V vrečki ni artiklov.
Babičina kozmetika

V knjigi Babičina kozmetika nam avtorica razkriva majhne in velike skrivnosti izdelave naravne kozmetike doma. Natančno opiše postopek izdelave mila, seznani nas z načinom izdelave masažnih olj, solnih in začimbnih pilingov ter kopalnih soli.

Zapiše veliko receptov in pove, kje lahko kupimo vse sestavine za izdelavo domače kozmetike. Potolaži nas tudi s tem, da vse lahko pripravimo v domači kuhinji s prav običajno kuhinjsko posodo. Ker bomo brez dobrega poznavanja lastnosti olj in njihovih učinkov na telo težko pripravili pravo milo ali kremo zase, na kratko opiše lastnosti posameznih olj, ki jih uporabi pri receptih. Čisto na koncu pa poda nekaj idej za darila.

Beseda avtorice

Ko pogovor nanese na »babičino kozmetiko« in mila, pomislimo na to, kako so naše prababice in babice včasih kuhale živalske maščobe, jim dodajale pepel in – delale milo. Da, tudi jaz sem imela takšno babico Mišo, ki me je že od malega uvajala v skrivnosti redne nege kože. Katera olja bova dali v milo? Katero zelišče je najprimernejše za nego suhe in razpokane kože? Bi dodali še kakšno začimbo? Namesto vode pa lahko za pripravo tega mila uporabiva kar žajbljev čaj … in podobno.

Kot je babica učila mene, tako so učili tudi njo in znanje se je prenašalo iz roda v rod. A jaz sem imela srečo, saj je moja babica svojo umetelnost zapisovala in mi zapustila recepte svojih »maž«, s katerimi je ohranjala mladostno lepoto, prožnost, mehkobo telesa, obraza in bleščeče lase tudi v starosti. Njeno beležnico z recepti imam še danes. Počasi sem preizkusila vse njene recepte, se učila, in ko sem se opogumila, sem začela ustvarjati tudi svoje mešanice olj za telo, kreme za obraz, kopalne soli, solne in začimbne pilinge in seveda mila. Z leti sem vse več svoje kozmetike izdelala sama. Zdaj uporabljam le še svojo. V trgovino s kozmetiko zaidem le zato, da pogledam, katera olja mešajo za določene namene, in tako dobim kakšno idejo za izdelavo svoje.

Danes si ne morem predstavljati, da ne bi mešala olj in začimb ter ustvarjala in preizkušala novih receptov. Vsako milo, vsaka kopalna sol, piling ali olje za telo, ki ga izdelam, mi nudi večkratno zadovoljstvo. Ko jih izdelujem, ko jih uporabljam in ko jih podarjam ob različnih priložnostih. Kot moja babica tudi sama rada razvajam svoje prijatelje z doma narejenimi darili. Nekaj prijateljic sem že »okužila« s svojo kozmetiko. Nekatere so se opogumile in začele izdelovati svojo, nekatere pa še vedno »izkoriščajo« prijateljstvo in se veselijo pilingov, kopalnih soli in mil, ki jim jih podarjam ob različnih priložnostih.

Mihaela Pichler Radanov

978-961-241-773-4 https://www.cangura.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/7fcb6c8101ee80c32a9da7dd78e8d271/b/a/babicina.gif 978-961-241-773-4
25.9 EUR 2021-12-04 Zaloga: Na zalogi

Babičina kozmetika

Babičina kozmetika Mihaela Pichler Radanov

V knjigi Babičina kozmetika nam avtorica razkriva majhne in velike skrivnosti izdelave naravne kozmetike doma. Natančno opiše postopek izdelave mila, seznani nas z načinom izdelave masažnih olj, solnih in začimbnih pilingov ter kopalnih soli.
Cena: 25,90 €

Podrobnosti artikla Babičina kozmetika

ISBN 978-961-241-773-4
Leto izdaje 2013
Število strani 176
Dimenzije 20,0 x 26,0
Vezava Mehka vezava
Izdal Modrijan
Avtor Mihaela Pichler Radanov

O avtorju Babičina kozmetika

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(0)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).