si pomagate pri ugotavljanju, ali ste del te arhetipske družine in če ste, kako izkoristiti njeno moč.

A to, da izveste, kateri arhetip vas najbolje opisuje, je šele začetek.

S tem znanjem lahko sprejemate zavednejše odločitve o vsem - o karieri ali partnerskih odnosih -, se izognete pogostim pastem svoje osebnosti in tako izkoristite svoje prednosti.

Rezultat ste srečnejši, pravi vi.

Nikoli ni prepozno, da s pomočjo arhetipov svoje življenje zajamete v popolnosti.

Uporabite energijo svojega arhetipa, da izrazite resnični namen, zaradi katerega ste se rodili.

Nikoli ni bilo mišljeno, da bi bilo življenje predvidljivo. Mišljeno je, da ga živite prav do konca.

Arhetipi so neke vrste kolektivni simboli, ki si jih delimo vsi v naši kulturi, nekakšni psihični vzorci moči v naši podzavesti.

Ti lahko spregovorijo tudi posamezniku kot osebnostni vzorci in so zato lahko tudi neke vrste življenjska vodila.

Caroline Myss

Caroline Myss je avtorica več knjig, ki je knjigo Arhetipi, izvirno je izšla leta 2013, zasnovala kot neke vrste priročnik za prepoznavanje svojega lastnega glavnega (lahko jih več) arhetipa, ki morda nejasnemu življenjskemu slogu ali pa ne dovolj definiranim življenjskim prizadevanjem, torej osebnemu potovanju, lahko poišče pravo smer, smisel in pomen. Myssova  pred nami razgrne deset glavnih arhetipov (Duhovna Iskalka, Fašionistka, Intelektualka, Kraljica/Generalna, Negovalka/Skrbnica, Odvetnica, Športnica, Umetnica/Ustvarjalka, Upornica in Vizionarka) ter jim predstavi zgodovinski pa tudi sodobni kontekst, omejitve tega arhetipa ter tudi njegove možnosti in priložnosti. Čeprav je knjiga pisana prvenstveno za ženske, je ob opisu posameznega arhetipa dodana še njegova moška različica, tako da jo s pridom lahko uporabljajo tudi moški.

Knjiga, s katero lahko bolj jasno osmislite svojo življenjsko pot.

978-961-6058-57-5 https://www.cangura.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/b0c758deab8348667aa0ba244803f14b/a/r/arhetipi_kdo_si.jpg 978-961-6058-57-5
29 EUR 2021-03-05 Zaloga: Na zalogi

Arhetipi: Kdo si?

Arhetipi: Kdo si? Caroline Myss

Ste kdaj pomislili, zakaj vas določeni ljudje, ideje ali predmeti pritegnejo, drugi pa vas neustavljivo odvračajo? Se sprašujete, ali živite življenje, ki vam resnično ustreza? Odgovor na to so arhetipi.
Cena: 29,00 €

Podrobnosti artikla Arhetipi: Kdo si?

ISBN 978-961-6058-57-5
Leto izdaje 2014
Število strani 260
Dimenzije 14,0 x 21,5
Vezava Mehka vezava
Izdal Založba Iskanja
Avtor Caroline Myss

O avtorju Arhetipi: Kdo si?

Caroline Myss

Caroline Myss

Caroline Myss, doktorica filozofskih znanosti, je avtorica uspešnic Pet mitov o zdravljenju (Iskanja, 2008) in Posvečenih dogovorov (Iskanja, 2006) ter pionirka in mednarodna predavateljica na področju energijske medicine in človeške zavesti. Že več kot 25 let raziskuje svet arhetipov. Od leta 1982 dela kot medicinska intuitivka, kot pravimo osebi, ki z intuitivnimi orodji v bolnikovem telesu prepozna bolezen. Specializirala se je v pomoči ljudem pri razumevanju čustvenih, psiholoških in fizičnih razlogov, zakaj se je v njihovem telesu razvila bolezen in kako si lahko s poznavanjem arhetipov pomagajo.

Še posebej jo je pritegnilo raziskovanje arhetipov, univerzalnih mitskih vzorcev moči, s katerimi se rodi vsak človek. Naloga vsakega posameznika je, da prepozna svojo naravno usmerjenost, posluša svoje notranje, prirojeno vodstvo, ki govori v jeziku instinktov in tako ugotovi, zakaj je v nečem spontano dober in zakaj ga določeni ljudje intuitivno privlačijo.

Več o Caroline Myss

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(0)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).
Arhetipi: Kdo si?

Oglejte si tudi