Ho´oponopono

Na Havajih menijo, da je vse na tem svetu povezano. Vsako ravnanje pritegne nase neko drugo. Bolezni nastanejo zaradi slabih misli. Če se nakopiči jeza, se razvijejo zdravstvene tegobe. Seveda številni menijo, da bi morali biti ljudje, ki jih zjutraj prebudi zvok Pacifika in za zajtrk pijejo kokosovo vodo, ves čas srečni. To je nesmisel. Povsod po svetu boste našli ljudi, ki so slabe volje in jih obdajajo negativne misli, še posebej, če imajo težave v odnosih z bližnjimi. Živeti v miru in popolni ljubezni, v sožitju s svojimi bližnjimi, ne glede na okoliščine pa je želja vsakega dobromislečega človeka, ki želi izkusiti popolno svobodo.

HO'OPONOPONO

Beseda Ho'oponopono pomeni 'delovati pravilno' oz. 'popraviti napako'. Po havajskem izročilu odpuščanje in ustvarjanje notranjega miru poteka v štirih korakih, ki jih zaznamujejo štiri močne izjave, in sicer:

- Žal mi je.

- Prosim, odpusti mi.

- Ljubim te.

- Hvala!

Preprost pristop v štirih korakih na podlagi praktičnih primerov, bralce spodbuja k razmisleku o težavnih medčloveških odnosih, potrebi po razrešitvi le-teh in osvoboditvi od uničujočih vplivov preteklosti.

Ho'oponopono vodi ideja da ko zdravimo sebe zdravimo tudi druge ali če delamo sebi dobro delam dobro tudi drugim. Izhajamo iz tega, da smo sami odgovorni za to, kar se nam dogaja v življenju. Ko se zavemo neprijetnih vplivov, se z njimi soočimo in sprejmemo brezpogojno ljubezen, se neugodne situacije spremenijo v pozitivne izkušnje.

ODNOSI

Vzemite si trenutek za podroben premislek o svojih odnosih.

Prvi, ki se bo pojavil v vaših mislih, bo morda odnos s partnerjem ali starši, vendar v vašem življenju obstaja še veliko drugih: odnosi s sodelavci na delovnem mestu, odnos z vašim telesom, vašo preteklostjo in prihodnostjo, vašimi financami, pa tudi z neredom, ki še vedno ostaja v vaših omarah.

Z odnosi je povezanih veliko problemov, dobra novica pa je, da lahko vse svoje težave v odnosih zacelite!

POSTAVITEV DRUŽINE

Postopek pa ima še večjo moč v kombinaciji z metodo postavitve družine.

Metoda »Postavitev družine« je metoda, ki temelji na dejstvu, da smo srečni in uspešni šele takrat, ko smo v slogi in soglasju s svojim družinskim sistemom. Omogoča iskanje rešitev, ki jih imamo zaradi povezanosti s težavami v družinskem sistemu. Z njo pridemo v stik z brezpogojno ljubeznijo, ki teče prek življenja skozi naš družinski sistem in nas resnično zdravi. S tem drugače sprejemamo sebe in naše družinske člane. Uvid v dinamike in dogodke našega družinskega sistema nam daje novo življenjsko moč.

Postavitev omogoči prepoznavanje globljih konfliktov in njihovo razrešitev. Pomaga nam izkusiti ljubezen in notranji mir skozi občutek, zasidran globoko v naših srcih, da smo vsi medsebojno povezani.

Ho'oponopono tehniko se uporablja vsak dan in v vsakem trenutku.  Ne samo, ko se nam dogaja slabo. Vsakodnevna uporaba nam dviguje vibracijo. Pomembno je, da se znamo odpustiti, oprostiti, ljubiti in zahvaliti.

Moč te knjige je v zelo praktičnih in razumljivih vajah, ki jih je mogoče izvajati samostojno ali s prijateljem. V njenem bistvu pa leži naša kolektivna potreba po tem, da odpustimo vsemu, kar nas je doletelo in se pretakalo skozi generacije in generacije trpljenja.

 

Knjigo lahko delno prelistate in kupite tukaj.