V vrečki ni artiklov.
Arhitekturni detektiv: Raziskuj, opazuj, začuti, prisluhni!

Arhitektura je v najširšem pomenu umetnost prostora, ki ustvarja prostorsko izkušnjo, katero načrtuje, zgradi in oblikuje človek.  Prostor arhitekture je dan nam vsem, da vsakodnevno v njem živimo, delamo, se družimo in ga uporabljamo na sebi lasten način. Arhitekturni prostor temelji na skladnosti in ravnotežju treh načel: lepote, trdnosti in koristnosti. Prepoznavanje, vrednotenje in kvalitetno prostorsko ustvarjanje je povezano s pridobivanjem izkušenj in znanja. Raven zavedanja o prostorskih vrednotah in kakovostni arhitekturi je odvisna predvsem od izkušenj in prostorov s katerimi se soočamo v zgodnji mladosti.

V procesu izobraževanja mladi pridobijo veliko znanj, naravoslovnih, družboslovnih, humanističnih - o prostoru, o arhitekturi in oblikovanju  izvejo dokaj malo. Zato je o pomenu arhitekture in prostorskih kvalitet smiselno izobraziti mlajše generacije, le tako bodo namreč znali prepoznati in kritično ovrednotiti prostor, ki jih obdaja in posege v njem. Z znanjem o prostoru bodo lahko sodelovali v pogovorih o mestu in  odločitvah v zvezi s prostorsko problematiko.

Publikacija o izobraževanju na področju prostora in arhitekture, ki je namenjena učiteljem, mentorjem, pedagogom in staršem predvsem pa najmlajši generaciji, da bi pri njih spodbudili radovednost in željo po raziskovanju arhitekture. S pričujočim zvezkom idej in nalog bodo prostor spoznavali in zaznavali s svojimi čuti in prepoznali njegove estetske in uporabne zakonitosti.

Na voljo je tudi verzija publikacije z uporabno škatlo, ki jo priporočamo za šole in druge inštitucije. Prednost škatle je v tem, da se vanjo poleg gradiva shranjuje tudi druge predmete, ki so uporabni pri učenju arhitekture (ogledalce, rokavice, tulci, pokrivala za oči...).

978-961-261-244-3 https://www.cangura.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/7fcb6c8101ee80c32a9da7dd78e8d271/a/r/arhitekturni_detektiv.jpg 978-961-261-244-3
19.99 EUR 2021-12-04 Zaloga: Na zalogi

Arhitekturni detektiv: Raziskuj, opazuj, začuti, prisluhni!

Arhitekturni detektiv: Raziskuj, opazuj, začuti, prisluhni! Več avtorjev

Cangura zlatnik Z nakupom boste pridobili 99 zlatnikov = 0,99 €.
Arhitektura je v najširšem pomenu umetnost prostora, ki ustvarja prostorsko izkušnjo, katero načrtuje, zgradi in oblikuje človek.  Prostor arhitekture je dan nam vsem, da vsakodnevno v njem živimo, delamo, se družimo in ga uporabljamo na sebi lasten način. Arhitekturni prostor temelji na skladnosti in ravnotežju treh načel: lepote, trdnosti in koristnosti. Prepoznavanje, vrednotenje in kvalitetno prostorsko ustvarjanje je povezano s pridobivanjem izkušenj in znanja. Raven zavedanja o prostorskih vrednotah in kakovostni arhitekturi je odvisna predvsem od ...
Cena: 19,99 €

Podrobnosti artikla Arhitekturni detektiv: Raziskuj, opazuj, začuti, prisluhni!

ISBN 978-961-261-244-3
Leto izdaje 2012
Število strani 30
Dimenzije 21,0 x 21,0
Vezava Špiralna
Izdal Založba Didakta
Avtor Več avtorjev

O avtorju Arhitekturni detektiv: Raziskuj, opazuj, začuti, prisluhni!

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(0)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).