Feng šuj

Ko sem se v začetku septembra preselila v novo stanovanje, mi je misel prekrižal feng šuj. Prej se s tem resnično nisem ukvarjala, a bolj ko sem urejala stanovanje, bolj so bile informacije glasne in pogoste. Intuitivno sem vedela, da moram v stanovanju premakniti kavč in narediti nekaj izboljšav tudi v moji pisarni. Pa se jih kar nisem lotila, saj sem prej hotela prebrati knjigo Feng šuj, 101 nasvet za vaš dom avtorja Richarda Websterja. A se tudi branja kar nisem in nisem lotila, saj so se mi druga opravila zdela pomembnejša. 

Čez nekaj časa sem na mejl prejela vabilo na predavanje, ki ga je novembra 2019 v Ljubljani izvedla Marie Diamond. Predavateljice prej nisem spremljala, zato o njej tudi nisem veliko vedela. Elektronsko sporočilo sem videla v trenutku, ko nisem bila prav razpoložena za odgovor, in tako je sporočilo ostalo neprebrano do konca. Čez nekaj dni, ko sem nanj že skoraj pozabila, pa mi je skozi glavo šinila misel, da me še čaka opravilo, ki ga je treba dokončati. Pa sem to storila in ne boste verjeli, kako sem bila presenečena, ko sem ugotovila, da je Marie Diamond v resnici strokovnjakinja za feng šuj. Verjetno ni treba posebej poudarjati, da sem vabilo hvaležno sprejela in se dogodka udeležila. Želela sem vedeti več o feng šuju in dobila priložnost, da to znanje pridobim. Možnost mi je bila ponujena, pa sem jo skoraj spregledala, ker nisem bila dovolj pozorna na dogajanje okoli sebe. 

No, na srečo sem se tokrat »zbudila« dovolj zgodaj in izvedela, zakaj mi je intuicija sporočala, da so potrebne manjše spremembe v mojem domu in na delovnem mestu. Kavč je bil obrnjen stran od vrat, kar po feng šuju pomeni, da denar odteka stran. Predlagam, da tudi sami preverite položaj svojega kavča, ki naj bo obrnjen tako, da ob sedenju na njem z vseh strani zrete v vrata, enako velja tudi za posteljo in delovno mizo. Če delate v pisarni, kjer premik mize ni mogoč, lahko energijo preusmerite z ogledalcem, ki ga usmerite proti vratom. 

Svoj pomen nosijo tudi barve in strani neba, po katerih so postavljeni prostori. Če želite v svoje življenje privabiti partnerja ali pa izboljšati odnos z obstoječim, potem uporabite predmet v rožnati barvi in ga postavite v spalnico, na vašo osebno stran neba, ki je namenjena odnosom. Da boste lahko določili osebne smeri neba za odnose, zdravje, uspeh in modrost, na svoj telefon naložite brezplačno aplikacijo Marie Diamond transform your life. Aplikacija je enostavna za uporabo in natančno vam bo pokazala, kam postaviti drobne predmete v določenih barvah, ki bodo preuredili pretok energije v vašem domu ali na delovnem mestu.

V branje pa priporočam tudi že omenjeno knjigo Feng šuj, 101 nasvet za vaš dom, ki ponuja še več koristnih nasvetov, kako lahko hitro in poceni preuredite dom v prostor, ki vas bo podpiral pri odnosih, uspehu, modrosti, zdravju, skratka v obilju na vseh področjih življenja.

Maja Križnar