V vrečki ni artiklov.
Avalon v nas samih

AVALON V NAS SAMIH

Svéto popotovanje po mitologiji, misterijih in notranji modrosti

 

NAJ SE RAZKLENEJO MEGLICE …

Steza, ki se vije do vrha hriba Glastonbury Tor,

nam tudi kot vijačnica odstira pot do ženske v nas samih,

pot rasti, vznika večje jačine

in razumevanja sebe.

Popotovanje do Vira … do Osredka … do Boginje …

nje, katere ime se izvije le v tihotnosti duše.

Sezi v sebe temó … korakni v bol svojó.

Uženi strahove svoje v kozji rog …

Pozovi baržo, naj te odpelje

do Svetega otoka zdravljenja v sebi,

s katerega se kot prerojena povrneš.

 

Avalonski misteriji živé,

avalonska jabolka so rdeča in sladka …

Si drzneš zagristi vanje?

Naj se iz tebe izvije ženska, za kakršno si prijokala na ta svet …

Spomni se …

JHENAH TELYNDRU

»Jhenah Telyndru se je domislila nadvse domiselne poti do samouresničitve, ki združuje arhetipsko mitologijo in valižanske legende Mabinogi iz 12.–14. stoletja ter tehnike sodobne psihologije. Vodena popotovanja v knjigi imajo nadvse veliko moč, so prijetna in učinkovita, primerna za samostojno ali skupinsko delo. Knjiga je namenjena predvsem spopadanju z notranjimi ranami in njihovemu zdravljenju ter uveljavljanju lastne suverenosti žensk, vendar se lahko na starodavne poti odpravite tudi moški (le zamenjajte tu in tam kakšen osebni zaimek). Na straneh knjige se Glastonbury dviga izza Somerseške ravnice kot sveta gora, pokrajina okoli Glastonburskega griča pa se prelevi v kotel regeneracije, ki zdravi vse rane in iskalcu povrne življenje.« Ellen Ever Hopman, druidska svečenica in avtorica knjig Svečenica gozda (Priestess of the Forest) in Druidski otok (The Druid Isle).

Avalon. Mistični otok, zagrnjen v meglice, ki najprej vzbudi pomisel na mit o kralju Arturju in svetem gralu, a naj bi v resnici predstavljal otok, na katerem je prebivalo devet visokih svečenic, veščih zdravljenja, je še vedno ovit v skrivnost. Barža, plovilo, na katerem naj bi tjakaj odvedli slavnega kralja, jezero, iz katerega naj bi Arturju Gospa jezera podala slavno moč Excalibur, naj, kot kažejo tudi arheološke najdbe in podoba današnjega Glastonburyja na jugozahodu Anglije, ne bi bili morda popolnoma iz trte izviti.

Hrib Glastonbury Tor, ki se s svojimi vijačno zavitimi terasami kot nenavadna pritiklina dviga iznad pokrajine, z železom bogati Rdeči izvir, ki skozi vso zgodovino ni nikoli usahnil, Modronina (Materina) gomila, Beli izvir, ki svojo belino dolguje apnenčasti podlagi, po kateri se pretaka, zmajevi črti, ki se stikata na Glastonbury Toru, in mitični otok Avalon služijo kot podlaga za Avalon v nas samih, kjer avtorica združuje arheološka in zgodovinska dognanja o Glastonburyju in njegovi povezavi z otokom, na katerem so prebivale mogočne svečenice, ki naj bi znale spreminjati obliko s cikličnostjo celotnega univerzuma (makrokozmosa) in nas samih (mikrokozmosa).

Vse v naravi se odvija v ciklusih, naj si bodo letni časi, lunine mene, menstrualni ciklus, kroženje planetov ali pa čisto preprosto letni ciklus kmetovanja za prvobitna ljudstva, tudi keltske Brite, ki so svoj življenjski slog položili v roke narave. Kadar je počivala narava, se je človek poglobil vase, se posvetil domu in družini, ko se je narava jela prebujati, se je začel prebujati tudi človek, sledilo je sajenje.

Vrhunec leta se je obeležil v času poletja, ko so se tudi Kelti bolj družili, sklepali pogodbe in se dogovarjali za zakonske zveze (ki so trajale začasno leto in dan, nato pa je par ugotovil, ali želi ostati skupaj ali ne), saj razdrobljenost zemlje ni dopuščala druženja v zimskem času. Jeseni je napočil čas za žetev in pobiranje letine ter spravljanje pridelka za zimo in varovanje živine v zaprtih prostorih.

In prav tako je cikličen tudi naš razvoj. Avtorica nas v knjigi vodi po avalonskem ciklusu zdravljenja, ki sledi tokovom narave, začenši s postajo spusta, kjer se spustimo in poglobimo vase, v svojo temo, čemur sledijo postaja soočenja, v kateri se soočimo z njo, postaja vznika, kjer pustimo svoje demone za seboj, postaja razrešitve, kjer poiščemo vse dobro v sebi, in postaja ponotranjenja, kjer zablestimo in zasijemo v svojem jazu svečenice, v kateri prebiva mitični Avalon. Ciklus se seveda navezuje tudi na cikličnost luninih men, povezavo s kraji v Glastonburyju in njegovi okolici, ki so povezani s konkretnim dogajanjem v nas samih, ter letne čase in festivale, ki so jih Kelti obeleževali ob ključnih trenutkih v letu.

Vse skupaj se poveže v celoto z razlago valižanskih mitov, v katerih je še mogoče zaznati sledi prvotnega svetega grala, Ceridweninega kotla, kjer se nam razkrije resnica o nas samih in kjer lahko zacelimo svoje rane – ko jih poimenujemo in jim odvzamemo moč.

Po branju knjige boste razumeli pomen rdeče in bele barve, simboliko različnih tehnik, ki jih avtorica navaja za soočanje s seboj in izražanje svojega potenciala (vrata, kristalogledstvo, labirinte) ter kako se vse združuje v eno celoto zdravljenja sebe. Nadejate se lahko tudi navodil za pripravo lastnih run, ki vam bodo služile kot nekakšni oraklji, izdelavo oltarja in različne obrede za povezovanje s svečenico v sebi. Ne nazadnje pa vas čaka tudi opis avalonskih boginj, s katerimi lahko navezujete stik in nanje naslavljate svoje priprošnje.

Čeprav je knjiga v osnovi namenjena spodbujanju ženskega potenciala, gre za univerzalne koncepte, ki so lahko koristni tudi za moške. Samo kakšen zaimek in glagolsko obliko spremenite, pa bo. Ne nazadnje bomo imeli od uravnoteženja svetega moškega in ženstvenega korist prav vsi.

978-961-7079-05-0 https://www.cangura.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/7fcb6c8101ee80c32a9da7dd78e8d271/a/v/avalon.jpg 978-961-7079-05-0
28.8 EUR 2021-10-23 Zaloga: Na zalogi
-10%

Avalon v nas samih

Avalon v nas samih Jhenah Telyndru

Svéto popotovanje po mitologiji, misterijih in notranji modrosti

Cangura zlatnik Z nakupom boste pridobili 201 zlatnikov = 2,01 €.
Odpotujte na legendarni otok Avalon, kjer se lahko nadejate čarovnije, misterijev in misticizma, ki navdihujejo ženske skozi celotno zgodovino človeštva.

Vroča cena: 28,80 €

Prihranek: 3,10 € (10%)

Redna cena: 31,90 €

Brezplačna dostava TOP 100

Podrobnosti artikla Avalon v nas samih

ISBN 978-961-7079-05-0
Leto izdaje 2020
Število strani 339
Dimenzije 13,5 x 21,0
Vezava Mehka vezava
Izdal Zavod Gaia planet
Avtor Jhenah Telyndru

O avtorju Avalon v nas samih

Jhenah Telyndru

Jhenah Telyndru


Jhenah Telyndru iz New Yorka je magistrirala iz keltskih študij na univerzi Trinity St. David v Walesu, pred tem pa je diplomirala iz arheologije. Jhenah je ustanoviteljica mednarodne ženske organizacije za keltske misterije, Avalonskega sestrstva. Vodi štiridnevne oddihe vsepovsod po Severni Ameriki in Veliki Britaniji, prireja pa tudi romanja na svete kraje na Britanskem otočju in Irskem prek turistične agencije Mythic Seeker Tours (Ogledi za iskalce mitičnega). Pogosto predava in gostuje na različnih akademskih konferencah, verskih simpozijih, ženskih duhovnih srečanjih in poganskih festivalih. Jhenah že več kot 25 let deluje kot svečenica avalonske tradicije in se je leta 1986 pridružila vrstam poganov. 

Več o Jhenah Telyndru

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(8)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).

Ocene in komentarji

Ana

Objavljeno 13.11.2020

Knjiga za vse ženske, ki se želijo notranje

Knjiga za vse ženske, ki se želijo notranje opolnomočiti!

Gost

Objavljeno 13.11.2020

Odlična knjiga.

Odlična knjiga.

Sandra

Objavljeno 20.03.2020

Super knjiga, ki te popelje v vašo "notranjost",

Super knjiga, ki te popelje v vašo "notranjost", da se poglobite vase in vašo preteklost/prihodnost

Gost

Objavljeno 23.02.2020

Knjiga z močnim sporočilom. Toplo priporočam.

Knjiga z močnim sporočilom. Toplo priporočam.

Senja

Objavljeno 21.02.2020

Jeeej, včeraj sem končno prejela knjigo in sem jo

Jeeej, včeraj sem končno prejela knjigo in sem jo pol že prebrala :) Super je, odlična

Petra

Objavljeno 23.01.2020

To knjigo imam naročeno že od samega začetka

To knjigo imam naročeno že od samega začetka prednaročila in komaj čakam, da izide. Avtorico spremljam že nekaj časa in mi je noro všeč njen pristop k mističnemu

Mirjana

Objavljeno 21.01.2020

Knjigo sem že prebrala v angleščini in je top!

Knjigo sem že prebrala v angleščini in je top! Cangura hvala za prevod te odlične knjige. Priporočam jo vsem, ki jih zanima mitologija.

Gaja

Objavljeno 21.01.2020

komaj čakam na izid knjige!

komaj čakam na izid knjige!

Avalon v nas samih

Jhenah Telyndru

Vroča cena: 28,80 €

Prihranek: 3,10 € (10%)

Redna cena: 31,90 €

Avalon v nas samih

Oglejte si tudi