Prehlad

Nedolžni prehladi in podobna obolenja sami po sebi niso smrtno nevarni, nas vseeno onesposobijo za nekaj časa. In zato je treba misliti vnaprej. Kdaj? Vse leto. Še posebej poleti, ko je svetlobe, sonca in časa za gibanje na prostem veliko več. Čeprav se sliši smešno, je to dobra dota za zimski čas. Kar pa ne pomeni, da tudi pozimi ne moremo napraviti veliko dobrega za ohranjanje zdravja in imunske odpornosti. 

POTREBNA JE CELOSTNA DISCIPLINA

Hrana, gibanje, pozitivno naravnano razmišljanje. Pogosto podležemo družbenim in javnim »mantram«, ki so po večini negativno usmerjene. Ampak zdaj smo sredi zime in obstaja velika verjetnost, da smo porabili že vse zaloge, ki smo jih pridobili preventivno. Brez slabe vesti si zato vzemimo čas za počitek, sploh v večernih urah, ko je zunaj tema. In to brez gledanja na uro! Če niste eden izmed tistih srečnežev, ki si to lahko privoščijo, pa si pomagajte na druge načine.

Zelo koristno je, da si vzamemo čas za pripravo osvežilnih in vitaminsko bogatih napitkov. Kar tako mimogrede. Eno kavo zamenjajmo s pripravo limonade z medom. Saj veste, kava je črna, limona pa svetla – sonce. Ali pa kaj iz domačih logov. Koristi naravni jabolčni sok. Pretekla sezona je bila obilna, in če ne vi, pa je kdo v vaši bližini prav gotovo nekaj jabolk namenil za pripravo soka. Tudi naravni sladek grozdni sok je odlična čistilna in razkuževalna sladka tekočina, ki čisti sečne poti in razbremeni krvni obtok ter jetra. Da se razumemo, brez dodanih konzervansov. 

CVETNI PRAH, EDINSTVENA DANOST

Če pa prehlad že trka na vaša vrata, obstaja rešitev, ki s sabo nosi zamujene koristi pomladnih, poletnih in jesenskih danosti. To je čebelji cvetni prah. Težko najdemo bolj dovršene in popolne substance iz narave, ki bi tako celostno obogatila naše telo v tako majhni naravni koncentrirani obliki. Ena žlica čebeljega cvetnega prahu na dan prežene marsikateri prehlad stran. Z dodano žlico medu pa je dan še posladkan. Nadležni kašelj in praskanje po grlu lahko ublažimo z nekaj žlicami sirupa iz smrekovih vršičkov, najbolje maceriranih v medu. POIŠČITE SVETLOBO V SEBI Pogosto iščemo krivce za naše težave, zdravstvene ali druge, nekje v zunanjem svetu, naši okolici, za kar potrošimo veliko moči in vitalne energije. Vse je v nas. Samo priznati si moramo. In naj vam prišepnem na uho: svetloba znotraj nas je veliko bolj pisana in neverjetno lepša.

Vesna Fabjan Bremec – Endovital 

spletna stran: www.endovital.com 

e-mail: info@endovital.com

telefon: 041 254 987