Znanje in osveščenost sta izredno pomembna

Vseh informacij, do katerih lahko danes dostopamo, je že skoraj preveč. Ogromno je napisanega, neverjetno veliko vsakodnevnih informacij je o tem, kaj je zdravo, kaj ni, kaj je prav in kaj ne. Kdo je boljši, katera metoda je učinkovitejša, zakaj je tista boljša itd. In vsak ima svoj prav. Tako smo morda čedalje bolj zmedeni, ker ugotavljamo, da ima vsak svojo resnico, ki je zanj edina prava. Običajno ima tudi vsaka metoda svoje dokaze in uspehe. Kaj je torej res in prav?

Sama pravim, da je prav tisto, kar se posamezniku zdi prav in je hkrati tudi verjetno

Primer: dva moža opazujeta sliko. Eden pravi: »Slika je izjemna. Želel bi jo imeti doma. Vzbuja mi prijetne občutke in navdaja me s pozitivno energijo.« Drugi pa pravi: »Ne vem, kaj vidiš v tej sliki, mene prav nič na njej ne pritegne. Pusti me ravnodušnega. Doma je zagotovo ne bi želel imeti. Ni mi všeč.«

V tem primeru je slika informacija. Prvi mož ji verjame. Prepričan je, da mu bo dobro služila, da ga bo pogled nanjo osrečeval, navdajal z dobrimi občutki in da bo tako prispevala k temu, da bo njegovo življenje lepše in kakovostnejše. Drugega moža je slika pustila ravnodušnega. Njega ne bi osrečevala. Če bi jo kupil, bi ga kvečjemu še jezilo dejstvo, da jo mora imeti doma, čeprav mu ni všeč. Njega ni prepričala. Zanimivo pa je, da imata čisto prav oba. Vsak ima svoj prav s stališča, kako gleda nanjo. Glede na to, kako vsak od njiju sliko doživlja, bi mu ta lahko koristila ali celo škodila.

Informacija v sliki pravzaprav odseva energijo, ki je sorodna opazovalcu in ga zato bodisi pritegne ali pa pusti ravnodušnega. Enako je z vsemi ostalimi informacijami. Če ste bolni in se uskladite z določenim načinom zdravljenja, verjamete in zaupate metodi, vam bo zagotovo prej in hitreje pomagala, kot pa če sprejmete nekaj, o čemer niste prepričani oziroma vas prepričajo drugi.

Kaj pa v primeru, če vas ne prepriča nobena informacija? Če ne verjamete ničesar? Je to sploh mogoče? Ne, ni. Ravno to, kar verjamete, se kaže v vašem življenju. Ozrite se okrog sebe. Vse okoliščine, ki vas obdajajo, vse osebe, ki so z vami, vse, kar se dogaja okrog vas, so dokazi, kaj verjamete in česa ne. To, kar živite, v to verjamete, to občutite in to se vam dogaja. Vedno znova. Če verjamete v ljubezen, jo živite. Če ne verjamete, je ne morete. Enako velja za vsa ostala področja v življenju. Če verjamete vase in v svoj uspeh, ste lahko uspešni, sicer ne itd. Rezultati v našem življenju so posledica tega, kar verjamemo. Ker pa naša vera in prepričanja niso tema tega članka, več o tem kdaj drugič.

Bistvo je, dokler naše življenje pluje v pravo smer, se lahko res zanašamo samo nase, na svoje občutke, intuicijo in izkušnje. Ne potrebujemo veliko drugih informacij, vendar je včasih to najtežja pot. Vsak človek se slej ko prej znajde na neki točki, ko potrebuje pomoč, nasvet, usmeritev. Bodisi zboli ali se mu zatakne na nekem drugem področju v življenju. Morda ne vidi izhoda iz svojih težav ali mora sprejeti pomembno odločitev. Morda potrebuje le nasvet itd. In takrat začne iskati informacije. Velikokrat se zgodi, da takrat začne verjeti vse. Vsaka informacija, ki jo dobi, se mu zdi pravilna, vse bi preizkusil, vse bi verjel. In bolj ko testira, bolj je razočaran, ker pri njem nič ne deluje. Zakaj?

Ker prej ničesar ni verjel, naenkrat pa verjame vse. Lahko, da ima »srečo« in naleti na prave informacije oziroma osebo, ki ga pravilno usmeri. V nasprotnem primeru pa se lahko zgodi, da izgubi preveč energije, saj se naenkrat obda s preveč informacijami in se v tej zmedi zelo težko znajde.

Če razumemo, da za vsako stvar obstaja neki višji namen, da se vse zgodi z razlogom in da naključij v življenju ni, potem začnemo tudi razumeti, da na svetu nismo sami. In to z razlogom. Vedno bo nekje nekdo, ki nam lahko poda pomembno sporočilo, z nami deli podobne izkušnje ali nas pripelje do pomembnih spoznanj. Ko začnemo delovati kot celota, smo močnejši. Ni zaman rek Več glav več ve.

Kako ločiti zrno od plev? Kako ugotoviti, kaj je dobro zame?

Pravzaprav to ni enostavna naloga, je pa zanimivo naslednje. Vsak v skladu s svojim prepričanjem in stopnjo zavedanja privabi pomoč, ki je temu primerna. Kot že mnogokrat izrečen stari rek, ki pravi: »Ko je učenec pripravljen, pride Učitelj.« Ko se enkrat odločite za neko vrsto pomoči, je zato pomembno, da tistemu brez zadržkov sledite in zaupate. Vse, kar vas pritegne, vas privlači v skladu z vašo energijo in s prepričanjem. In to vam v danem trenutku lahko najhitreje in najbolje pomaga ter vas nauči tisto, kar se morate naučiti.

Da vam bo lažje sprejeti neko določitev, si lahko pomagate z naslednjimi vprašanji. Osredotočite se predvsem na svoje občutke in si postavite vprašanja, kot so:

– Ali mi ta metoda daje dober občutek?

– Ali lahko verjamem, da bom na ta način ozdravel?

– Mi bo uspelo, če bom delal te korake?

– Mi lahko to prinese notranji mir in srečo?

– Se počutim dobro, ko to berem?

– Se mi zdi vse to verjetno in mogoče?

– Ali lahko zaupam tem informacijam?

Če vam zgornja in podobna vprašanja, ki si jih lahko sami postavite, dajo pritrdilen in pozitiven občutek, je to v danem trenutku za vas dobra odločitev. Nekaj, kar vas motivira, vam daje dober občutek in zato tudi prispeva k vašemu dobremu počutju. To je vedno najboljši začetek.

Lahko pa, da bodo informacije v vas vzbudile tesnobo in bolečino. Tudi v tem primeru si je dobro postaviti vprašanja, kot so:

– Ali mi ta informacija lahko poda pomembno sporočilo (kljub bolečini v meni)?

– Ali pomeni, da se nekaj v meni upira in me zavira na poti do želenega rezultata?

– Me je morda samo strah?

– Ali mi informacija, pomoč, metoda itd. (kljub moji negativni reakciji) morda vseeno lahko pomaga?

– Ali to res ni zame?

– Me res ne prepriča?

Če odgovarjate z odločnim ne, se je bolje vrniti na pot, s katero se lahko uskladite.

Včasih pa vendar gre za obraten primer, ko se ob določenih informacijah ne počutimo dobro, kasneje pa se izkaže, da je ravno to pravo za nas. Če nas stisne v trebuhu, začutimo tesnobo, lahko prepoznamo strah, nezaupanje, blokade, napačna prepričanja, ki nas prav tako ovirajo na poti do želenega. V tem primeru smo pritegnili informacijo, ki je izzvala bol, vendar nas (če jo prav razumemo in razrešimo) lahko vseeno pripelje do cilja. Tako se bomo ob isti informaciji, metodi itd. začeli sčasoma počutiti bolje in nam bo na koncu koristila.

Vedno se ravnajte v skladu s tem, kar je za vas mogoče in verjetno ter kar vam omogoča dobro počutje. Tako ne morete zgrešiti pomembne lekcije na svoji poti.

Bodite obkroženi z informacijami, ki so skladne z vašim razumevanjem in dojemanjem. Verjemite, da obstaja rešitev za vse, kar trenutno iščete. Ko se energijsko dovolj približate svojemu cilju in informaciji, ki jo iščete, bo rešitev našla vas in ne vi nje. Predvsem pa se prepustite toku življenja, naj vas brezskrbno nosi, in si dovolite, naj se zgodi, kar se mora.

Lilijana Domajnko