KAJ JE JASNOVIDNOST?

Marsikdo meni, da je jasnovidnost izključno domena vidcev, medijev in ciganov, vendar prebiva v vsakomer od nas. Vse je sestavljeno iz energije. Če želimo postati bolj jasnovidni, se moramo samo naučiti bolje obvladovati energijo, ki nam zarisuje kalejdoskop podob, prizorov in vizij, s pomočjo katerih lahko krmarimo ladjo svojega življenja. Kot vse spretnosti pa tudi jasnovidnost zahteva vajo – in izobraževanje.

Jasnovidnost nam lahko pomaga razrešiti težave, ki nas begajo, zastavljati vprašanja in prejemati odgovore v obliki slik ter manifestirati zdravljenje. Odpremo se lahko za božanska razodetja, se povezujemo z duhovnimi vodniki, prepoznamo sporočila svojih sanj, manifestiramo želje in razumemo dogodke iz preteklosti in sedanjosti ter tiste, ki se navezujejo na prihodnost.

ŠEST SLOGOV JASNOVIDNOSTI

Jasnovidnost se izraža na različne načine, ki jih je avtorica knjige Prebuditev jasnovidne energije, Cyndi Dale, združila v šest kategorij, katerih slogi so sledeči:

KLASIČNE VIZIJE

Ta slog jasnovidnosti je najbolj znan in vključuje sposobnost zaznavanja pisanih vizij. Slike se pojavljajo na enega od treh načinov:

NOTRANJE VIZIJE: to so jasnovidne podobe, ki se pojavijo v očesu uma, kot da bi jih narisali z nadzvočnimi barvicami. Jasnovidna slika je lahko ena sama ali se jih več med seboj poveže več v film ali diaprojekcijo. Podobe si lahko razlagamo dobesedno ali metaforično. Lahko prikazujejo preteklost, sedanjost ali prihodnost in vključujejo številne geometrijske like, oblike in druga slikovna sredstva.

ZUNANJE PODOBE: Nekatere jasnovidne vizije lahko vidimo s fizičnimi očmi. Znana umetnost »branja avre« oziroma energij, ki obdajajo človeka, se pogosto izvaja prek fizičnih oči, s katerimi lahko vidimo tudi duhove iz onostranstva in angele varuhe. V okolju se lahko med drugim pojavijo še določena znamenja, na primer pomenljivo sporočilo črk na registrski tablici, veleplakatu, ali vidimo določeno žival ali ptico.

SANJE: Jasnovidnost je sestavni del sanj. Kadarkoli vizualno sanjate, ste jasnovidni. Sanje pogosto vsebujejo psihološka sporočila, toda lahko vključujejo tudi stike z drugimi dušami ali bitji, ki nam lahko pridejo svetovat ali dat navodila. Jasnovidnost se pojavlja tudi v dnevnih sanjarijah. Ko naš um odplava, lahko v glavi znova 'zavrtimo' dogodek, ki se je že zgodil, ali se podamo v možno prihodnost. Dnevne sanjarije o prihodnosti nam lahko pomagajo premagati težave, ki zavirajo naš napredek, in sprejemati pomembne odločitve.

PREROŠKE VIZIJE

Medtem ko se klasična jasnovidnost v večini pojavlja v vseh mogočih barvah, so preroške različice jasnovidnosti bele, črne in sive ter prinašajo duhovno razodetje ali oceno določenih okoliščin. Kontinuum od črne do bele barve potuje od »negativnih« (črne) do »pozitivnih« (bele) energij, medtem ko je siva »nekje vmes«. Ko se pojavi siva, predpostavljam, da je nekaj zakrito.

Prerokbe nas usmerjajo proti razsvetljenju oziroma življenju v enosti z višjim duhom. Pomagajo nam tudi ugotoviti, ali nam bosta določeno delovanje ali naravnanost pomagala uresničiti svojo usodo.

EMPATIČNE VIZIJE

Jasnovidne podobe niso vedno v obliki slik, ampak se lahko pojavijo na podlagi empatičnih informacij, ki vstopijo v naše telo kot občutki, zaznave in zavedanje. Toda kinestetično znanje lahko preoblikujemo v klasične ali preroške podobe in spremenimo vtis v sliko, ki nam prinaša uvide v naravo zaznave ali zavedanja.

Včasih empatično zaznani vtis ni naš, saj številni občutljivi ljudje ponotranjajo tuje fizične težave, občutke, misli in potrebe. V takšnih primerih lahko s pomočjo jasnovidnih vizualizacij ločimo svojo energijo od tujih in jih vrnemo pravim lastnikom.

VERBALNE VIZIJE

Jasnovidnost lahko združimo s še eno slavno mistično sposobnostjo, imenovano jasnoslišnost, s katero dostopamo do besed, besedil pesmi in drugih besednih načinov komunikacije. »Jasnoslišnost« pomeni »jasen sluh«. Čeprav ne govorimo o jasnoslišnosti, lahko jasnovidci uporabijo svojo jasnoslišnost za pomoč pri svojih vizijah. Lahko si v očesu svojega uma zamislite besedilo pod sliko ali besedilo pesmi.

VPOGLEDI V PRIHODNOST

Poznamo številna imena za jasnovidni dar vnaprejšnjega videnja in razkrivanja dogodkov v prihodnosti oziroma »vpogledov v prihodnost«. Poznamo več vrst podob, ki se nanašajo na prihodnost, kot so podobe, ki prikazujejo nekaj, kar je možno; nekaj, kar je zelo verjetno; nekaj, kar se bo gotovo zgodilo; ali nas opozarjajo. Vpogledi v prihodnost so orodje, ki je na voljo vsem, in ne samo osebam, ki uporabljajo veščino pri svojem delu.

ZDRAVLJENJE IN MANIFESTIRANJE

Med najstarejše in najbolj oglaševane uporabe jasnovidnosti uvrščamo zdravljenje in manifestiranje, ki sta dve plati iste medalje. Dejansko se zdravimo takrat, ko odstranimo energijo, in manifestiramo takrat, ko pritegujemo energijo. Če smo bolj natančni, zdravljenje potegne za seboj koristne spremembe. Jasnovidnost je mojstrsko orodje za zdravljenje, ne glede na to, ali sprožamo fizične, psihološke ali duhovne premike.

Manifestiranje pomeni uporabo vizualizacije z namenom pritegniti v življenje tisto, kar potrebujemo. Glede na svoj slog jasnovidnosti se lahko naučite, kako si vizualno predstavljati ali narisati, kar si želite, in biti odprti, da želeno tudi prejmete. Tudi občutek, željo, izjavo ali drugo obliko védenja lahko spremenite v vizijo, na katero se osredotočite.

Ste presenečeni nad vsem, kar sodi pod pojem jasnovidnosti? Gotovo imate dar za vsaj enega od slogov. Kaj pa drugi? Zakaj ne bi razvili še njih? Lahko tudi okrepite jasnovidnost s pomočjo določenih orodij, kot so kamni, olja in celo hrana. Jasnovidnost lahko tudi izboljšamo s pravilnim razumevanjem geometrijskih oblik, simbolov, barv in drugih sestavnih delov podob. Tako kot pri vseh darovih se lahko v tehnikah, ki se nam morda zdijo na začetku čudne, izmojstrimo z učenjem o njih in vajo.

 

Še več si lahko preberete v knjigi Prebuditev jasnovidne energije, ki jo lahko delno prelistate in kupite tukaj.