Lasje so prav tako izpostavljeni škodljivim vplivom UV žarkov, v času počitnic ob morju pa še vročini, vetru in morski soli. Zaradi teh treh glavnih zunanjih dejavnikov v poletnem času lasje postanejo suhi in na konicah razcepljeni. Slednje zelo učinkovito preprečite na sledeča dva  načina:

Preprečite cepljenje konic

Lasem z oblogo SENE (Cassia auriculata) privoščimo zaščito pred  UV žarki in preprečimo cepljenje konic. Sena vam bo ojačala ovojnico las in preprečila izsušitev ter cepljenje lasnih konic. Oblogo si v poletnem času nanašate na lase vsaj enkrat mesečno. Navodila za oblogo s seno najdete na naši spletni strani med slikami artikla.

Poskrbite za lase tudi na morju

Še posebno skrb je potrebno posvetiti lasem na morju. Poleg UV žarkov in sončne toplote se ob morju pojavita še veter in morska sol kot škodljiva dejavnika.  Zato vam priporočamo, da preden greste na plažo, lase bogato naoljite z MONOI OLJEM. Izbirate lahko med petimi različnimi vonji: Tiare, Vanilija, Kokos, Sandalovina in Ylang Ylang. Če so lasje daljši, jih nato desno sučno povijete v figo in spnete. Sončna toplota bo maščobnim molekulam omogočila penetracijo v lase in jih tako nahranila. Ravno tako bo MONOI OLJE lase zaščitilo pred škodljivimi vplivi morske soli in vetra.  Če želite svojim lasem podariti močno hranilno kuro, to počnite vsak dan pred odhodom na plažo, lasje vam bodo več kot hvaležni.

Vsekakor ima smisel poleti tudi 100 % naravno barvanje las, obenem namreč to pomeni tudi nega las in lasišča.

Za naravno barvanje las ne obstaja barvna karta, končna barva las je namreč odvisna od vašega naravnega pigmenta las. Z različnimi kombinacijami kane, sene, indiga in amle lahko dobimo najrazličnejše kombinacije prelepih naravnih barv las.

Povzeto iz strani etnobotanika.eu.