Načela

1. načelo: In uzrl boš drugačno resničnost         

V vsakem trenutku imate izbiro. Pred sabo lahko vidite omejitve ali bogastvo. Življenje je optična iluzija. Od vašega načina razmišljanja je odvisno, kaj boste videli. Vaš način razmišljanja je odvisen od vašega programiranja. Ker nas je večina programirana preko medijev, šolskega sistema, staršev in ostalih, ki iščejo in vidijo le slabe strani, se pred nami odpira realnost, kjer vlada pomanjkanje. A vedite, da obstaja tudi realnost blaginje in blagostanja.

Čas je, da na svet prenehate gledati kot na svet pomanjkanja in strahu, poglejte vendar svet, ki je osnovan na bogastvu in ljubezni. Izbira je vaša. Dovolite svojim očem, da pogledajo z drugega zornega kota.

2. načelo: Slavil boš strast

Ljudje, ki gledajo svet z vidika pomanjkanja, slavijo denar. Ljudje, ki ga gledajo z vidika bogastva, slavijo strast.

Ko se osredotočite na tisto, kar počnete s strastjo, bo denar prišel (če seveda vadite ostalih devet skrivnosti Manifesta bogastva). Strast se navezuje na veselje, ki ga občutite, ko počnete nekaj, za kar vam je mar in kar vas navdihuje. Strast je energija Božanskega navdiha, ki živi skozi vas. Ko izrazite strast, izražate ljubezen. Če živite od ljubezni, izkušate globoko bistvo Vesoljstva. Odvrnite oči od denarja in z njimi raje sledite svoji blaženosti – sledite svojemu poslanstvu. To je pot, ki vodi naravnost k bogastvu.

3. načelo: Deli 10 odstotkov vsega dobička

Staro načelo desetine narekuje, da deset odstotkov svojega dobička podarite tisti organizaciji ali osebi, ki vas je navdihnila.

Dajanje vodi k prejemanju. Dajanje je narava vesoljstva. Ko razdajate, delite, se vključite v tok življenja. Dajanje je osnovni smisel bogastva. Dajte tja, kjer ste se duhovno nahranili. Če tega načela ne upoštevate, pomeni, da še vedno verjamete v pomanjkanje, kajti drugače bi delili in dajali. Dajanje je osnovno načelo in potrditev bogastva.

4. načelo: Ohrani čisto dušo

Čistost in jasnost v duši vodita k čistemu bogastvu.

Prepričanje, da ni ničesar dovolj, izhaja iz vere v pomanjkanje, ne v bogastvo. Prepričanje, da je denar slab in da ga ni dovolj za vse, je povod za samo-sabotažo in egoistične prerokbe. Do čiste duše pridemo z desetimi načeli in s ponovnim programiranjem duše, ki je takšna, kot je bila že v času konflikta in pomanjkanja. Čista duša ni več žrtev, ampak je soustvarjalka. Ni več nazadnjaška, ampak je odzivna. Ni več izgubljena, temveč je jasna in čista.

5. načelo: Pri vsaki odločitvi izberi višja načela

Ego se upira ljubezni in odpuščanju. Ego je samo-ustvarjena in samo-podprta iluzija, ki povzroča razdrte družine in sanje.

Pri vsaki odločitvi imate izbiro: izhaja lahko iz ljubezni ali pa iz ega. Večina se odloča za slednjega. Višje načelo je izbira ljubezni. Ko obstaja izbira, se vprašajte: »Katera odločitev je osnovana na ljubezni?« Izberite ljubezen.

6. načelo: In izpolnjen bo tvoj božanski navdih

Bogastvo se zgodi tistim, ki sprejmejo darove Božanskega navdiha.

Ideja ni slučajen dogodek. Ideja je nepričakovana pošiljka, ki prihaja iz bogatega vesolja. Če ne delate na ideji, odklanjate darilo, če z njo nekaj naredite, s tem izkazujete zaupanje. Tisti, ki izpolnjujejo Božanski navdih, bodo videli rezultate svojih dejanj in želeli bodo dobiček. Korist za vse. To je bogastvo.

7. načelo: Zapravljaj, investiraj in odgovorno varčuj

Bogastvo je realnost ravnotežja in zadostnosti.

Če zapravljate, investirate in hkrati varčujete, je vse v najlepšem redu. 7. načelo tvori skupaj z načelom dajanja (3. načelo) lep par, nauk pa ostaja isti: vse, kar zaslužite, morate razdeliti med omenjene štiri dejavnosti. Na ta način boste obdržali in vzdrževali bogato življenje.

8. načelo: Ugledal boš ozadje vsakega izziva                   

Težave so priložnosti pod krinko. Če želite priti do rešitve, jih slecite.

Znotraj vsakega izziva se nahaja tudi njegov sklep, njegov zaključek. Uboga, revna duša vidi težavo, bogata duša pa izdelek, storitev ali rešitev. Žarišče alarma morate sprostiti in začeti zaupati ter pričakovati, kar vam narekuje srce.

9. načelo: Izkusil boš čudež trenutka

V tem trenutku je vse v najlepšem redu. Ta trenutek je blagostanje. Ta trenutek je čudež.

Če ne vidite čudeža tega trenutka, pomeni, da vam vaš ego zastira pogled. Če prihajate v strahu, pomeni, da ne verjamete. Če v tem trenutku, v katerem živi in diha blagostanje, poznate naslednji korak in razumete navdih, potem je zavel nov veter in ste na pravi poti.

10. načelo: Pomagaj drugim

Pomoč drugim ljudem širi vaša obzorja do konca sveta. Hkrati širi vašo energijo in jo žene stran od ega proti duši, duhovnosti.

Pomoč družini, prijateljem, skupnosti in svetu prinaša bogastvo vsem. Bolj ko iztegnete svojo roko, več bogastva boste občutili. Ko pomagate drugim, pomagate sebi. Odnosi, denar, vse stvari, ki si jih v življenju želite, bodo prišle od ali preko drugih ljudi. Zato morate nekaj prispevati, druge poti ni. V bistvu je tako, da več ko prispevate, ko počnete, kar imate radi, večji bo vaš dobiček.

Povzeto po knjigi Prebujeni milijonar, ki jo lahko delno prelistate in kupite tukaj.