Menstruacija

Med menstruacijo smo bolj notranje usmerjene in naša energija je umirjena. V tem času delajte same, če lahko. Če morate opraviti preproste, ponavljajoče se naloge, je zdaj pravi čas za dejavnosti, ki ne zahtevajo preveč koncentracije. Če si lahko vzamete čas za dolgo kosilo, končate predčasno ali pa pol dneva delate od doma, naredite tako.

Če lahko zmanjšate število delovnih ur in jih nadoknadite kasneje v mesecu, storite to. Morda lahko delate od doma ali najamete nekoga za pomoč, ali pa odložite naloge, ki zahtevajo veliko energije ali odločanja, na pozneje v tednu. Ne lotevajte se novih projektov.

Opazile boste, da ste bolj intuitivne in zdelo se vam bo naravno razmisliti o preteklem mesecu, vizualizirati prihodnjega in najti rešitve za probleme, ki vas tarejo. Uporabite ta čas za počitek, razmišljanje, vizualiziranje in ovrednotenje.

Predovulacija

Količina vaših hormonov se je začela povečevati in počutili se boste odprte za nove stvari. Najverjetneje boste imele občutek mirnosti, odprtosti, dinamičnosti, jasnosti, energičnosti in navdušenja. Zmožne boste visoke stopnje duševne in telesne dejavnosti. Začnite tako, da nadoknadite stvari, ki jih niste mogle delati med menstruacijo. To je čas, da začnete projekte in nova sodelovanja: organizirajte in prednostno usmerite svoj čas in energijo, da bi dobile najboljše rezultate. Zberite ideje za mesec vnaprej, napišite svoje sezname opravil in odkljukajte vse, kar ste dosegle.

Ovulacija

Hormoni povečajo vaše verbalne sposobnosti ter optimizirajo vaše sposobnosti za komunikacijo in sodelovanje. Imate veliko energije, zato sta običajno visoka tudi zaupanje in samozavest. Zdaj je čas za velike dogodke in nove začetke. Lotite se ustvarjalnih projektov, ki ste jih nosile v sebi.

Zdaj je pravi čas za timsko delo in sodelovanje.  Izkoristite svojo spodbudno energijo za obisk družine in prijateljev, ki se vam zdijo zahtevni. Povabite prijatelje ali priredite zabavo za sodelavce.

Čas pred menstruacijo

Začnite zmanjševati obseg dela, ki zahteva sodelovanje ali visoko raven energije. To je čas za ukvarjanje s frustracijami in neprijetnostmi – vendar le če si lahko dovolite odzivati tako s trohico razuma kot tudi z močnimi čustvi! Ne prenaglite se in modro izbirajte svoje bitke v tem času. Raje se posvetite svojim občutkom, povejte o njih prijatelju ali partnerju ter jim dovolite, da vam povedo svoje mnenje, preden odločno ukrepate.

Dovolite si več spanja in se k počitku odpravite zgodaj. Izogibajte se večernim sestankom ali zabavam pozno v noč, saj se približuje vaš čas menstruacije. Izogibajte se srečanjem, ki bi v vas lahko vzbudila preveliko čustvenost. Zdaj je čas, da se osredotočite na več osebnih ustvarjalnih projektov, ki zahtevajo intuitivno vodenje in razmislek.


Povzeto iz knjige Modrost ženskega telesa, ki je na voljo tudi v naši spletni knjigarni.