Sončev mrk

Luna je tokrat močna, saj je postavljena v znamenju svojega doma. S tem vam prinaša notranjo moč in upanje na razrešitev zadev, ki že nekaj časa veljajo za kamen spotike.

Kljub povedanemu, v času mrka nikar ne polagajte pretiranega oz. slepega upanja v njene roke, saj mrk pogosto nekaj odnese, preden se pojavi izboljšanje situacije. Kadar pa odnaša, boli, celo zelo boli. 

Drugih tesnih aspektov z Luno in Soncem v horoskopu mrka ni, kar nakazuje na potrebo osredotočiti se nase in tiste zadeve, ki so vam blizu. Poraja se močna psihološka obremenitev, ki vam lahko ponudi odgovore, kaj je tako zelo pomembno za vas, da z odločitvijo ali spremembo ni vredno več odlašati. 

Merkur se druži z Marsom in je v kvadratu z Uranom. Čas je "odličen" za prepire, zato boste morali imeti trdo kožo, da se jim izognete. V tem času lahko prejmete tudi prebliske, ki pa jih upoštevajte samo, če si že nekaj časa nekaj želite povedati, pa do sedaj niste zmogli iskrenosti ali moči. Njuna energija je uporniška, naporna in praviloma nepremišljena. 

Izogibajte se nenadnih izbruhov pri pogovoru, nepremišljenega trošenja in neprevidnosti v prometu. Sam mrk ustvarja v človeku veliko nemira, Merkur in Uran pa ga v kvadratu podpihujeta na deseto potenco. 

Sončev mrk bo vplival na družinske odnose in zasebnost 

Sončev mrk prinaša dogajanje na področju psihološke občutljivosti, družinskega in zasebnega življenja. Predvsem boste to silno energijo občutili, če doma niste zadovoljni ali se vam dozdeva, da nimate dovolj svobode za odločanje.  

Najmočneje bodo Sončev mrk čutili raki. Takoj za njimi po moči še kozorogi. Še posebno bodo občutljivi rojeni na sredini obeh znamenj. Pri obeh znamenjih obstaja nekaj, kar je preživeto in je potrebno izpustiti iz življenja ali vsaj nekoliko popraviti zadeve.

Ni nujno, da se boste prepirali in loputali z vrati. Morda se boste vi lahko lotili le pospravljanja ali prenove doma. Če imate namen karkoli prenoviti, je lahko to zelo dober čas, da se lotite urejanja bivalnega okolja. 

Pod precejšnjim stresom se bodo znašli ovni in tehtnice, še zlasti rojeni v sredini obeh znamenj. Če vas "zadane" ta mrk, se ne odločajte na vrat na nos, pač pa poiščite pomoč oz. se pogovorite z nekom, ki čustveno ni vpleten v situacijo. 

Zelo dobro podporo si od tega mrka lahko obetajo biki, device, škorpijoni in ribe. Še posebno, če ste rojeni v sredini teh znamenj, se ozrite za priložnostmi, ki jih ta mrk skoraj zagotovo prinaša v vaše življenje. Izkoristite jih!

Na vsa ostala znamenja bo imel ta Sončev mrk nekako nevtralen vpliv. Izjemoma ga boste močneje čutili, če ste rojeni v sredini katerega koli znamenja. 

Ne pozabite!

Ker je poleg Sonca v vašem horoskopu še 9 planetov, lahko mrk vzpodbudi katerega koli od njih.

Sončev mrk je lahko vaš zaveznik ali sovražnik

Sončev mrk se zgodi, če vam je prav ali ne. Področje, ki ga osvetli, bo občutljivo, četudi znate vso astrologijo tega sveta. Samo zato, ker ga razumete in ga znate pojasniti oz. razložiti njegov vpliv, ga ne morete preprečiti. Lahko pa storite nekaj drugega. 

Bolje, kot mrke poznate, lažje se boste umirili in sprejeli situacijo, kakršna koli že je. V kolikor je smiselno ustvarjati spremembe, jih boste lahko do določene mere sami uvajali. Pravi blagoslov pa je razumeti, sprejeti in se kdaj nasmehniti tudi sebi ali drugemu, ki ga "trka Luna". 

Če želite lunine mene in mrke razumeti, vas bom pocrkljala z znanjem o njih na BREZPLAČNEM WEBINARJU. V kolikor ste občutljivi na mrke ali imate nekoga občutljivega v bližini, boste v dobri družbi začutili olajšanje. Pridite in se sprostite! 

Piše: Irena Stopar