V vrečki ni artiklov.
Bili ste zdravi - dokler niste prišli k zdravniku
Kaj je za zdravstveni sistem bolj donosnega kot bolnik? Tako je, zdrav človek, ki bi lahko zbolel. Čarobna beseda preventiva namreč upravičuje številna in predvsem nesmiselna »zdravljenja«, število pacientov pa lahko požene proti neskončnosti. Pri tem je večina na široko uporabljanih terapij ne samo brez koristi, ampak so celo škodljive. In tudi pri »pravih« bolnikih se nuja po ustvarjanju dobička ne ustavlja, ampak vodi do napačnih diagnoz, napačnih zdravil in nevarnega šušmarjenja.
 
Spreglejte zakonitosti zdravstvenega sistema in spoznajte interese farmacevtske industrije ter proizvajalcev medicinskih aparatov, zdravnikov in bolnišnic.
 
 
Naš zdravstveni sistem že dolog ni več zadovoljen zgolj z zdravljenjem bolnih ljudi. Zobna profilaksa, zgodnje prepoznavanje tumorjev, cepljenja, kontrolni pregledi - hobotnica preventivnega delovanja se je razmahnila v izjemno donosen vir dobička. Meritve na človeškem telesu so se v zadnjem obdobju korenito spremenile. Mejne vrednosti za krvni sladkor in holesterol so zniževali, da bi število domnevno ogroženih pacientov pognali v vrtoglave višave. Vse bolj natančne aparature ugotavljajo minimalne spremembe v telesu, za te pa pogosto po nepotrebnem trdijo, da jih je treba medicinsko obravnavati.
 

Bert Ehgartner na posameznih določnih primerih pokaže ne samo prepletanje vpletenih ljudi in ustanov, ki stremijo po dobičkih, ampak navaja tudi neverjetno pozitivna spoznanja - na primer koristnost placeba in kako posvečanje časa in oseben pristop lahko nadomestita zdravila.
 
V tej knjigi boste izvedeli, kdaj resnično potrebujemo pomoč in na kaj je treba paziti, ko zanjo zaprosimo!
15738 https://www.cangura.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/b0c758deab8348667aa0ba244803f14b/b/i/bili-ste-zdravi-dokler0.jpg 978-961-6282-53-6
19.89 EUR 2021-03-05 Zaloga: Na zalogi

Bili ste zdravi - dokler niste prišli k zdravniku

Bili ste zdravi - dokler niste prišli k zdravniku Bert Ehgartner

Priročnik za samoobrambo

Spreglejte zakonitosti zdravstvenega sistema in spoznajte interese farmacevtske industrije ter proizvajalcev medicinskih aparatov, zdravnikov in bolnišnic. V tej knjigi boste izvedeli, kdaj resnično potrebujemo pomoč in na kaj je treba paziti, ko zanjo zaprosimo!
Cena: 19,89 €

Podrobnosti artikla Bili ste zdravi - dokler niste prišli k zdravniku

ISBN 978-961-6282-53-6
Leto izdaje 2011
Število strani 264
Dimenzije 13,,5 x 21,5
Vezava Ne
Izdal Mavrica d.o.o.
Avtor Bert Ehgartner

O avtorju Bili ste zdravi - dokler niste prišli k zdravniku

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(0)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).
Bili ste zdravi - dokler niste prišli k zdravniku

Oglejte si tudi