Življenjska vprašanja

Vprašanja, ki so omenjena v naslovu, zahtevajo spremembo nas samih, zaradi česar se z njimi najraje ne bi ukvarjali. Pa vendar je, kot sem že večkrat omenil, pomembno spremeniti sebe. Pojdimo po vrsti.

Kdo sem?

Vprašanje se ne nanaša na to, kdo sem jaz, ampak na vsakega posameznika. V stvarstvu, ki ga lahko imenujete kozmos, zemlja, zunanja dimenzija, božanstvo, kakor pač želite, smo mi »seme« samega procesa. Ustvarjalna sila božjega stvarstva je skreirala vse, kar s prostim očesom in telesom na vseh ravneh doživljamo. Smo del tega stvarstva, tako kot so to tudi rastlina, kamenina, živali in vse, kar s svojimi čutili zaznavamo. Hočeš nočeš, stvarnik nam je dal nalogo, da se zavedamo tega in spoštujemo tisto, kar kot seme nosimo v sebi. To je živo bitje, ki ima življenjsko energijo. Dobili smo veliko odgovornost, da spoštujemo in cenimo vsako živo bitje v tem življenju. Z vprašanjem KDO SEM naj bi se prvo zavedali, da smo božja bitja v notranjosti stvarstva, ki ponovno ustvarjajo, spreminjajo sebe v prvinsko zasnovo. Dojenček je najlepši primer tega. V njem ni nič grdega ali slabega, je samo ON.

Kje sem?

Vprašanje, na katero se veliko ljudi boji odgovoriti. Ob njem jih veliko preneha dihati, »okamenijo«, postane jih strah, občutijo nemir … To je vprašanje prizemljitve v čas in prostor našega trenutnega življenja. Rezultat tega je, da se zavedamo življenja, ki ga živimo. Prostora in časa, realnosti ali resničnosti obstoja trenutnega stanja. Napravimo analizo sebe in svojega življenja. Ponudila se nam bo priložnost, da stanja, ki nam niso všeč, spremenimo v boljša, kakovostnejša. Postanemo lahko ustvarjalni in z ozaveščanjem spreminjamo »negativna« stanja v »pozitivna «. Vas zanima, kako? Kot prvo se moramo zavedati stanja, ga sprejeti in nato poiskati njegovo nasprotje. Avtor, igralec, producent in režiser tega stanja smo mi, zato NE SMEMO kriviti drugih za kar koli. Drugi, ki so udeleženi v teh stanjih, so samo ogledala, kaj moramo spremeniti pri sebi. Smo v pravem času in prostoru, ko sta nam dana orodje in rešitev za spreminjanje sebe. Ravno na tem mestu začnemo graditi sebe, spoznavati druge, se učiti na napakah drugih in živeti svoje lastno življenje usklajeno s časom in prostorom. V tem obdobju rasti odpadejo vzorci in prepričanja, ki imajo negativen naboj (maščevalnost, agresija, privoščljivost, jeza, zamera, obtoževanja …). In že naslednji trenutek lahko postanemo bogati z zavedanjem, da imamo vse v svojih rokah ter pravico in dolžnost uživati v življenju s samim seboj in z vsem stvarstvom. Ni prijetno stanje, ko se spreminjamo, je pa to velik doprinos h kakovosti življenja, ki sledi.

Kam grem?

Tretje vprašanje, ki je prav tako zelo pomembno. KO se zavedam, kje sem (stanje mojega osebnega življenja, sprememb, dobrin in možnosti za osebni in duhovni razvoj), se lahko usedem na vlak z enosmerno vozovnico in začnem aktivno živeti vsak dan svojega življenja. Moj glavni cilj je, da sem srečen, zdrav, zadovoljen, imam ljubezen, mir in veselje. V vsakem trenutku svojega življenja. Potujem vedno k sebi in sebe dajem na prvo mesto. Sprejemam okolico tako, kot je, in je NE SPREMINJAM. Ravno tako ne spreminjam ljudi, ampak sebe. Vedno se vprašam: KAJ MORAM JAZ SPREMENITI, DA SE SITUACIJA IZBOLJŠA? S svojo usklajenostjo v času in prostoru omogočim, da čas pravilno deluje, in rezultati so kmalu vidni. Ko damo dovoljenje času, da dela za nas (situacija, sprememba), se vse to odvija s svetlobno hitrostjo.

Povzeto po članku, objavljenem v reviji Karma+, avtorja Edvarda Berginca – Ogungbemia, mojstra hoje po žerjavici, terapevta in reiki mojstra.