Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Bhagavadgita

Na zalogi
SKU
978-961-7103-51-9
Dodaj v primerjavo
Cena 29,90 €

Temeljita in poglobljena študija osvetljuje najrazličnejše dimenzije kompleksnega razmerja med dharmo in mokšo v Bhagavadgiti.

Dodaj na seznam želja

Avtorica na osnovi analize različnih doktrin in konceptov ugotavlja, da med njima obstaja t. i. kreativna napetost, ki vedno znova poraja nova vprašanja, na katera je velikokrat nemogoče podati enoznačne odgovore.

Raziskava je osnovana na izhodišču, da izolirana obravnava Bhagavadgite pušča zastrte številne plasti dela, zato je nujno ne le da jo raziščemo z ozirom na kontekst Mahabharate, v katero je vstavljena, ampak je treba za popolno analizo v diskurz vključiti tudi nekatere filozofsko-religijske ideje iz vélikega epa, poleg tega pa je pomembna tudi osvetlitev idej iz preostalih del filozofsko-religijske tradicije v Indiji, ki so nastala pred in po Bhagavadgiti ter so z njo bistveno povezana.

Knjiga je grajena kot preplet različnih področjih – etike, metafizike, ontologije, epistemologije, estetike in soteriologije in nagovarja tako strokovnjake kot širšo publiko. Številni citati in barvne reprodukcije ilustrirajo utrinke iz bogate vsebine.


 

Takole slišal sem vse to,

 

kar sta se pogovarjala

 

bog Kršna in pa Àrdžuna,

 

in čudovito je bilo,

 

da me kar zona je obšla.

 

(Bhagavadgita XVIII.74)

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 978-961-7103-51-9
Leto izdaje 2021
Število strani 384
Dimenzije 16,0 x 24,0
Vezava Trda
Izdal Pivec
Avtor Nina Petek
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Bhagavadgita
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Bhagavadgita

Cena 29,90 €