Kristali

Način uporabe

Najpreprostejši način uporabe je, da ga preprosto nosimo s sabo v žepu ali torbici, da ga hranimo v poslovnem prostoru ali domači dnevni sobi, lahko tudi pri postelji na nočni omarici. Kombinacij je res veliko. S tem si zagotovimo podporo v vsakdanjem življenju in na vsakem koraku. Kristali nam s svojo energijo pripomorejo k ravnovesju na vseh ravneh. Pomagajo tako pri zdravstvenih težavah kot tudi pri vseh ostalih, ki so posledica npr. napačnega razmišljanja, prepričanj in nam zato zapirajo vrata bodisi pri privabljanju sreče, ljubezni, denarja.

Izbira kristala

Kateri kristal je pravi? Pravzaprav vsak, za katerega se odločimo. Napačnega skoraj da ni, zato ni potrebe, da si belimo glavo zaradi izbire. Ko se odločimo za nakup kristala, smo že naredili prvi korak. Pomeni, da smo že stopili na pot rešitve, ki bo za nas vsekakor prinesla najboljše kar se da. Dovolj je, da se prepustimo intuiciji in se odločimo za tistega, ki nas pritegne. Šele takrat svetujem, da preberemo morebitno razlago. Tako res izberemo tistega, ki ga tisti trenutek potrebujemo. Za tiste, ki se pa želite osredotočiti res na točno določeno področje, ki ga rešujete, npr. bolezen, ki jo želite pozdraviti, finančno situacijo, ki jo želite izboljšati ipd. pa svetujem, da skupaj naredimo izbor kristalov, ki so najbolj primerni in se med tistimi intuitivno izbere kristal, ki vas najbolj pritegne. Učinkovite so tudi pravilno izbrane kombinacije kristalov, ki se medsebojno dopolnjujejo in krepijo.

Čiščenje kristalov

Kar se tiče čiščenja, je najenostavnejši način čiščenje z vodo, vendar je dobro vedeti, da vsak kristal ni primeren za vodo. Glede na to se izbere tudi postopek čiščenja. Pri pripravi eliksirja pa prav tako velja opozoriti, da se posvetujemo ali je kristal sploh primeren za uživanje v obliki eliksirja. Priprava kristalne vode iz nekaterih kamnov je lahko zdravju tudi škodljiva.

Delo s kristali

Vsekakor pa ne morem mimo tega vprašanja, ki se postavlja zelo pogosto: »Ali kristali delujejo tudi, če tega ne verjamemo«? Moj odgovor: absolutno delujejo. Poudariti pa moram, da bo naša vera zelo pripomogla k hitrejšemu razvoju dogodkov in pozitivni rešitvi. V nasprotnem primeru pa, ko sami ne verjamemo v tisto, kar želimo razrešiti, bomo sami sebi zapirali pot in s tem močno upočasnili tok dogodkov v željeno smer. Da bi energije stekle lahkotno, je skoraj nujno naše sodelovanje. Nenazadnje se s kristali začnemo prebujati. To je vsekakor začetni korak, ko začnemo postavljati nove temelje v življenju, sicer ne bomo spremenili veliko. Zelo rada poudarim, da samo kristal v žepu ne bo naredil veliko, če sami ne bomo zavihali rokavov. To je tako kot da bi si kupili novo kolo, s katerim bi želeli hitreje pridrveti na cilj, potem pa se z njim ne bi vozili. Vendar brez strahu. Vsa spoznanja, ki nam jih kristal takoj, ko pride v stik z nami, vrže na plano, so dobrodošla za našo rast. Včasih potrebujemo le spodbudo, to nam pa kristali vsekakor prinesejo in seveda še veliko več.

Ko se enkrat odločimo za delo s kristali, poti nazaj več ni. Naša naloga je še samo, da se vsemu, kar sledi, sproti prepuščamo in z zaupanjem sledimo. Ko odstranjujemo ovire na poti, premagujemo strah in predvsem, ko sledimo svojemu srcu, se resnično lahko začnejo dogajati čudeži. Kar naenkrat se spremeni pogled na svet in naše notranje vedenje pride na površje.

Kristali imajo zame tukaj neprecenljivo funkcijo, saj nam celoten proces olajšajo predvsem s tem, ker sami vzpostavljajo ravnovesje točno tam, kjer je v danem trenutku to tudi potrebno. Vsekakor ni potrebno, da se pretirano ukvarjamo s kristalom, če nismo ravno poznavalci, je pa potrebno, da sledimo sporočilom in prisluhnemo.

Želim vam obilo užitkov s kristali in naj vam dobro služijo!

Avtorica: Lilijana Domajnko, ustanoviteljica in svetovalka pri podjetju Čarobni dih

Vse kristale in izdelke iz kristalov najdete tukaj: https://www.cangura.com/duhovna-trgovina/orgoniti-moldaviti-in-kristali/kristali-in-izdelki-iz-kristalov