V vrečki ni artiklov.
Balada o Sneguročki - CD

Najnovejša in najlepša izmed baladnih izpovedi Svetlane Makarovič, svetlobna, temačna pravljica o Sneguročki, zgodba o silni bridkobi in grozi pa obenem nenadkriljivi lepoti, hrepenenju in razočaranju... Zgodba, ki se konča z nežnim darilom ruske zime.

Ob izidu knjige in zgoščenke Balada o Sneguročki se je rodilo edinstveno literarno-glasbeno delo, kakršnega v Sloveniji še nismo doživeli, saj se vrhunska dramska interpretacija kongenialno spoji z prečudovito glasbo, ki se dotakne najglobljega in najbolj skritega kotička človeške duše.

To je darilo najžlahtnejši, najbolj zahtevni publiki, kjer bodo ob zgodbi zaživele in se iskrile čudovite ruske baladne pesmi v izvedbi virtuoznega kvarteta Mar Django pod vodstvom Vitalija Osmačka.

Vsebina: Ah ti očka, očka mili moj ; Kočijaž ; Toda dekle ni moglo zaspati ; Ti ne sij več, srebrni mesec ; A na posledok ja skažu ; Tako je dekle tavalo po deželi ; Eh ta nočka, noč jesenska ; Srečala sva se ; Zemlja je bila že globoko zmrznjena ; Zvezde, ve svetle zvezdice ; Zaspi moj sinček ; Vso noč ; Sonce, moj sonce ; Dajte mi, romale ; Kmalu je nekega jutra ; K meni sedi, ljuba mati ; Časi srečanj ; Aleksejev oče ; Haj dada haj ; Kosmati čmrlj ; Toda prišel je dan ; Spite, mali, spite, mali ; Nikogo ne budet v dome

658956 https://www.cangura.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/7fcb6c8101ee80c32a9da7dd78e8d271/s/n/snegorocka.jpg 658956
15.9 EUR 2021-10-01 Zaloga: Na zalogi

Balada o Sneguročki - CD

Balada o Sneguročki - CD Svetlana Makarovič

Cangura zlatnik Z nakupom boste pridobili 79 zlatnikov = 0,79 €.
Najnovejša in najlepša izmed baladnih izpovedi Svetlane Makarovič, svetlobna, temačna pravljica o Sneguročki, zgodba o silni bridkobi in grozi pa obenem nenadkriljivi lepoti, hrepenenju in razočaranju... 1 CD (54 min, 38 sek)
Cena: 15,90 €

Podrobnosti artikla Balada o Sneguročki - CD

ISBN 658956
Leto izdaje 2013
Število strani Ne
Dimenzije Ne
Vezava CD plošča
Izdal Pelikan Records
Avtor Svetlana Makarovič

O avtorju Balada o Sneguročki - CD

Svetlana Makarovič

Svetlana Makarovič

Svetlana Makarovič (1939), sodobna slovenska pesnica in mladinska pisateljica, vsestranska umetnica, književnica, igralka, pevka in ilustratorka, se je rodila v Mariboru. Poleg tega da je znana po eni najobsežnejših bibliografij med Slovenci (ima več kot 300 knjižnih naslovov), je poznana tudi po številnih nestrinjanjih z družbenimi razmerami. 

V slovensko javnost je najprej vstopila kot pesnica. Njena prva pesniška zbirka Somrak je izšla leta 1964. Njeno slovo od poezije pa predstavlja antologija njenih najboljših pesmi Samost, ki je bila izdana v samozaložbi. 

Veliko, dobro in zelo domiselno piše za otroke in mladino, čeprav sama pravi, da so njena ciljna publika odrasli ljudje, ki so ohranili otroškost, vendar niso otročji. V svojih proznih delih je oblikovala samosvoj slog. Veliko njenih del je bilo tudi uprizorjenih kot gledališke igre. Med njimi je najboljša in največkrat igrana Sapramiška, ki je bila prvič uprizorjena 17.10.1986 in so jo zaigrali že več kot tisočkrat. Uprizorjena ni bila le v Sloveniji ampak tudi drugod po Svetu.

Več o Svetlana Makarovič

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(0)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).