Hiromantika

ZMOTE IN RESNICA O USODI

Ko sem pred devetnajstimi leti začela kot poklicna zdravilka in napovedovalka usode, sem se srečevala z dvema tipoma posameznikov, katerih prepričanja so bila napačna. V prvo skupino sodijo tisti, ki trdijo: »Usoda ne obstaja, jaz imam svobodno voljo in se popolnoma sam o vsem odločam!« V drugo skupino pa uvrščam ljudi, ki verjamejo mitu o usodi. Ti pravi: »Usoda je vnaprej določena in je zapečatena, še preden se človek rodi. Na noben način ji ne more uiti. Je kot knjiga, ki je že napisana in v kateri je do smrtne ure predpisana vsaka podrobnost.« To trditev oziroma mit so ezoteriki popolnoma ovrgli.

KAJ TOREJ JE USODA?

Leta 2006 sem v svoji prvi knjigi z naslovom Zmenek z usodo zapisala takole:

»Na svet pridemo z določenim načrtom, ki pa našega življenja ne determinira, saj je predvsem možnost in obet. Da načrt lahko izpeljemo, nam je dodeljen pomočnik; v rimski antični filozofiji so ga imenovali genius, lahko pa mu preprosto rečemo naš dušni spremljevalec. Slednji nas spremlja od trenutka našega spočetja pa vse do našega zadnjega diha; vodi nas po poti naše usode v glavnem skozi intuitivne prebliske in usojene dogodke (ker naključji ni, naključja ne obstajajo – le mi jih pogosto tako doživljamo). Naš dušni spremljevalec je z nami več utelešenj in pozna naše poslanstvo. In tukaj je za razlago usode iz dlani izjemnega pomena znanje parapsiholoških sposobnosti, da se v vlogi prerokovalca povežemo z njim. Brez parapsiholoških veščin, bi usodo iz dlani razlagali zgolj tehnično, kot nekakšen zemljevid.«

POMEN BOŽANSTEV V HIROMANTIKI

Hiromantika ima zagotovo mnogo skupnega z astrologijo, saj se tudi prsti oziroma blazinice pod prsti imenujejo po sedmih božanstvih, tako kot planeti v astrologiji. Vsako od sedmih (sedem je pravljično in magično število) božanstev pa ima svoj pomen, po katerem prepoznamo njegov vpliv na lastnika roke. Njihovi pomeni so:

Venera

Veneri pripada palec in blazinica pod palcem.

Venera predstavlja ljubezen, strast, materialne dobrine, družabno življenje in apetit, sposobnost empatije, smisel za lepoto in estetiko. Venera je praktično najpomembnejša boginja naše dlani, saj je brez palca naša dlan tako rekoč neuporabna. Palec pri delu sodeluje z vsemi ostalimi prsti.

Jupiter
Jupitrov prst je kazalec.

Tako tudi Jupitrova blazinica pod tem prstom označuje našo moč in vpliv, voditeljske in organizacijske sposobnosti in našo voljo do življenja. S kazalcem kažemo; znamenja tega prsta nam pokažejo, ali bomo igralci svojega življenja ali nemi gledalci, hlapci ali gospodarji.

Saturn
Saturnu pripadata sredinec in blazinica pod njim.

Saturn je bog karme in učitelj. Ni naključje, da je sredinec najdaljši prst in to še na sredini. K njemu vodi črta usode (od zapestja po sredini dlani). S tega področja lahko razberemo, kakšna usoda nam je bila dodeljena.

Sonce
Sončev prst je prstanec, tako tudi vzboklina tik pod tem prstom.

Poročni prstan nosimo ravno na tem, sončevem prstu, in tudi to ni naključje, saj ima vse svoj globlji pomen. Zlato, ki simbolizira sonce, predstavlja najvišjo moč – v dvoje smo namreč močnejši. Na tem mestu se razberejo poroka, značaj, zdravstveno stanje in talenti.

Merkur
Merkurjev prst je mezinec s pripadajočo vzboklino tik pod prstom.

Merkur je bog komunikacije, trgovine, govorništva in krajših potovanj. Lažnivca in tatu kot tudi resnicoljubnega in odkritega človeka razkriva ravno ta najmanjši prst, h kateremu se izteka tudi srčni meridijan. Zato nam njegove lastnosti veliko povedo tudi o ljubezenski sreči in otrocih.

Mars

Marsova ravnina je na sredini dlani.

Mars je znan kot bog vojne, akcije, zadržanih strasti in razvrata. Je edini malefik (prinašalec zla in hudega) na naši dlani. Če se ravnina dviga v hribček in se združi z venerinim hribčkom, potem lahko sklepamo, da se je lastnik take dlani pripravljen poročiti zgolj iz koristoljubja. Vedno pa preverimo tudi druga znamenja na roki. Vendar ne smete pozabiti, da bi brez pomoči boga Marsa vsi bili sužnji; človek se mora znati tudi postaviti zase in se boriti za svoje pravice.

Luna

Lunina vzboklina je ob strani roke – od zapestja proti mezincu.

Luna predstavlja intuicijo in stik z našim notranjim svetom, pa tudi značilnosti dobrih govornikov, pisateljev in pesnikov. Na lunini vzboklini zaznamo morebitna daljša potovanja, tako tista fizična kot tudi potovanja v duhu. Luna predstavlja tudi ljubezen do doma in domovine, sposobnost ustvariti prijetno družinsko vzdušje, ki je za žensko kot mati zelo pomembna. 

EZOTERIČNI POMEN ROK

Roke izraščajo iz področja srčne čakre in na dlaneh se manifestirata dve podčakri srca, ki žarčita skozi prste. Iz tega izhaja, da se vse, kar je v našem srcu, izraža skozi naše roke. Srce kot domovanje duše manifestira naše želje, občutke, nagnjenja, strasti in ambicije. Če je srce čisto in ljubeče, bo dobrohoten človek skozi svoje roke manifestiral lepe občutke. Z rokami bo kreiral dobra dela in se ljubeče dotikal svojih najbližjih. Če je srce polno temnih strasti, jeze, besa, sovraštva, pohlepa in tako dalje, pa bo lastnik udarjal s pestmi po mizi, kazal s prstom in za vse svoje težave okrivil druge. Skratka, vse, kar nosimo v srcu in duši, se manifestira skozi naše dlani.

»Pokaži mi dlani, pa ti povem, kdo si.«

 

V naši spletni knjigarni vam je na voljo knjiga z naslovom Hiromantika - Popolni vodnik o umetnosti branja z dlani, ki vam bo v dodatno pomoč.


Povzeto po članku, objavljenem v reviji Karma+, avtorice Aleksandre Drole.