V naslednji vaji boste zaprosili za jasnovidno vizijo od višjega duha, ki bo odprtega tipa, kar pomeni, da bo témo vizije izbral višji duh. Med vajo lahko uporabite posebno eterično olje ali dragi kamen. Morda pa želite zagristi v čokolado, preden začnete? :) 

PRVI KORAK: Pripravite se. Poiščite udoben in tih kraj, kjer boste lahko meditirali. Nekajkrat globoko vdihnite in izdihnite ter sprostite telo.

DRUGI KORAK: Izvedite »od duha do duha«. Afirmirajte svoje bistvo, bistvo duhov, ki vam pomagajo, in višjega duha. Usmerite pozornost v tretje oko in prosite višjega duha za pomenljivo podobo. Če želite, si lahko zamislite prazen bel zaslon v očesu svojega uma, na katerega se bo zarisala vizija.

TRETJI KORAK: Usmerite pozornost na podobo. Izostrite vizijo. Zaupajte tistemu, kar vidite. Zdaj začnite analizirati podobo na podlagi že naučenega iz knjige. Kot odgovor na naslednja vprašanja se bodo pojavile še druge podobe:

-          Od kod izvira vizija?

-          Je vizija prava ali samo fantazija?

-          Je vizija dobesedna ali metaforična?

-          Kakšni vpogledi se pojavljajo? (Celostni vpogled, delni vpogled, vpogled v prihodnost, vpogled v sedanjost, vpogled v prihodnost, uvid.)

-          Bi bilo bolje podobo zaznati z drugačnim vpogledom?

-          V katerem izhodišču se je pojavila vizija? (V prvi osebi, drugi osebi, omejeni tretji osebi, vsevedni tretji osebi.)

-          Je vizija predpisovalna ali opisna? (Predpisovalne vizije razkrivajo, kaj je treba storiti, da boste sprejeli pravo odločitev, lahko vam tudi povedo, kaj se bo zgodilo, če boste namesto »A« storili »B«. Opisne podobe podajajo informacije o stališčih, vrednotah, potencialih, zgodovini in dejstvih, prinašajo podatke in uvide.)

-          Kaj mi to pove o njenem pomenu?

-          Kaj moram vedeti o viru podobe?

-          Katere podatke imam glede: barv (jasnih ali nejasnih barv); navezav, kot so vrvi ali uroki; geometrijskih likov in simbolov, oseb oziroma bitij (kdo ali kaj se pojavlja v viziji); interakcij oziroma dogodkov; lokacij (pokrajinah, telesnih, v čakri/polju oziroma kateri koli drugi lokaciji, ki izstopa); časovnih obdobij in drugih dejavnikov?

Zdaj vprašajte naslednje:

-          Ali lahko prejmem še eno podobo, ki mi bo pomagala razložiti tole?

-          Ali moram na podlagi katerekoli ali vseh prejetih podob kaj storiti?

-          Ali mi lahko pokažete ali poveste, kaj naj še vprašam?

ČETRTI KORAK: Zaprosite za zdravilne tokove milosti. Ali so potrebni zdravilni tokovi milosti za vas ali koga drugega? Če da, zaprosite višjega duha zanje.

PETI KORAK: Zaključite. Ostanite pozorni na prvotno ali pomembno naslednjo podobo, vse dokler vam ni jasno, kaj vam želi višji duh sporočiti. Nato nekajkrat globoko vdihnite in izdihnite, se zahvalite višjemu duhu. Ko ste pripravljeni, se vrnite v svoj vsakdan.

 

V knjigi Prebuditev jasnovidne energije boste prejeli natančne razlage o vpogledih, izhodiščih, barvah, navezavah in ostalih vidikih vaše vizije. Delno prelistate in naročite jo lahko tukaj, pri vas pa bo že naslednji dan.