Reinkarnacija

Reinkarnacija pomeni, da ob smrti duša vedno preide v drugo telo, dokler se ne reši iz neprekinjenega kroga ponovnega rojevanja. Bitja se tako dolgo rojevajo v svetu dobrega in zla, dokler se ne osvobodijo korenin zla. Ponovno rojstvo določajo vsa pretekla dejanja, besede in misli. Primerjamo ga lahko z dnevom in nočjo. Zvečer gremo spat, zapremo oči in se prepustimo spancu in sanjam. Tedaj se za nas zaključi dan, lahko bi rekli, da dan umre. Zjutraj pa se zbudimo in pogledamo v nov dan, ki se je RODIL. Vse, kar je bilo, je preživeto in nam ostane kot spomin, ki je lahko lep ali grd. 

Številni »malo« pogledajo po knjigah, katere opisujejo duhovnost oz. pišejo o reinkarnaciji in karmi, nato pa hitro in vztrajno začnejo trditi, da prejšnje življenje, ki so ga preživeli, vpliva na vse dogodke tega življenja, tako dobre kot slabe. Skozi svoje delo regresoterapevta pa sem se dokopal do drugačne resnice in dognanj. 

Življenje, ki ga živimo zdaj 

Vzroki za večino težav in problemov, s katerimi se soočamo v trenutnem življenju, se skrivajo v njem samem, ne v preteklih življenjih. V vsakdanjem življenju je zato zelo pomembno imeti nadzor nad svojimi dejanji. Mi smo ustvarjalci naših dejanj. Včerajšnja negativna misel za današnji dan ima velik vpliv na današnji rezultat. Misel je energijski zapis, ki ga ne moremo držati fizično v rokah, lahko pa ga fizično udejanjimo. 

MISEL – BESEDA – DEJANJE 

Misel ni otipljiva, beseda pa je, ker je fizično izgovorjena, sledi še samo fizično dejanje, ki je rezultat tega. Včerajšnji dan je preteklost, njegova dejanja so pa sedanjost, zato bodimo pozorni na vsak trenutek našega življenja, saj ima točno ta trenutek vpliv na sedanjost in prihodnost. 

Veliko ljudi živi preteklost, ker jo pozna, četudi ni lepa. Sedanjost in prihodnost pa sta drugačni, novi in ju je treba sprejeti, se jima prepustiti in narediti korak v neznano z njima. To je težko, a ne nemogoče. Z negativnim razmišljanjem, s strahovi, z obsojanjem, s kritiziranjem, z jezo, maščevalnostjo ... živimo preteklo življenje, ki je že IZŽIVETO in je samo spomin v energetski obliki. Z njim manipuliramo v svojem življenju in je naše orodje za ustvarjanje strahu, jeze, maščevalnosti, obsojanja,  manjvrednostnega kompleksa, slabe lastne podobe, nezmožnosti, razvrednotenja, bolezni ...

Vprašajte svojo dušo, kako se počuti 

Skozi postopek regresoterapije ali drugačen pogled na preteklost nam terapevt lahko pomaga, da se »izkopljemo ali rešimo« iz objema težav preteklosti, da začnemo popolnoma živeti sedanjost in lažje vstopamo v prihodnost, ki sledi. Pomembno je živeti vsak trenutek v času
in prostoru sedanjega življenja. Točno temu je namreč namenjeno ponovno rojstvo. Novi priložnosti, da izpopolnimo svoje življenje in uresničimo cilje, ki si jih je naša duša zadala morda že dolgo časa nazaj. 

Naravnanost duše je, da bi občutili v sebi ljubezen do sebe in drugih, mir, veselje, radost, srečo in zdravje. Vprašajte dušo, kako se počuti, in ji pustite, da vas s svojimi vodili pripelje na frekvenco dobrega. Čas je, da vse slabo pustite za seboj.

Edvard Berginc