Krvna skupina

Krvna skupina A

MASAŽA ZA ZMANJŠANJE STRESA

Običajno so to ljudje na vodilnih mestih, ki so sicer sočutni, a hkrati podvrženi stresu. Obvladajo okolico, vendar stres negativno vpliva na njihovo zdravje. Zato priporočamo masažo za zmanjševanje stresa, ki zajema masažo celotnega telesa. Največ poudarka mora biti na vratu, zgornjem delu hrbta in nogah. Na teh predelih se namreč najbolj kažejo znaki stresa, hitrega in napetega življenja. Masaža spodbudi človeka, da se sprosti že zato, ker poteka v mirnem okolju ob prijetni glasbi. Mandljevo olje, ki mu je dodana aroma sivke, pa ta vpliv še dodatno podpre. Sivka je naravni antibiotik, antidepresiv in pomirjevalo, zato vpliva na popolno sprostitev vseh čutov. Sivka pomaga tudi pri psihični preobremenjenosti, slabem spancu, razdražljivosti in živčnih boleznih.

Krvna skupina B

MASAŽA S STIMULACIJO MERIDIANOV

To so ljudje, ki so močno povezani z duhovnim svetom, prijazni, vendar prehitro izgubljajo življenjsko energijo. Zanje  priporočamo masažo in stimulacijo meridianov, za dvig življenjsko pomembne energije. Dotik je najnaravnejši način, ki pomaga pri depresiji, razdražljivosti in bolečini. Osnovni namen te masaže je sprostiti duševne in telesne blokade ter stimulirati telo, da se hitreje regenerira. Kombinacija masažnih tehnik z oljem vas bo popeljala do popolne sprostitve, saj mandljevo olje z dodano esenco rožmarina deluje na telo in um aromaterapevtsko in tako pomaga povrniti energijo v telo.

Krvna skupina 0

REGENERACIJSKA MASAŽA

To so izjemno delavni, natančni in skrbni ljudje, vendar pa delovna izgorelost izčrpa telo, kar lahko povzroči zdravstvene težave. Zunanje obremenitve oziroma stresorji izgorelost zgolj sprožijo. Simptome izgorelosti pa čutimo na telesni in čustveni ravni. Telesni znaki izgorelosti: kronična utrujenost, bolečine, povišan krvni tlak, panika, prebavne motnje, nespečnost …
Čustveni znaki izgorelosti: tesnoba, razočaranje, frustracije, nemoč, razdražljivost, občutki brezvoljnosti … Vedenjski znaki izgorelosti: deloholizem, zanikanje utrujenosti, zanemarjanje lastnih potreb … Vse te težave lahko zmanjšamo z regeneracijsko masažo. To je masaža globokih tkiv in je podobna športni masaži in limfni drenaži. Pritisk na mišičevje je močnejši in doseže tudi globoka tkiva, ki so največkrat v krču in povzročajo blokade v energijskem pretoku. Masiramo z mandljevim oljem, ki mu je dodana aroma rožmarina.

Krvna skupina AB

MASAŽA ZA ODPRAVO BLOKAD V MIŠICAH

To so stabilni in svobodomiselni ljudje, ki ne potrebujejo veliko, da so srečni. Dobro se spopadajo s stresom in so fizično aktivni. Dejavni so na več področjih, zaradi česar se lahko znajdejo v »krču«. Vzroki za nastanek blokad v mišicah: velika obremenitev, utrujenost, pomanjkanje magnezija, premalo zaužite tekočine ipd. Pogoste težave: slaba prekrvavitev
(v mišicah se zato nabirajo toksini in mlečna kislina), mrzle noge, utrujene noge, bolečine v skoraj vseh mišicah … Za to skupino še posebej toplo priporočamo masažo za odpravo blokad v mišicah. Ta vam bo gotovo še posebej prijala.

Marijan Ščukovt

Pomagate pa si lahko tudi s pomočjo knjig o prehrani po krvnih skupinah.