Ljubezen

Ljubezen in pečene paprike

Ravno biti drugačen in poseben, pa vas dragi moji izstreli na drugo stran, tja kjer zbudite zanimanje in si avtomatično pridobite drugi zmenek. Kar je bistvo kajne? Prvi zmenek je namenjen priti do drugega, tisti je najpomembnejši, saj šele drugič damo večji pomen vsebini, ker prvič veliko opazujemo in spoznavamo. Sama svoje člane učim drugačnosti a vedno pod pogojem, da ostajajo zvesti sebi in svoji energiji. Kljub temu spodbujam pogum. Res je, ni garancije, da boste navdušili ali da boste sprejeti v celoti. In? Dejstvo je, da nam povprečne akcije nudijo povprečne rezultate in visoko potezne akcije, pogumne, nam prinesejo uspešnejše in drugačne rezultate.

En moj član se je na primer odločil, da na večerni zmenek v znan ljubljanski lokal prinese pečene paprike, katere je vlagal in pekel čez dan. Podaril jih je dami, s katero je šel na prvi zmenek. Bilo je presenečenje in veliko smeha, zelo prijetno je dišalo in kljub temu, da je teklo iz vrečke, je bilo predvsem zelo drugačno in simpatično. Čeprav si urejena dama, kaj takega ni predstavljala, je bila tako navdušena, da tega kmalu ne bo pozabila. Ob tem, da je bila to res pogumna ideja, saj bi ga lahko v lokalu prosili, naj ne nosi hrane. Drži, ona bi ga lahko tudi zavrnila in se morda zmrdovala, ker je moški pogumno ubral drugačno pot. A se ni. Požel je njeno takojšnje navdušenje in zanimanje, predvsem pa je bil to zelo dober »ice breaker«. Takoj sta našla tematiko, se začela pogovarjati o tem, da on sam peče paprike za vlaganje. Tako je na neprisiljen način izvedela, da moški obvlada kuhanje. Pogovor je stekel o hrani, peki, kuhi, kar imamo vsi radi.

Poglejmo še nekaj dodatnih prednosti. Umaknilo se je klišejsko pogovarjanje o tem, kaj kdo dela in kje, kaj je kdo študiral in kdaj, kaj kdo počne v prostem času. Vse se je lahkotno zavrtelo okoli vsem priljubljene tematike hrane in oba sta se sprostila, saj nista imela občutka, da sedita na intervjuju. Počasi se skozi ta pogovor načnejo tudi teme službe, otrok ali hobijev, a na zelo neprisiljen in naraven način. Na primer: «Jaz sem pa danes morala skuhati špagete, saj sem jih obljubila starejšemu sinu, ki trenira nogomet in zdaj, ko je star že 12 let in več poje, predvsem po treningu nogometa in je to edina hrana, ki ga nasiti. Mlajši pa kot nadobudni glasbenik, ki vadi violino, svoje ogljikove hidrate raje uživa v obliki sladkarij."

Oseba na drugi strani je prejela veliko informacij na neprisiljen način, brez zasliševanja. Ima dva otroka stara 12 let in manj, fanta, ki sta aktivna in ona rada kuha. »

On lahko nadaljuje…«Spomnim se, da sem še med študijem prava velikokrat kuhal špagete, za pol študentskega doma, potem pa, namesto da bi študirali, smo celo noč igrali tarok. Še vedno ga rad igram, poleg tega pa sem svoji hčerki spremenil v dobri kvartopirki.«

Kako zelo lahko ena taka malenkost, ali nora ideja, spremeni cel potek dogodkov in zmenek obrne v lahkotnega, polnega smeha in dobre energije.

Ne spreglejte tudi drugega dela članka ;)