Nekateri v odnose vstopajo spontano, z lahkoto, se dopolnjujejo, oblikujejo in uživajo v njih. Ustvarjajo nove odnose, jih ohranjajo in nadgrajuje, in kar je najpomembneje, sposobni so ustvariti enakopraven, pravičen odnos, kjer sta srečni in zadovoljeni obe osebi ali več oseb. Pa smo pri bistvu odnosa. Samo skupaj z drugimi lahko ustvarimo celoto, popolnost – samo v odnosu lahko zaokrožimo z energijami.

 

Partnerji delijo z nami našo usodo

Veja astrologije, ki se ukvarja izključno z odnosi, se imenuje sinastrija, kjer s pomočjo posebnih astroloških tehnik preučimo že obstoječi odnos, poiščemo, kaj nas je sploh pritegnilo vanj, kaj nas podpira skozi čas v odnosu in kako zadovoljni in srečni sta obe strani v njem, pa tudi kje so pasti tega odnosa. A kot vedno v astrologiji je osnova vsega naša rojstna karta.

V 1. hiši smo opisani mi, naše telo in osnovne energije, nasproti nas pa je 7. hiša, naš partner oziroma vsi naši partnerji, tako osebni in ljubezenski kot poslovni. Kot po principu jin in janga skupaj tvorimo celoto, izpolnjenost življenja. Vsi partnerji, opisani v naši 7. hiši, delijo z nami našo usodo, se učijo z nami in učijo nas. Prav to dodaja izredno dinamiko odnosom, saj nas ti učijo, da so prav vse pomanjkljivosti, ki jih vidimo v svojih partnerjih in nas najbolj motijo ter povzročajo največje težave v odnosu, dejansko odsev nas samih in naših potreb. V ta namen so nam poslani številni odnosi in partnerstva, da vstopamo vanje, se učimo, spoznavamo sebe in včasih tudi izstopimo iz njih, ko opravimo nalogo, prerastemo odnos in zberemo pogum za to dejanje. Odnosi niso trajni in večni, so lekcije našega sedanjega življenja.

 

Za nas pomembni ljudje so zapisani v naši astrološki karti

Ljudje, ki so pomembni v našem življenju, so s planeti in z aspekti med njimi jasno opisani v naših rojstnih astroloških kartah. Nepomembne osebe našega življenja pa so zgolj bežno opisane. Osebe ne vstopajo v odnose z nami samo z namenom ustvarjanja ljubezenskega odnosa, saj naše življenje bogatijo številne in različne vrste odnosov.

 

Zakaj delamo analizo odnosa?

Sinastrija nam razkrije najgloblje, najsubtilnejše delovanje partnerstva kot nekega novega, enkratnega osebka. Razkriva nam potenciale in pasti odnosa. Ko prepoznamo in ozavestimo težave, je vse veliko laže. Vsak odnos ima šibke točke, kot jih ima vsak posameznik. Prav tu je past odnosa, ko partner lahko budi v nas tisto najslabše, vsa naša zanikanja in pomanjkljivosti, kar vodi v nerazrešen labirint konfliktov. Šibke točke se manifestirajo skozi dinamične aspekte vzporednih kart. A ko stvari ozavestimo, se jih zavedamo in presežemo vzorec odnosa, v katerega smo ujeti, je vse veliko lažje, saj sprejemamo lastne pomanjkljivosti in pomanjkljivosti partnerja ter skozi ozaveščanje in delo na tem področju presežemo sebe.

 

Pomembno je tudi, kako odnos zaključimo

Tako kot je edini pravi in kakovosten odnos tisti, ki je ustrezen za oba partnerja, odnos, v katerem oba rasteta in se učita, je prav tako pomembno, da odnose pravilno in kakovostno zaključujemo, da ne puščamo nerazrešenih stvari, saj v nasprotnem nismo nič naredili. V tem primeru bomo ponovili enako lekcijo v naslednjem odnosu z nekom drugim. Če odnosa ne razrešimo v tem življenju, pa ga prenesemo v naslednje, vzorce in delovanje pa prepustimo našim potomcem, ki razrešujejo in odplačujejo za grehe drugih.

Vsi odnosi so nam poslani z namenom, da predelamo določene nepredelane ali nedokončane lekcije preteklih življenj ali sedanjega življenja. Če želite o odnosih in astrologiji izvedeti še več, je za vas v naši knjigarni na voljo knjiga z naslovom Medosebna astrologija.

 

 

Povzeto po članku, objavljenem v reviji Karma+, avtorice Mojce Gregorčič - center M.