Šport

Zgodovina športa

Razvoj športa skozi zgodovino nam lahko pove veliko o socialnih spremembah in o naravi športa samega. V kitajski zgodovini naj bi bila še posebej popularna gimnastika. V svetiščih se nahajajo dokazi, da so že prek nekaj tisoč leti bili razviti športi, kot so plavanje, ribarjenje, metanje kopja, skok v višino in rokoborba. Najpomembnejša športa razvita v starodavni Perziji sta bila polo in starodavni turnirji. V času antične Grčije so bili razviti rokoborba, boks, metanje kopja in diska in kočijaške dirke. To napeljuje na to, da je grška vojna kultura zelo vplivala na razvoj športa v državi in obratno.

Prednosti športa

Med pozitivne učinke redne vadbe nekateri uvrščajo preprečevanje raka, nižanje krvnega tlaka, preprečevanje koronarnih bolezni srca (infarkt, motnje srčnega ritma, nenadna smrt ipd.). Šport povečuje sposobnosti telesa, predvsem izboljša sistem za prenos kisika in hranljivih snovi.

Redna in zmerna vadba:

-          krepi imunski sistem in z njo postanemo odpornejši proti različnim okužbam.

-          izboljšuje spanec in vas napolni z energijo.

-          krepi mišice in prispeva k povečani gostoti kosti, saj je trajna telesna vadba pozitivni dejavnik pri preprečevanju nastanka osteoporoze v poznejših letih.

-          po zadnjih raziskavah pripomore tudi k odpravljanju migrene.

-          je priporočljiva tudi za odpravo bolečin v hrbtu ter lepšo držo.

-          pozitivno vpliva na sproščanje čustvene napetosti in stresa, krepi našo duševnost in bogati medsebojne vezi in odnose.

Športna trgovina

Šport in gibanje sta ena izmed najpomembnejših dejavnikov našega vsakdana. Ob športni aktivnosti se v telesu sproščajo zdravju koristni endorfini, hormoni sreče. Iz možganov uravnavajo telesne funkcije in skrbijo za dobro zdravje in počutje. Za vas smo pripravili pestro ponudbo izdelkov za šport, kjer boste zagotovo našli nekaj zase. Vsi športni izdelki so vrhunske kvalitete, uporabljajo pa jih najboljši športniki na svetu. Čas je, da naredite revolucijo svojega zdravja! :)

Pobrskajte po obširni ponudbi in med najboljšimi izdelki tega leta:

- Pametna ura

- Torbica za tek

- Blazina za jogo

- Slacline za hojo po vrvi

- Zgornji del trenirke Maxim

Zdaj lahko vse za zdravje najdete na enem mestu – knjige o zdravju, izdelke za zdravje in športno trgovino.