Planeti

Sonce prehaja optimističnega strelca, razpoloženje se je popravilo in se stopnjuje, po 7. decembru pa končno steče, ko se Merkur obrne v direktno gibanje in za letos opravimo z retrogradnimi planeti.

Naporno leto je bilo, leto čiščenj na področju odnosov in za zadnje dejanje sledi, ko Venera 2. decembra ponovno prestopi v znamenje škorpijona, v katerem ostane do 8. januarja – finale dokončnih obračunov.

21. decembra, na dan solsticija, na praznik luči ali ponovnega rojstva Sonca, se bo naše drago sončece obrnilo na južni polobli. Za tri dni obstane na istem mestu, nato pa se začne počasi, a vztrajno pomika proti ekvatorju in proti rakovemu povratniku, ki ga bo doseglo v juniju, natančneje, 21.06.2019.

S solsticijem in s prehodom Sonca v znamenje kozoroga se začenja poseben del leta, poimenovan sveti decembrski dnevi, ki predstavljajo razliko med lunarnim in sončevim letom. V tem času čutimo še posebej močne energije, to so dnevi, ko se obračamo k sebi in v sebe, to so dnevi primerni za opuščanje vsega starega, nepotrebnega in za manifestacijo novega v prihajajočem letu. Vsak izmed teh mističnih dni pa se povezuje z zodiakalnimi znamenji in z arhetipi.


Avtorica Mojca Gregorčič, astrologinja Centra M.