Neka ženska je hodila leta in leta na razna izobraževanja na temo odnosov, a nikakor ni zmogla zgraditi trajnega lepega in srečnega odnosa. »Vedno stopim v odnos z mnogo strasti in obetov, potem pa … Kot da je nad menoj urok,« je potarnala. Tako ona kot poslovnež v uvodu sta se borila z zapisi globoko znotraj sebe, z močnimi podzavestnimi vzorci, ki delujejo zunaj naših zavestnih naporov, zato jih ljudje pogosto sploh ne prepoznajo.

PROCES OZAVEŠČANJA

Globoko v vas se nahaja um, ki mu pravimo podzavest. Ta um deluje 24 ur na dan, nikoli ne spi, si zapomni vse, kar ste kadarkoli videli, slišali, vonjali ali čutili. Ta podzavestni um determinira naše življenje, saj je več kot 95 odstotkov človekove življenjske aktivnosti vodene iz podzavesti. To pomeni, da večina našega življenja temelji na predhodnih izkušnjah, prepričanjih, spodrsljajih, odnosih in tako naprej. Če imamo torej program, ki podpira naša hotenja v življenju, smo na dobri poti, da jih uresničimo. Če pa imamo namesto tega program, ki je v nasprotju z našimi hotenji, bomo doživeli konflikt med tem, kar si zavestno želimo, in tistim, kar je v programu naše podzavesti. Če si torej želimo romantične, izpolnjene ljubezni in stabilnega partnerstva, v naši podzavesti pa je program, da so moški slabi, da so prevaranti in da nas bodo prizadeli, potem bomo težko izpolnili željo. Še več, tudi ko bi naposled srečali partnerja in ustvarili razmerje, se bomo srečevali s precepi, v katerih bo moški slab in ki nas bi lahko pustil na cedilu. Potrebno je spoznanje, da so podzavestni programi 'živi', da so vedno tu in zdaj in da jim ne moremo ubežati, zato je pomembno, da v življenju sproti ozaveščamo, nadgrajujemo in sprejemamo stare in nove izkušnje, ki nam pridejo naproti.

UKANA ZAPISOV

V multidimenzionalnem podzavestnem umu se nahajajo zapisi, ki pustijo 'odtis'. Ta je v naši podzavesti zapisan na več ravneh: kot energetski, čustveni, mentalni in kronološki. Zapis se lahko nahaja intenzivneje na eni od teh ravni ali pa na vseh hkrati. Potem so tukaj še esencialni zapisi oziroma zapisi Duše. Igra teh zapisov je preprosta in lahko jo umestimo v mogočno delovanje psihe (beseda, ki izhaja iz stare grščine in pomeni Duša). Vsak zapis ima lahko funkcijo, ki nas podpira na poti naše Duše in Usode ali pa nam stoji na poti in nas 'blokira' pred tem, da živimo namen, s katerim smo prišli na Zemljo. Posameznik, ki si želi osvoboditve od zapisa, ki 'blokira' njeno ali njegovo pot usode, se mora najprej zapisa zavedati, četudi je ta neprijeten.

Obstaja trik oziroma ukana zapisov, kot ji pravimo. Ukana zapisov je, da nam dajejo občutek znanega. Varnega. Vedno se vračamo na isto, in čeprav morda ni prijetno, je nam edino znano, zato se ponavadi ne premaknemo naprej. Ker v nas obstaja glas, ki trdi, da je znano zlo bolje od neznanega (ki je lahko potencialno še večje zlo).

V IMENU VARNOSTI

Varnost je multidimenzionalen pojem. Varnost ni le fizična, materialna varnost, zdravstvena varnost, pač pa je tudi status quo v vaših odnosih – takrat, ko je vaša prijateljica zelo dobra prijateljica, kadar ji dajete, in je skoraj ni, ko bi radi prejemali. Takrat, ko je v službi nekdo drug s pol slabšimi rezultati pohvaljen, vi pa z izjemnimi prezrti. Takrat je varno, da se ne upirate. Takrat je varno, da se ne izpostavite. Varno je vztrajati, saj se bojite odziva druge strani. Bojite se zavrnitve. Bojite se osamitve.

Ali je torej res varno, da vztrajate v slabih odnosih? Vsekakor ne trdim, da je treba slabe odnose enostavno končati, ukiniti. Če pa vas ti ne izpolnjujejo, jih je treba transformirati, redefinirati na način, da boste v njih srečni in izpolnjeni. Verjamem, da smo prišli do točke v evoluciji, ko se naše Duše množično prebujajo in si želijo svobodo, da bi lahko delovale neomejeno na svoji poti Dušnega Namena oziroma Duše. Kajti vsaka Duša ve, čemu je tukaj.

SMEROKAZ DO PRAVE TRANSFORMACIJE

V življenju je zelo pomembno, da se človek nauči dostopati do svojega notranjega multidimenzionalnega uma v središču podzavesti. V vodenem transu lahko 'vadimo' jezik oziroma govorico podzavesti. Seveda to ni izvedljivo brez izkušenega in usposobljenega terapevta, ki posamezniku omogoči, da neustrašno vstopi vase in se sreča s svojimi zapisi. Le tako se zares osvobodijo čustvene in energetske spone. Tako je mogoče potovati po kronoloških linijah (časovnicah) in izvesti retro-healinge.

Ko osvobodimo prostor, kjer je bil neprimeren zapis (na vseh ravneh), se sprosti mnogo čustev. To je dobro. Stojim za tem, ko se osvobodijo čustva, morajo ta biti sproščena v varnem terapevtskem okolju in usmerjena v pravo smer. Le tako lahko pride do transformacije. Čustva nikoli ne izginejo, lahko pa se transformirajo. Iz dolgoletne nemoči v bes in nato v kreativnost, to je le en primer. Ko je čustvo opravilo svoje procese, se usklajuje energija, zapis energije s čustvi. Šele takrat je čas za nove cilje, želje. Na tem mestu se mentalno polje lahko uskladi z Dušo, njenim namenom. Tukaj je prostor za našo Usodo. Če Duša potrebuje osvoboditev, je šele tukaj čas za to. In pri Duši se to zgodi hitro – ko je delovanje osvoboditve sproženo v omenjenem zaporedju in ko je 'pravi čas', kot pravimo temu.

Povzeto po članku iz revije Karma+, ki je na voljo tukaj, avtorice Asje Širovnik Moškon, spiritualne voditeljice in hipnoterapevtke.