Nihalo

Najprej se prepričajte, da je nihalo, ki ste ga kupili, pravo za vas. Vedno je pomembno, da ob nakupu izberete tisto, ki vas pritegne in za katerega čutite, da boste z njim lahko delali. To načelo velja za vsa nihala ali kristale, ki jih uporabljate za zdravljenje. Poskrbite, da ga takoj po nakupu očistite, ne pozabite pa ga očistiti po vsaki uporabi, da se v njem ne nabira negativna energija. Različna nihala najdete v naši duhovni trgovini, ki je na voljo tukaj.

Za preverjanje, kako nihalo odgovarja 'da' in 'ne', ga držite v eni roki in postavite preprosto vprašanje, na primer: »Ali je moje ime ( )?« Navedite svoje pravo ime in prosite nihalo, da se odzove.

Nihalo se bo začelo vrteti v eni smeri, pogosto na začetku počasi, nato pa bo povečalo hitrost in velikost krogov bo vse večja.

Zdaj ste odkrili, kako se nihalo odziva, ko sporoča odgovor 'da'.

Postavite mu drugo vprašanje, na katero bo odgovor 'ne', na primer tako, da ga vprašate o svoji starosti, vendar izgovorite napačno število let. Nihalo se mora začeti vrteti v drugi smeri.

Zdaj si vzemite kratek odmor, in ko ste pripravljeni, mu zastavite še drugi vprašanji z odgovoroma 'da' in 'ne', samo da potrdite način vrtenja nihala.

Včasih se bo nihalo le premikalo z ene strani na drugo in v nekaterih primerih je to njegov način odgovora bodisi 'da' ali 'ne'.

Zdaj postavite vprašanje, na katero ni mogoče odgovoriti,

na primer:

»Katere so zmagovalne številke loterije za ta vikend?«

V takem primeru se bo nihalo najverjetneje odzvalo tako, da se bo začelo premikati iz ene strani v drugo, čeprav ni vedno tako. Odgovora 'da' ali 'ne' sta lahko izražena z nihanjem iz ene strani na drugo, odgovor 'ne vem' pa lahko povzroči, da se nihalo vrti v desno ali levo. Zato je zelo pomembno preizkusiti, kako se nihalo odziva na vas, preden ga začnete uporabljati.

Medtem ko mnogi verjamejo, da nihala delujejo ob pomoči magnetne ali duhovne sile, ki nadzoruje njihovo gibanje, najverjetnejše pojasnilo vrtenja nihala izhaja iz podzavesti posameznika, ki ga uporablja. Vsi smo intuitivni ter do določene mere občutljivi in resnično verjamem, da poznamo odgovore na vprašanja, ki jih postavljamo nihalu. Vsi odgovori so globoko zasidrani v naši podzavesti. Nihalo preprosto potrdi, kar že vemo.

Torej, do zdaj bi morali spoznati, kako nihalo niha, prav tako pa se morate počutiti udobno ob tem, kako ga držite. Zdaj ste pripravljeni preveriti, ali so posamezne čakre uravnotežene.

Najboljši način za to je, da prosite osebo, da leže na posteljo ali kavč, vi pa ste zelo mirni in sproščeni.

Postavite se na območje korenske čakre, držite nihalo nekaj centimetrov nad telesom in vprašajte, ali je čakra uravnotežena.

Nihalo se bo začelo vrteti v eno smer.

Zdaj se premaknite na eno stran, stran od osebe in sprostite roke.

Še enkrat ponovite zgornji postopek in vprašajte, ali je čakra uravnotežena. Če prejmete drugačen odgovor, postopek še enkrat ponovite in za pravilen odgovor upoštevajte način, kako se nihalo vrti v dveh primerih izvajanja vaje od treh.

Zdaj boste vedeli, ali je korenska čakra uravnotežena ali ne. Ponovite vajo za celoten sistem čaker v tem vrstnem redu:

• sakralna čakra

• čakra solarnega pleksusa

• srčna čakra

• grlna čakra

Pri delu na čelni in kronski čakri bodite pozorni, da držite nihalo nekoliko više nad telesom, da med nihanjem ne zadene osebe v obraz.

• čelna čakra

• kronska čakra

Preverjanje uravnoteženosti čaker je pogosto uporabno pred izvajanjem meditacije čiščenja čaker, pred zdravilno terapijo ali kadar želite uvesti spremembe v življenju, za katere menite, da bodo koristile zdravju vsaj ene čakre.

Predlagamo vam, da preverite uravnoteženost čaker pred terapijo in po njej. Tako prejmete takojšnjo povratno informacijo, da je bilo delo, ki so ga opravili, koristno za stranko; to pomaga tudi pri grajenju samozaupanja. Tudi če ne prakticirate zdravljenja, lahko svoje čakre preverite sami ali pa prosite nekoga drugega, da to stori za vas, ter ugotovite, ali ste na pravi poti.

Drugi način preverjanja uravnoteženosti vaših čaker je, da sedite v udobnem položaju s stopali na tleh. Položite odejo ali blazino v naročje, da lahko na njej počivajo komolci. Zdaj izvedite zgoraj opisano vajo ter vprašajte nihalo, ali je vsaka čakra uravnotežena. Prejeli boste enake odgovore, kot bi jih, če bi vajo opravili leže.

 

Povzeto po knjigi Ozdravimo čakre, avtorice Marion McGeough, ki jo lahko delno prelistate in kupite tukaj.