Našo resničnost kreirajo naše misli, občutja in prepričanja. Da bi zares imeli to, kar želimo, moramo iskreno verjeti v moč Uma in njegov vpliv na svet okoli vas. Misel ni le ena izmed vrst energije, temveč je dejansko najmočnejša energija. Energija, močnejša od katere koli fizične energije. Je energija, ki ustvarja čustva, čustva pa ustvarjajo naše odzive. Če si neprestano predstavljamo oziroma vizualiziramo isto sliko tega, kar si resnično želimo, da se nam zgodi, bo naša podzavest usmerila naše vedenje in odzive v to želeno smer.

Preverite svoja stališča

Za začetek preverite svoja prepričanja o pomembnih stvareh iz svojega življenja in si o tem ustvarite tako imenovano mentalno sliko. Če si na primer želite več denarja, se najprej vprašajte, kakšno je vaše stališče o njem. Se pravi, ali mogoče mislite, da ni dobro imeti preveč denarja, da denar prinaša zlo, da ste nevredni več denarja, ali pa celo, da ga nikoli ne boste imeli toliko, kolikor ga potrebujete? Vsako od teh prepričanj je vaš saboter, vaša prva ovira, in je v nasprotju z vašo željo, saj s svojim stališčem zavzemate negativno stališče. Kreativna vizualizacija ne more vnesti pozitivne spremembe v vaše življenje, če vaša prepričanja prepovedujejo bogastvo ali se ga celo bojijo.

Potrebujete samo deset minut

Vzemite si deset minut dnevno kot nujni odmerek časa, ki ga porabite zase v miru in tišini. Najprej se popolnoma sprostite. Marsikomu v prvem poskusu to ne uspe, zato se osredotočite na prvi korak uresničitve svoje želje in ga ponavljajte, vse dokler vam to ne uspe. Sedite na udoben stol, ali pa lezite na kavč; izbira je vaša, cilj pa je popolna sprostitev. Še prej pa poskrbite, da bo odstranjeno vse, kar bi vam lahko odvračalo pozornost, tj. hrup, neustrezno oblačilo ali kaj tretjega. Zaprite oči in umirite dihanje. Zamislite se o svoji viziji (želji) in kreirajte to vizualizacijo v vseh, tudi najmanjših podrobnostih. Vaša mentalna slika mora biti tako jasna, da boste že prepričani o svojem uspehu. To se odrazi tako, da začutite srečo, zadovoljstvo, olajšanje, občutek zmage – torej realen vtis, da se vaša želja že uresničuje. S tem telesno občutite kreacijo svoje vizije.

Aktivirajte podzavest

Ko prepoznate, da ste uspešno vizualizirali željo, se pozitivna energija samodejno usmerja v Univerzum kot sporočilo. V preostanku dneva je nato potrebno izključiti negativo. O svoji vizualizaciji ne razmišljajte več, da ne boste postali obsedeni z želeno stvarjo. Kajti neprestano razmišljanje o cilju in iskanje instant rezultata lahko pripelje do obratnega delovanja in ustvari nepotreben strah pred (ne)uspehom. Moč vizualizacije uporabljajte le enkrat dnevno, a vsakodnevno in vedno s pozitivno naravnanostjo. Že v času 28 dni boste na ta način dosegli prve osebne in poslovne pozitivne premike.

Pot do končne uresničitve

Po preteku 28 dni si vzemite dan počitka. Ta dan se ne obremenjujte z ničimer, tudi z vizualizacijo in uresničevanjem svojih želja ne. Naslednji dan boste vstopili v konstruktivnejše obdobje. Vizualizacija mentalne slike vaše želje se mora začeti že zjutraj, takoj ko vstanete. Le ta naj bo vaša prva slika zjutraj in zadnja, ko ležete k počitku. Vizualizirajte jo čim večkrat čez dan. Pogosteje kot boste to sliko ustvarjali in jo vstavljali v svojo podzavest, hitrejši in močnejši bodo tudi rezultati.

 

V naši spletni knjigarni je na voljo knjiga z naslovom Ustvarjalna vizualizacija, s katero si lahko pomagate do boljše prihodnosti.


Povzeto po članku, objavljenem v reviji Karma+, avtorice Suzane Antolin Glavan.