Čakre

Ždesetletja znanstveniki preučujejo energijsko polje človeka. Danes imamo različne instrumente, s katerimi lahko fotografiramo ali izmerimo življenjsko energijo, ki obkroža različne žive organizme. Veliko sistemov energijske medicine, vključno s praničnim zdravljenjem, uči, da stanje avre neposredno vpliva na naše telesno in psihično zdravje.
Ko je energijsko polje čisto, uravnovešeno in močno, se počutimo veliko bolje – a ne le fizično, kar pomeni, da imamo več energije, manj smo utrujeni in imamo močnejši imunski sistem,
pač pa se začnemo tudi počutiti bolje, začutimo notranji mir in jasnost. Naše zavedanje se okrepi in stvari veliko lažje razumemo. »Oblačnost« v našem umu se zmanjša. Stres ima na
nas manj vpliva in postanemo bolj produktivni, hkrati pa v odnosih dosegamo več harmonije.

Poznamo veliko načinov, kako ohraniti avro čisto. Eden močnih načinov je meditacija. Vsaka meditacija pomaga umiriti um in izboljšati zavedanje, a po mojih izkušnjah meditacija
dveh src pomaga tistemu, ki jo na katerikoli ravni izvaja, da to stanje lažje doseže. Pa poglejmo, kako. 

VLOGA SRČNE IN KRONSKE ČAKRE 

Meditacija se začne tako, da aktiviramo srčno in kronsko čakro. Zasnovana je na principu, da imajo telesne čakre specifične funkcije. 

Kronska čakra je naše središče za univerzalno, vesoljno ljubezen in intuicijo. Ko je močno aktivirana, lahko v naše telo vstopa neizmerna količina božanske energije in s tem ohranja avro čisto, živahno in zdravo.

A krone ne moremo aktivirati, ne da bi prej dovolj aktivirali srčno čakro. 

Srčna čakra je naše središče čustvene ljubezni, velikodušnosti in naklonjenosti. Prav tako uravnava fizično srce in krvni obtok. Ko aktiviramo srčno čakro, dobimo ključ, s katerim lahko aktiviramo kronsko čakro in tako okrepimo svojo božansko povezavo. 

Ko se božanska povezava poveča, zmoremo v svoje telo privesti več dušne energije, ki nam olajša zdravljenje na fizični, psihološki in duhovni ravni. 

POSTATI INSTRUMENT ZA BLAGOSLOV

Ta del meditacije je kot duhovna prha. Med meditacijo blagoslovimo Zemljo s pozitivnimi in z ljubečimi energijami. Ko to naredimo, od zgoraj v nas vstopi velikanska količina energije in odplakne vse negativne in porabljene energije v naši avri. Ko je avra očiščena vseh teh nepravih energij, lahko veliko lažje dosežemo mir, zavedanje in umirjenost. 

A to še ni vse. Ko blagoslovimo vsa živa bitja z ljubeznijo, odpuščanjem, obiljem, močjo, s svetlobo in z vero, so to tudi energije, ki se vrnejo k nam v naše življenje. 

Karkoli bomo posadili v svojem notranjem svetu, se bo pokazalo tudi v fizičnem. Zato nam meditacija dveh src pomaga očistiti svojo avro in okrepiti svoje zavedanje, a nam hkrati prinaša tudi blagoslove in poskrbi, da imamo v življenju tudi srečo. O tem govori Master Choa v uvodnem citatu. Tisti, ki redno vadijo meditacijo, opazijo, da se njihova življenja spremenijo – tako notranje kot zunanje. Ko pošljemo blagoslove in pozitivno energijo v svet, se nam blagoslovi in pozitivne energije vrnejo.

Predstavljajte si svet, ovit v te energije!

Jure Jeraj