Spolna energija je zelo neoprijemljiva beseda. Nam lahko pojasnite, kaj je to in zakaj je tako pomembna.

Spolna energija je najmočnejša in najbolj vsestranska energija, ki nam je na razpolago. Ta skoraj neskončni rezervoar ustvarjalne energije lahko uporabimo in jo kor istimo za zdravljenje, samozdravljenje in izboljšanje svojih odnosov ter spolnega življenja. Praksa tao ljubezni je sestavljena iz učenja negovanja, preoblikovanja, kroženja in ohranjanja naše spolne in življenjske energije. To pa je pomembno, ker moški in ženske izgubljajo energijo na različne načine. Ravno zato obstajajo različne metode, da se upočasnita izguba in trošenje te vitalne energije in se jo namesto tega poveča ter pretvori v zdravilno silo. 

Kaj je tao spolne alkimije?

Celotna taoistična praksa se imenuje notranja alkimija, vrhovna notranja spolna alkimija pa je taoistični sistem, ki nas uči, kako materialno spremenimo v nematerialno. Uči nas, kako fizično stvar pretvorimo v nekaj nefizičnega, na primer spolni organ v spolno energijo. To spolno energijo lahko nato pretvorimo v zdravilno energijo.

Ali ima potemtakem spolna energija zdravilno moč?

Taoistično spolno energijo dojemamo kot zelo visoko obliko energije. Spolna energija ima ustvarjalno moč, saj smo zaradi nje nastali vsi mi, in ima obenem veliko zdravilno moč. Tudi zdravniki zahodne medicine so odkrili, če spolna energija ne doseže možganov, se ti skrčijo, postarajo in umrejo. Naš cilj mora zato biti, da spolna energija revitalizira možgane, tako da postanejo bolj zdravi in večji, kar se kaže tudi pri boljši pozornosti in zmožnosti učenja. To pa je glavni ključ do dolgega življenja. 

Zakaj pa so pomembni orgazmična energija in multiorgazmi? Kako delujejo te tehnike?

Več tisoč let nazaj so tao in drugi sistemi odkrili, da imajo orgazem, sočutje in ljubeča energija ogromno zdravilno moč, kadar so uporabljeni skupaj. Če združimo energijo orgazma in energijo ljubezni v eno energijo – ljubečo orgazmično vibracijo, lahko zdravimo, ustvarjamo in se povezujemo z višjimi duhovnimi praksami ter se povežemo s samim virom. To je tehnika, ki oblikuje in kreira zdravilno orgazmično energijo: moški lahko vadijo in se naučijo, da skozi ejakulacijo ne izgubijo svoje energije, ženske pa se lahko naučijo, kako skrajšati krvavenje v času menstruacije. Moški se lahko naučijo zelo mogočne tehnike, s katero nadzorujejo semenski izliv in s tem ohranjajo svojo energijo ter doživijo boljše orgazme in postanejo multiorgazmični. Ženske pa se lahko naučijo, kako menstruacijsko kri transformirajo v či – nazaj v življenjsko energijo. Zadnji del prakse uči, kako si lahko partnerja izmenjata energijo, ki bo okrepila njune orgazme in jima omogočila multiorgazme. 

Kakšna je zdravilna ljubezen po tau?

Osnove zdravilne ljubezni so negovanje, preobrazba in kroženje spolne energije, poznane kot jing. Energija jing je ustvarjalna, kreativna energija, ki je ključnega pomena pri razvoju čija (vitalne življenjske sile oziroma energije) in šena (duhovne energije), kar omogoča višje prakse duhovnega razvoja. Jing energija se ustvarja v spolnih organih, ženske pa jo nenehno izgubljajo skozi menstruacijsko kri in nosečnostjo.


Celoten intervju si lahko preberete v reviji Karma+, ki je na voljo na naši spletni strani.

Na voljo je tudi letna naročnina na revijo Karma+, kjer prihranite 10 %.