Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Biti mojstrski!

Na zalogi
SKU
9789619473306
Dodaj v primerjavo
Cena 28,50 €

Knjiga Biti mojstrski! je nekoliko drugačna knjiga o smučanju. Ne ker bi v njej razkrival zmagovalno recepturo, temveč in predvsem zato, ker vam bom skušal predstaviti drugačen pogled na tisto, kar razvoj sodobnega alpskega smučanja prinaša vsak dan. Ciljne skupine: začetniki, dobri smučarji, odlični smučarji, vrhunski smučarji, trenerji, učitelji smučanja, pedagogi, tekmovalci mlajših kategorij, tekmovalci starejših kategorij, starši itd.

Dodaj na seznam želja

Smučanje

Povedano z drugimi besedami – smučanje se razvija brez prestanka, na vsakem koraku in vsakič na nekoliko drugačen način. Pri tem ni nikakršnih izjem, ne v tekmovalnem ne v rekreativnem pogledu! Nisem prepričan, da se tega zavedajo vsi, vendar ostajam optimist. Vseeno si zapomnite: Učenje smučanja je potovanje, ne cilj!

Zaradi večje prepričljivosti in lažjega dojemanja podanih informacij vas skozi večji del vsebin popeljem na osnovi primerov iz lastne prakse. Predstavljam številne probleme in rešitve pri treningu sodobne smučarske tehnike in smučanja nasploh. Ustrezno razumevanje trenažnih procesov in vsebin po mojem prepričanju predstavlja enega glavnih ključev do uspeha.

O svojem prefinjenem dojemanju tehnike in njenih podrobnosti, ki očem povprečnega opazovalca največkrat ostanejo skrite, v enem od poglavij spregovori tudi Tina Maze – naša najuspešnejša tekmovalka vseh časov in smučarka, s katero sem v času njene samostojne poti sodeloval kot osebni demonstrator. Vse njene izjave so citati, povzeti iz filma 7 do uspeha (angl. 7 to Heaven), v katerem skupaj analizirava najpomembnejše »skrivnosti« izpeljave vrhunskih zavojev. Poimenovala sva jih kar sodobni smučarski aksiomi.

Prepričan sem, da bo knjiga dobrodošla pomoč mnogim športnikom, smučarskim navdušencem, učiteljem in trenerjem smučanja, tekmovalcem pa bo morda pomenila bližnjico do boljšega razumevanja in nadgradnje njim lastne tehnike. Naj takoj poudarim, da kljub številnim uspešnim izkušnjam čarobna zmagovalna formula ne obstaja, tudi v tej knjigi je ne boste našli; obstajajo le bolj in manj uspešne poti.

In še presenečenje! Ker so osnove športnega treniranja enake, ne glede na športno zvrst, boste v enem od poglavij srečali mojo dobro prijateljico, najboljšo slovensko plavalko Saro Isakovič. Ne le da je kot nosilka srebrne olimpijske medalje dokazano vrhunska športnica, Sara je na ameriški univerzi Berkeley tudi uspešno diplomirala iz psihologije športa. Povabil sem jo k sodelovanju in z velikim veseljem se je odzvala. V poglavju Strahovi in pričakovanja z vami deli svoje izjemne izkušnje.

Za širšo uporabnost knjige sem celotno vsebino zasnoval kot nekakšen preplet različnih poglavij, med katerimi posebej izstopajo tri:
- Sodobni smučarski aksiomi,
- Sistem UPS: direktna pot učenja sodobne smučarske tehnike in
- Učenje tekmovalne tehnike mlajših kategorij.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9789619473306
Leto izdaje 2019
Število strani 123
Dimenzije 23,6 x 17,5
Vezava Trda
Izdal Muridesign
Avtor Sandi Murovec
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Biti mojstrski!
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Biti mojstrski!

Cena 28,50 €